reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przedszkole

Marynia, moje kondolencje z powodu telefonu. Ja mam nowy, ale tamten był idealny, najlepszy jaki miałam, niestety nie stać mnie teraz na taki sam, a jakiś mieć muszę 😟 Co ciekawe, nigdy wcześniej nie słyszałam o tej marce, mąż wyczaił go na jakiejś promce typu drugi produkt za 50% w Neonecie czy gdzieś. A był absolutnym kombajnem, bateria nie do zdarcia, aparat ekstra, nie zacinał się. Następny tylko tej firmy.

Moja śpi w przedszkolu dwie godziny i potem zasypia o 21. Co jest absolutnie okej, skoro nie ma jej cały dzień, to wieczorem siedzimy wszyscy razem albo ona z tatą. Teraz przy chorobie zasypiała o 18, ale wczoraj juz była walka, więc wiem, że już z nią dobrze.

Pani mi powiedziała, że nie słucha jak jej zabraniają wchodzić na dużą zjeżdżalnię dla starszaków. Co prawda my jej pozwalamy na takie eskapady, nie zdziwię się jak będzie kiedyś uprawiać sporty ekstremalne, bo nie boi się bólu czy kontuzji, ale w przedszkolu ma słuchać pani. Tak ma być i koniec. Wiem, o co chodzi, dzieci są pod opieką nauczycielki, ona za nie odpowiada i nie chcą, żeby któreś sobie coś złamało. Dlatego w przedszkolu pani rządzi i ma nie podskakiwać. Mam nadzieję, że dotrze, a jak nie to zapytam co mamy zrobić. Poznałam je, widziałam w akcji, znam opinie i wiem, że nie zabraniałyby jej czegoś "bo tak". Jestem z tych, co jak nauczyciel narzeka na dziecko, to robią aferę dziecku a nie dyrektorowi placówki 🤣
Jaka to firma?
Mój syn też dyskutuje z Paniami ale też Mu mówię że ma się słuchać.

reklama
Nie wiem czy można tu podawać marki, ale to był śp. Realme 8 pro. Teraz mam tylko ósemkę, bez pro. Jest ciut gorszy, ale nadal świetny :)

Pewnie dlatego, że pies, kot z kulawą nogą nie słyszał o tej firmie, więc muszą konkurować ceną :) Ja jestem zachwycona i o ile się nie zawiodę, to długo będę im wierna.
Ja mialam na uwadze ta marke jak kupowalam telefon prawie trzy lata temu:) tez wtedy mało popularna ale powoli sie pojawiala, ostatecznie postawilam na xiaomi mi i bede wierna nadal bo zadnych problemow mi nie sprawia a jak na telefon to juz staruszek powoli.

Ja mialam na uwadze ta marke jak kupowalam telefon prawie trzy lata temu:) tez wtedy mało popularna ale powoli sie pojawiala, ostatecznie postawilam na xiaomi mi i bede wierna nadal bo zadnych problemow mi nie sprawia a jak na telefon to juz staruszek powoli.
Tak, Xiaomi też bym mogła jeszcze brać pod uwagę. Te wszystkie popularne marki bardzo mnie zniechęcają. Jakby przestali się starać i jadą na nazwie.

Tak, Xiaomi też bym mogła jeszcze brać pod uwagę. Te wszystkie popularne marki bardzo mnie zniechęcają. Jakby przestali się starać i jadą na nazwie.
Ja nie mam zdania co do tych popularnych bo zwyczajnie nie mam z nimi stycznosci, nie na moją kieszeń😅 od dawna jade na tej nizszej/sredniej polce i narazie zostaje przy xiaomi. Wsumie to chyba zaden telefon nie wytrzymal mi takiego okresu czasu bez problemow z baterią, ekranem itd itd pomajajc niezniszczalne stare nokie🤣

Jak przedszkolakom mija weekend? U nas byl w piatek kryzys, chyba juz ze zmeczenia, teraz powtarza ze juz do przedszkola nie idzie, mam nadzieje ze odpoczynek zmieni nastawienie

Ja mam hopla na punkcie telefonu i kiedyś kupowałam te niby lepsze, znane. Potem stwierdziłam, że okej, wszystko mi jedno, byle nowy był, bo poprzedni już się wieszał. No i teraz się przekonałam do mniej znanej marki :)

Mój przedszkolak pojechał do dziadków, rano była obrażona na wszystko, ale jak dziadka zobaczyła to poleciała do auta i tyle ją widziałam :D

reklama
Zdrowia życzę wszystkim, oby wszystko szybko wróciło do normy i żeby wszystkie Mamy już w poniedziałek mogły cieszyć się super formą a dzieci przedszkolem.
U Nas słyszę teraz przedszkolak lekko katarzy - zobaczymy co dalej.
Mało mnie tu, tylko czytam bo odkąd synek poszedł do przedszkola to ja mam tak intensywne dni jak nigdy wcześniej🤔🤔🤔 o co chodzi nie wiem🤷🏻‍♀️ przecież teoretycznie powinnam mieć więcej czasu i mniej obowiązków ale u mnie teoria całkiem minęła się z praktyką. Któraś Mama też tak ma?

U Nas było wczoraj zebranie i jestem zachwycona i Paniami i przedszkolem. Panie kontaktowe, szczere, bardzo dobre obserwatorki - o każdym dziecku w grupie mogą coś powiedzieć i nie są to zdawkowe informacje - naprawdę jestem pod wrażeniem. W samym przedszkolu też będzie dużo się działo - bal jesieni, bal karnawałowy, sesje fotograficzne, teatrzyki, spotkania muzyczne, zajęcia sportowe i spotkania ze sportowcami. Mega
Mój smyk do przedszkola chodzi chętnie chociaż w piątek Mu się niby nie chciało ale wychodząc mówi że super było 😁 z uwag to niestety niszczy zabawki ale na to sposobem będzie oddawanie do przedszkola swojej zabawki za tą która zniszczył w przedszkolu - luźny pomysł mój i Pań.
Widziałam że przewinął się na wątku temat jedzenia - u mnie syn je w przedszkolu, oczywiście pogrymasi ale je i po powrocie do domu też je.
Co do spania to u Nas dopiero zbiórka na kołderki i może w przyszłym tygodniu dzieci zaczną spać. Zobaczymy jak to u Nas będzie, chciałabym żeby leżakował ale wydaje mi się że może to być problem. A jak u Was ze spaniem w przedszkolu?
U nas w grupie już nie leżakują. Na odpoczynek czytają bajeczki. We wtorek przyjdzie pan z LEGO i będą robić roboty. 20 dzień przedszkolaka . W każdej sali to sport, to zabawy manipulacyjne to jakieś inne. Dzieci mogą same chodzić po przedszkolu i bawić się w sali, w której będą chciały. Mamy fajne przedszkole, dużo się dzieje.

Wiesz u mnie też z tym czasem krucho. Bo trzeba dzieci zawieść, potem odebrać, a w międzyczasie załatwianie różnych spraw. Przed rehabilitacja, po też, więc w sumie niby jest, ale go nie ma.

Do góry