ewelina28
Dum Spiro Spero...
RYBA PO JAPOŃSKU
- 1kg filetów rybnych
- ogórki konserwowe
- papryka konserwowa
- cebula
- ciasto naleśnikowe (ciut gęstsze niż na naleśniki)
Zalewa:
- 2 szklanki wody
- 1/2 szklanki oleju
- 3 łyżki octu
- 1/2 łyżki cukru
- przecier pomidorowy
- łyżeczka ketchupu
- sól, pieprz, można dodać przyprawę do ryb
Filety, pokroić na kawałki, przyprawić i zamaczać w cieście naleśnikowym - smażyć. Ogórki, cebulę i paprykę posiekać. Składniki zalewy zagotować. W głębokim naczyniu układać: rybę z warzywami i zalać gorącą zalewą.
- 1kg filetów rybnych
- ogórki konserwowe
- papryka konserwowa
- cebula
- ciasto naleśnikowe (ciut gęstsze niż na naleśniki)
Zalewa:
- 2 szklanki wody
- 1/2 szklanki oleju
- 3 łyżki octu
- 1/2 łyżki cukru
- przecier pomidorowy
- łyżeczka ketchupu
- sól, pieprz, można dodać przyprawę do ryb
Filety, pokroić na kawałki, przyprawić i zamaczać w cieście naleśnikowym - smażyć. Ogórki, cebulę i paprykę posiekać. Składniki zalewy zagotować. W głębokim naczyniu układać: rybę z warzywami i zalać gorącą zalewą.
Ostatnio edytowane przez moderatora: