reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Przedszkole

reklama
Odniosę się do spania w przedszkolu. Moi chłopcy spali w 3,4 i 5 latkach do połowy roku, na koniec to już był problem bo wieczorem ciężko było ich położyć. Kladli ich 12.30 a 14.30 budzili bo 14.45 był podwieczorek.

Odniosę się do spania w przedszkolu. Moi chłopcy spali w 3,4 i 5 latkach do połowy roku, na koniec to już był problem bo wieczorem ciężko było ich położyć. Kladli ich 12.30 a 14.30 budzili bo 14.45 był podwieczorek.
U Nas spanie tylko w 3 latkach. Ja we wrześniu raczej odpuszczę, syn też mówi że nie chce. Spróbujemy od października ale jeśli nie będzie spał to spróbuję jeszcze za miesiąc a jak nie to całkiem rezygnuję.

Marynia, moje kondolencje z powodu telefonu. Ja mam nowy, ale tamten był idealny, najlepszy jaki miałam, niestety nie stać mnie teraz na taki sam, a jakiś mieć muszę 😟 Co ciekawe, nigdy wcześniej nie słyszałam o tej marce, mąż wyczaił go na jakiejś promce typu drugi produkt za 50% w Neonecie czy gdzieś. A był absolutnym kombajnem, bateria nie do zdarcia, aparat ekstra, nie zacinał się. Następny tylko tej firmy.

Moja śpi w przedszkolu dwie godziny i potem zasypia o 21. Co jest absolutnie okej, skoro nie ma jej cały dzień, to wieczorem siedzimy wszyscy razem albo ona z tatą. Teraz przy chorobie zasypiała o 18, ale wczoraj juz była walka, więc wiem, że już z nią dobrze.

Pani mi powiedziała, że nie słucha jak jej zabraniają wchodzić na dużą zjeżdżalnię dla starszaków. Co prawda my jej pozwalamy na takie eskapady, nie zdziwię się jak będzie kiedyś uprawiać sporty ekstremalne, bo nie boi się bólu czy kontuzji, ale w przedszkolu ma słuchać pani. Tak ma być i koniec. Wiem, o co chodzi, dzieci są pod opieką nauczycielki, ona za nie odpowiada i nie chcą, żeby któreś sobie coś złamało. Dlatego w przedszkolu pani rządzi i ma nie podskakiwać. Mam nadzieję, że dotrze, a jak nie to zapytam co mamy zrobić. Poznałam je, widziałam w akcji, znam opinie i wiem, że nie zabraniałyby jej czegoś "bo tak". Jestem z tych, co jak nauczyciel narzeka na dziecko, to robią aferę dziecku a nie dyrektorowi placówki 🤣

Dodam, że starszy rok przed przedszkolem spędził w domu z nianią i nie spał już w dzień. Natomiast w przedszkolu tak🤷‍♀️

reklama
Do góry