to wspaniałe. Mój syn cały rok nie jadł. A teraz zjada chętnie. Może twój synek też potrzebuje czasuZostał do 13:30. I tak go będę odbierać, po obiedzie, skoro było dobrze. Tylko on jeść nie chce i mówi paniom, że w domu zje... No to w domu je, przed 7. A później dopiero o 13:40. Mam nadzieję, że się przekona. Niech chociaż sam chleb zje, jak kanapek nie chce, ale niech je! Spać też nie chce, ale panie książki czytają wtedy i on szczęśliwy, bo lubi słuchać
reklama
G
guest-1714079215
Gość
Rozumiem, że sam świeci przykładem i to on ma na głowie większość obowiązków przy dzieciach i w domu?Bo mąż uważa bajki za zło wcielone, mózg dzieciom wyparuje jak będą oglądać... W ogóle on ma ogromne wymagania w stosunku do wychowywania dzieci. Zwłaszcza przeze mnie.
To może covidek, on tak lubi raz lepiej raz gorzej. A niestety będzie z nami.Ja walczę z przeziębieniem od tygodnia już, takie perfidne paskudztwo mnie złapało, że krąży nade mną jak burza. Co lepiej, to zaraz gorzej. Biedna teraz płacze, bo tata poszedł do pracy, a ona w domu.
Nam wypadły rehabilitację i wizyty u specjalistów... Już chyba nawet do tego się przyzwyczailam
Casablanca1234
Fanka BB :)
U mnie dokładnie tak samo. Chociaż coś tam je , na śniadanie plaster wędliny...już rano to podaje jej mały jogurt.Nadal nie chce jeść w przedszkolu ani nawet położyć się na leżaczku. Rano w domu sam powiedział, że idziemy do przedszkola, a w szatni się popłakał, że on nie chce. A po powrocie zadowolony, że fajnie było, że on chce chodzić. Ja się pewnie bardziej stresuję niż on.
Ostatnia edycja:
Tak jak wcześniej pisałam możesz sprawdzić gotowość dziecka do pójścia do przedszkola. Może po prostu gorszy dzień. Przedszkole dla dzieci bywa trudne. U nas w grupie był Krzyś. Trudno było mu się zaadaptować. Chodził 2 dni, potem wolne i znowu 2 dni. To mu pomagało wytrwacBo mąż uważa bajki za zło wcielone, mózg dzieciom wyparuje jak będą oglądać... W ogóle on ma ogromne wymagania w stosunku do wychowywania dzieci. Zwłaszcza przeze mnie.
A synek wrócił. Pani zadzwoniła, że ma kryzys i żeby po niego przyjść. Najtrudniej się adaptuje z całej grupy tylko on jeden dzisiaj płakał. Może za wcześnie na przedszkole?
G
guest-1714079215
Gość
Nie wiem Żyć żyję. Jak byłam w zeszłym roku w ciąży i miałam zwykłe przeziębienie, to płakałam z bólu, bezsilności i rozpaczy. To była zgroza i koszmar. Jak miałam covida już po porodzie to chodziłam wsciekla, bo mąż narobił sushi, a ja nie miałam smaku I to w sumie był cały jeden objaw.To może covidek, on tak lubi raz lepiej raz gorzej. A niestety będzie z nami.
ZielonaMamma
No a jak. Tak przykładem świeci, że jak chodziłam na zebrania do przedszkola,to dzieci przed telewizorem, a on spał. Nie mówię, jest zaangażowany, ale przesadza. Nawet chciałam na tym forum opisać jego wymagania i zapytać, czy to ja olewam czy on chce za dużo, ale jak zostawiłam dzieci w pokoju i poszłam do łazienki, a po powrocie usłyszałam, że czemu ja ich zostawiam i czy mają się same wychowywać, to uznałam, że jednak nie ja wymyślam.Rozumiem, że sam świeci przykładem i to on ma na głowie większość obowiązków przy dzieciach i w domu?
Jak się to sprawdza? Wcześniej zbagatelizowałam problem, bo zachowywał się jak inne dzieci na adaptacji i panie mówiły, że powinno być OK. Ale teraz nie zachowuje się jak inne dzieci. On dzisiaj na pewno był zmęczony, bo spał źle i krótko i może w tym był problem? Ale w domu jest jak zawsze.Tak jak wcześniej pisałam możesz sprawdzić gotowość dziecka do pójścia do przedszkola. Może po prostu gorszy dzień. Przedszkole dla dzieci bywa trudne. U nas w grupie był Krzyś. Trudno było mu się zaadaptować. Chodził 2 dni, potem wolne i znowu 2 dni. To mu pomagało wytrwac
G
guest-1714079215
Gość
Przykro mi @ZielonaMamma że tak jest
U mnie na froncie diametralna zmiana. Spała ponad dwie godziny, zeszła na dół jak gwiazda Hollywood na reklamie perfum i wygląda zupełnie zdrowo. Bądź mądra
U mnie na froncie diametralna zmiana. Spała ponad dwie godziny, zeszła na dół jak gwiazda Hollywood na reklamie perfum i wygląda zupełnie zdrowo. Bądź mądra
ZielonaMamma
Może tylko przemęczona była? Mój chyba jest, ale tak się opiera przed spaniem, jakby to tortury były.Przykro mi @ZielonaMamma że tak jest
reklama
gotowość szkolna bada się w ośrodku psychologiczno pedagogicznych. U nas określił to neurologMoże tylko przemęczona była? Mój chyba jest, ale tak się opiera przed spaniem, jakby to tortury były.