reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Prawo mamuś - przepisy prawne

Avanti to się nalezy kazdemu, tak stanowi kodeks pracy :tak: nie ma znaczenia w jakiej części roku to skaładasz. Zreszta jak teraz wracasz do pracy masz prawo do tych 2 dni i koniec. Pierwsze słysze takie brednie :no:

reklama
Żeby nie było, że taka madra jestem, kodeks mam pod ręką, nowy 2009 po nowelizacji, wkońcu kadrowa ze mnie od niedawna dopiero :tak:

A mi nie przyznali tych 2 dni opieki nad dzieckiem ani mojemu mężowi bo niby na początku roku się składa takie oswiadczenie :no::confused:

to absurd jakiś, ja u mnie w pracy pytałam czy muszę złożyć oświadczenie, jak jeszcze dziecko mi sie nie urodziło i dostaam odp, że dopiero jak się urodzi, Nie może być tak, że Ci przepada, jak dziecko się rodzi w ciągu roku, więc walcz. Zawsze to 2 dni, które należą sie Tobie!!

jestem właśnie obecnie na wypoczynkowym do połowy września..
zobaczymy jak to się w końcu ułozy. W każdym bądź razie dam znać..:tak:
dzieki

Skończy się to tak w końcu że jednak mąż może wykorzystać te dni wolne:tak: Jego kadrowa w końcu doczytała.. Mam przynieść z pracy potwierdzenie że nie skorzystałam u siebie oraz moje oświdczenie że nie zamierzam wykorzystać:tak:
Jak widać niektóre kadrowe się myla:crazy: ale dobrze że sprostowali:-)

a można składać w dowolnej częsci roku.... wniosek o to.

a ja sie dzis dowiedziałam ze mam 26 dni urlopu a nie 20 jak myslałam:-D:-D:-D tak wiec jak dodam te 2 dni to praktycznie do konca wrzesnia jestem na urlopie...

czy za ten urlop dostane jakas kaske z zusu?

bo pewnie juz masz 10 lat stażu pracy(szkoła plus praca).:tak: to jest 26 dni:tak:
U mnie urlop płaci już firma, dostaje sie wtedy tylko to co ma sie umowie a nie średnią z ostatnich miesięcy jak było na macierzyńskim i L4.

reklama
mordoklejka - bo to jest tak, że ukończone studia wyższe liczy się do urlopu jako 8 lat stażu pracy, także po studiach wystarczy przepracować 2 lata i już jest 26 dni urlopu:-)

Do góry