reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Prawo mamuś - przepisy prawne

dobra to wypisze i u siebe w zakładzie... bedzie 2 dni wiecej pensji..:dry:
ale to idiotyczne bo skoro u siebie mogłabym wykorzystac to moge przeciec to prawo przerzucić na męża:tak:

reklama
Moim zdaniem mogłabys przeżucic piszac oświadczenie że Ty z 2 dni nie będziesz korzystać, ale to chyba działa do momentu jak byś była na urlopie wypoczynkowym, bo później masz wychowawczy na dziecko i teoretycznie jesteś cały dzień z dzieckiem.

Polecam allegro by dluzej siedziec z dzidziem w domku.Wpada niezla kasa,mnie nawet podczas pobytu w gorach 2 rzeczy sie sprzedaly:tak:Naprawde zalozyc aukcje to nie problem.

Sara, tylko co jak sie skończy "towar" do sprzedawania :-)
zawsze można wystawić aukcję: użyczę męża do sprzatania i gotowania :-D:-D:-D:-D

Ja ostatnio karuzelkę sprzedałam, ale nie na allegro tylko tutaj na forum :-)

Tylko ze ja muszę 2 tygodnie przed zakńczeniem wypoczynkowego.... zlozyc wniosek o wychowawczy:baffled:
Teraz jestem na wypoczynkowym...
Jak mam to zrobić?? już teraz poprosic o urlop? ze po zakonczeniu wypoczynkowego, 2 dni na opieke nad dzieckiem??

Madzik, ja jak pisalam po macierzynskim wniosek o wypoczynkowy to od razu dopisalam ze
"...na podstawie art 188 KP prosze o udzielenie 2 dni opieki nad dzieckiem..."
oraz dolaczylam oswiadczenie meza ze on nie bedzie bral.
dolaczam to co ja musialam wypelnic u mnie w pracy - moze ci sie przyda :)

Załączniki

• Oswiadczenie_pracownika_opieka_nad_dzieckiem.pdf
    30,5 KB · Wyświetleń: 218
reklama
Do góry