reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Pytania i odpowiedzi

No pranie właśnie nie śmierdzi...tzn dziś jak te tetrowe wyprałam to już dziwny zapach...
wyjęłam ten kurek na dole, no i to własnie on tak śmierdzi;/ a mąż mówił, że czyścił, yhmmm...zanurzę na noc i zobaczymy bo szkoda mi bo 4 letnia pralka . To gdzie proszek się wsypuje to raz w tygodniu myje bo tam też lubi się zbierać.
No zobaczymy;) Dziś ten kurek wymoczę na noc a jutro włącze samą pralke na 90 stopni

reklama
dziewczyny kiedy zamierzacie wyprać i poprasować ciuszki dla maluszka??zastanawiam się czy jeszcze nie za wcześnie? ale z drugie strony wolałabym mieć to już z głowy

ja mam już większość poprane i poprasowane. wczoraj wyprałam i zaraz będę pracsować.. jeszcze mam dostać 3 paczki więc jak już je skompletuję wszystkie to od razu piorę i prasuję.

Zyrafka, ja planuję dopiero po weekendzie majowym zacząć. Wg mnie teraz to sie jeszcze zakurzy, a ja przy małym dziecku nie mam czasu na podwójne pranie i prasowanie:no:

Ja już mam część wypraną i wyprasowaną, schowaną do kartonu, bo będziemy się przeprowadzać. Ale nie mam pewności, czy później będę miała na to czas. Ewentualnie te najmniejsze z 10 pajacy i bodziaków przepiorę pod koniec czerwca, zobaczę, jak będą wyglądały.
ania-aneczka- ja tak miałam z pralką. Nowa 2 letnia niespełna z indesitu i popękała mi ta guma od bębna. Woda się wlewała, śmierdziało wszystko. No masakra jakaś... Teraz tutaj ta pralka też śmierdzi, jakieś fatum normalnie...

Mysza to śmierdzi ta guma w bębnie..ale wszystko z nią ok, po prostu śmierdzi :) Wymyłam każdą część i wstawiłam dwa prania po 90 stopni, jedno ze szklanką sody drugie z octem i jakoś narazie jest lepiej, ale taki już widać urok.

zyraffko właśnie mam to samo co Ty, z jednej strony chce już póki jestem na chodzie a z drugiej za wcześnie...ale i tak czekam aż będzie pogoda żeby na balkonie pomalować komodę , w której są ciuszki Emilki. A teraz ma padać u nas cały tydzień więc dupa pomaluje, a z kilka dni musi się wywietrzyć i dopiero wtedy będę prała i prasowała. No bo pewnie od razu po takim praniu prasujecie co? Bo jak kilka dni poleżą to się zakurzą albo tak pogięte będą, że masakra

ja piorę teraz, bo później jak będzie tak ciepło nie widzi mi się sterczeć tyle godzin przy desce do prasowania:-) pogoda ładna, słoneczko wysusza:-) co do wyprawki zawinę w reklamóweczki i do torby, a resztę owinę torbami i poukładam w szafie:-)

ja czekam na komodę, ma być po weekendzie majowym, później poczekam trochę aby się wywietrzyła i jak uznam że już nie śmierdzi to zacznę prać i prasować

Ja pranie i prasowanie zostawiam na czerwiec nie wcześniej bo bym to prała raz jeszcze i prasowała. Co do prasowania to poprasuje jak mi się zachce może odrazu po praniu a może później w końcu to wysoka temp. zabija wszystkie drobnoustroje :-)

reklama
Ja juz mam poprane, poprasowane i
poukladane w komodzie. Stwierdziłam, że nie ma na co czekac bo brzuch rośnie jak na drożdżach więc co sie później męczyc i sterczec przy desce do prasowania...

Do góry