reklama
Karola2901
Nas Troje ;* B+K=J ;D
chyba przetestuje jutro ta zapiekanke
i wreszcie odkrylam przepis na salatke od Lilouu pysznosci jutro sie zrobi !
edit!!! Zrobiłam wczoraj na kolację jak wróciłam do domu- przygotowanie zajęło mi 20 minutek i to bardzo m się podoba.
BYła pysznaaaa, B bardzo smakowała, razem z teściową na raz zjedliśmy całą michę, a Mama następnego dnia (dziś) robiła na obiad staruszkowi
Bardzo dziękuje za przepis.
i wreszcie odkrylam przepis na salatke od Lilouu pysznosci jutro sie zrobi !
edit!!! Zrobiłam wczoraj na kolację jak wróciłam do domu- przygotowanie zajęło mi 20 minutek i to bardzo m się podoba.
BYła pysznaaaa, B bardzo smakowała, razem z teściową na raz zjedliśmy całą michę, a Mama następnego dnia (dziś) robiła na obiad staruszkowi
Bardzo dziękuje za przepis.
Ostatnia edycja:
Sałatka z fasoli, rukoli i kurczaka
uszka (400g) fasoli jasiek lub cannellini, przepłukanej i osączonej
pęczek rukoli
4 połówki piersi z kurczaka, bez skóry i kości
3 ząbki czosnku, drobno posiekane
6 liści bazylii
1/2 szklanki (120ml) oliwy extra vergine
1/3 szklanki świeżo wyciśniętego soku z cytryny
łyżka brązowego cukru
sól i świeżo zmielony pieprz czarny
Sposób przygotowania
Rozgrzej ruszt piekarnika (lub grill ogrodowy) do wysokiej temperatury. W małej misce roztrzep oliwę z sokiem cytrynowym, czosnkiem, bazylią i cukrem. Dopraw solą i pieprzem, po czym odlej trzecią część objętości. Wstaw kurczaka do piekarnika i piecz około 10 minut, aż się zrumieni i zmięknie. W czasie pieczenia obracaj mięso i polewaj dressingiem (wykorzystaj 2/3). Pokrój gorące mięso w plastry grubości około centymetra. W dużej misce wymieszaj fasolę z rukolą i resztą dressingu. Rozłóż sałatkę na czterech talerzach, dodaj kawałki pieczeni i podawaj natychmiast, zanim mięso zdąży wystygnąć.
Znalezione na swojskikurczak.pl wyprobowalam i jest naprawde pyszne
uszka (400g) fasoli jasiek lub cannellini, przepłukanej i osączonej
pęczek rukoli
4 połówki piersi z kurczaka, bez skóry i kości
3 ząbki czosnku, drobno posiekane
6 liści bazylii
1/2 szklanki (120ml) oliwy extra vergine
1/3 szklanki świeżo wyciśniętego soku z cytryny
łyżka brązowego cukru
sól i świeżo zmielony pieprz czarny
Sposób przygotowania
Rozgrzej ruszt piekarnika (lub grill ogrodowy) do wysokiej temperatury. W małej misce roztrzep oliwę z sokiem cytrynowym, czosnkiem, bazylią i cukrem. Dopraw solą i pieprzem, po czym odlej trzecią część objętości. Wstaw kurczaka do piekarnika i piecz około 10 minut, aż się zrumieni i zmięknie. W czasie pieczenia obracaj mięso i polewaj dressingiem (wykorzystaj 2/3). Pokrój gorące mięso w plastry grubości około centymetra. W dużej misce wymieszaj fasolę z rukolą i resztą dressingu. Rozłóż sałatkę na czterech talerzach, dodaj kawałki pieczeni i podawaj natychmiast, zanim mięso zdąży wystygnąć.
Znalezione na swojskikurczak.pl wyprobowalam i jest naprawde pyszne
reklama
Podobne tematy
- Odpowiedzi
- 190
- Wyświetleń
- 30 tys
Podziel się: