reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Pytania i odpowiedzi

po 4h przy desce do prasowania (prasowałam same białe) stwierdziłam, że podjęłam słuszną decyzje... Te pieluchy to jakaś masakra, o nie nie nie, nie wyobrażam sobie z wielkim brzuchem kombinowania tyle w upale... rzeczy białe które potrzebne są do wyprawki uprasowałam w torebeczki do dużej torby i prawie mam już spakowane wszystko do szpitala dla mojego Oseska:-)

reklama
po 4h przy desce do prasowania (prasowałam same białe) stwierdziłam, że podjęłam słuszną decyzje... Te pieluchy to jakaś masakra, o nie nie nie, nie wyobrażam sobie z wielkim brzuchem kombinowania tyle w upale... rzeczy białe które potrzebne są do wyprawki uprasowałam w torebeczki do dużej torby i prawie mam już spakowane wszystko do szpitala dla mojego Oseska:-)

podziwiam :)) oj też chciałąbym miec już wszystko przygotowane :-)
to chyba dobry pomysł zeby teraz poprać i prasować póki nie ma upałów
nie pomyślałam o połączeniu upałó i zelazka, to byłaby porazka

No to mnie tez Kaliope przekonałaś, że nie ma co do czerwca czekać haha :) NO, ale najpierw musi być pogoda żeby komodkę pomalować bo ja nie mam innego miejsca żeby te ciuszki trzymać więc i tak wcześniej niż za 2-3 tygodnie się nie uda;)

żyrafka ja przy poprzedniej córci prasowałam w sierpniu i średnia temp na zewnątrz to koło 28 :-) Nie było tak źle codziennie po troszku i leciało.

Teraz to ja w porównaniu z większością z was jestem w czarnej d..ie... Bo nic nie pokupowane i ubranka nie od szperane z szafy i nie kupione to czego brakuje. Ale mam czas. A wszystkim które spodziewają się 1 dzieciątka w cale się nie dziwię że chciały y mieć już wszystko gotowe :D

Kaliope a pieluszki tetrowe (podwojnie tkane moze?) mialas kupione od naszego forumowego sprzedawcy? Jak po praniu?

Zazdroszcze Wam juz tej determinacji i poczynionych przygotowan! Ja czekam na meble, ktore przyjda w polowie maja, potem musza sie jeszcze wywietrzyc... Z praniem zaczne pewnie dopiero w czerwcu; ale R obiecal, ze poprasuje!!!

Czy macie moze ubranka z veluru? Jak je prasowalyscie? Na lewej czy prawej stronie?

przecież wcale nie trzeba wszystkiego na raz prasować, ja zakładam że będę prasowała np po 15 min dziennie
pupui
widze że mamy tą samą datę porodu

Patili- właśnie kupowałam u naszego sprzedawcy podwójne ten większy rozmiar, a niech je krzesło ściśnie... uprasowanie 3 z kolei wprowadzało mnie w stan toczenia piany z ust:-D więc prasowałam jedną kilka ubranek i kolejną:-D stan ogólny no pozostawia trochę do życzenia, spodziewałam się, że będą takie inne ciężko mi wytłumaczyć, ale mam porównanie do pieluch używanych przez moje siostry. Kolejne chyba kupię gdzieś indziej. Dziś jadę z kolorkiem i pościelą:-D a Bozia mi pomaga, bo znowu piękna pogoda za oknem:-D:-)
wole mieć z głowy a później grzać pupę na słońcu, a nie przy żelazku:-D
15 minut zajmowało mi uprasowanie dokładnie pieluchy i 2 par bodów... szlak by mnie trafił gdybym miała taka stertę nieuprasowanych ubrań w domu:)

Kaliope ja niestety jestem leżąca i powiem Ci, że to co kiedyś wydawało mi sie absolutnie nie do przejścia (np na wieczór musiała być posprzątana kuchnia), teraz nie stanowi żadnego problemu, mozna powiedziec że punkt widzenia zależy od punktu leżenia :)
Ale zmartwiłaś mnie z tymi pieluchami bo ja mam też te podwójnie tkane od naszego sprzedawcy.

reklama
Jelsa :-D ja 9-7-12 (data porodu)

Ja zanim za prasowanie się zabrałam, zaszalałam i zainwestowałam w żelazko pożadne, bo swoim staruszkiem to zeszłoby mi do lipca chyba.

Do góry