kajenka
Fanka BB :)
- Dołączył(a)
- 17 Sierpień 2006
- Postów
- 1 909
Na przemarzniecie 'do kosci' polecam chili con carne- bardzo ostre (niestety nie dla dzieci), ale super rozgrzewajace danie. I latwe w przyrzadzeniu
Skladniki:
1 opakowanie przyprawy Chili con carne firmy Kotanyi
300 g miesa mielonego wieprzowo-wolowego
2 cebule (posiekane)
1 papryka (w kostke)
1 puszka kukurydzy
1 puszka czerwonej fasoli
1 puszka pomidorow bez skorki (lub 1,5 puszki przecieru pom.)
kostka rosolowa wolowa
Na duzej patelni (lub w min. 2-litrowym garnku z grubym dnem) zeszklic cebule na oleju, dodac mieso, podsmazyc (nie dzielic miesa ,na atomy', moga byc wieksze kawalki). Dodac przyprawe, wymieszac. Wlac 0,5L wody, dodac kostke rosolowa. Dodac pomidory, kukurydze, papryke i fasole. Gotowac pod przykryciem godzine na malym ogniu od czasu do czasu mieszajac.
Smacznego!
Prostsza wersja: zamiast fasoli (ktorej moj maz nie lubi) , papryki i kukurydzy daje duza puszke mieszanki meksykanskiej.
Skladniki:
1 opakowanie przyprawy Chili con carne firmy Kotanyi
300 g miesa mielonego wieprzowo-wolowego
2 cebule (posiekane)
1 papryka (w kostke)
1 puszka kukurydzy
1 puszka czerwonej fasoli
1 puszka pomidorow bez skorki (lub 1,5 puszki przecieru pom.)
kostka rosolowa wolowa
Na duzej patelni (lub w min. 2-litrowym garnku z grubym dnem) zeszklic cebule na oleju, dodac mieso, podsmazyc (nie dzielic miesa ,na atomy', moga byc wieksze kawalki). Dodac przyprawe, wymieszac. Wlac 0,5L wody, dodac kostke rosolowa. Dodac pomidory, kukurydze, papryke i fasole. Gotowac pod przykryciem godzine na malym ogniu od czasu do czasu mieszajac.
Smacznego!
Prostsza wersja: zamiast fasoli (ktorej moj maz nie lubi) , papryki i kukurydzy daje duza puszke mieszanki meksykanskiej.