reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Praca dla mam. Jaka?

reklama
Właśnie… poczta i inne urzędy, małe sklepy, zmiany są chyba tylko w ochronie, fabrykach i marketach, mediach i służbie zdrowia.

Jestem instrumentariuszka na bloku opeeacyjnym i tez pracuje na ranki po 8h dziennie, bsz swiat i weekendow talze tez mozna 😅

A tak wgl to matka dziecka do 8 r.z. nie musi zgadzac sie na nadgodziny, prace zmianowa i w porze nocnej. Mozesz pracoeac na 8h dziennie, bez peoblemow.

Jestem instrumentariuszka na bloku opeeacyjnym i tez pracuje na ranki po 8h dziennie, bsz swiat i weekendow talze tez mozna 😅

A tak wgl to matka dziecka do 8 r.z. nie musi zgadzac sie na nadgodziny, prace zmianowa i w porze nocnej. Mozesz pracoeac na 8h dziennie, bez peoblemow.
A możesz podać jaki to przepis, który zwalnia z tego matkę dziecka do 8 r.ż? Bo ja wiem tylko o tym, że matka zwolniona jest z pracy z godzin nadliczbowych i nocnych i dotyczy to dziecka do 4 r.ż. Ale nie ma tam mowy o pracy zmianowej. Więc jeżeli autorka pytania na wstępie powiem,że nie zgadza się na taką pracę (pomimo, że np w danym zakładzie pracy są zmiany) to prawdopodobnie takiej pracy nie dostanie. Bo to jest tylko dobra wola pracodawcy. Poza tym @SleepingBeauty pytała o pracę w sklepach a nie korporacji czy biurze czy szpitalu.

reklama
A możesz podać jaki to przepis, który zwalnia z tego matkę dziecka do 8 r.ż? Bo ja wiem tylko o tym, że matka zwolniona jest z pracy z godzin nadliczbowych i nocnych i dotyczy to dziecka do 4 r.ż. Ale nie ma tam mowy o pracy zmianowej. Więc jeżeli autorka pytania na wstępie powiem,że nie zgadza się na taką pracę (pomimo, że np w danym zakładzie pracy są zmiany) to prawdopodobnie takiej pracy nie dostanie. Bo to jest tylko dobra wola pracodawcy. Poza tym @SleepingBeauty pytała o pracę w sklepach a nie korporacji czy biurze czy szpitalu.
Chyba tegoroczna nowelizacja wydłużyła okres ochronny.

Do góry