reklama
no ja wiem...ale jak wezmę wychowawczy to po nim muszą mnie do pracy spowrotem przyjąć, czyż nie? umowę miałam do 31.12.2009Ale wychowawczy to nie pracodawca wypłaca
chodzi o ciągłość...a ja myślałam że po macierzyńskim od razu do pracy...
u mnie w gminie na pewno było 1000 zł, bo jakiś dodatek był. Pani powiedziała ze jak będzie nam przysługiwało świadczenie to tyle dostaniemy. WIem bo druk mężowi dała jak o becikowe składał
To widocznie gmina cos doplaca bo panstwo daje wlasnie te 4 stówy.
u mnie w gminie na pewno było 1000 zł, bo jakiś dodatek był. Pani powiedziała ze jak będzie nam przysługiwało świadczenie to tyle dostaniemy. WIem bo druk mężowi dała jak o becikowe składał
mrozik-a może pomy;liło ci się z dodatkowym "becikowym" wypłacanyn przez gminę dla rodzin spelniających kryteria do uzyskania dodatku z tytulu urodzenia dziecka ( zasiłku rodzinnego). O il;e wiem gminy wyplacaly wlaśnie 100o zl dodatkowo, obok becikowego, wszedzie tam, gdzie dochód rodziny nie przekraczał 504 zl/os.Ale to było tylko jednorazowe świadczenie a nie ciągłe
mrozik_j
Sierpniowa mama'07
Nie. Na pewno o zasiłek chodziło, bo mąż sie cieszył ze nie dość ze w domku będę to będę jeszcze dostawać tyle co jak bym w robicie siedziała - bo tyle wtedy zarabiałam. No i nawet wzięliśmy sie za ten druk, ale jak sie okazało że on chyba nie mógł miesięcznie więcej jak 1500 zarabiać to sobie daroaliśmy
reklama
blueberry77
Podwójna Marcówka :)
Jeżeli miałaś umowę na czas określony, to raczej nie muszą cię przyjąć :-(no ja wiem...ale jak wezmę wychowawczy to po nim muszą mnie do pracy spowrotem przyjąć, czyż nie? umowę miałam do 31.12.2009
chodzi o ciągłość...a ja myślałam że po macierzyńskim od razu do pracy...
Podziel się: