reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poznajmy się :)

też się tutaj przywitam, bo chyba tego nie zrobiłam. Asia, jestem 2 miesiącu, mieszkam w kujawsko- pomorskim, skończyłam prawo i europeistykę, pracuję w zamówieniach publicznych. Trochę mam stracha przed tym wszystkim co będzie, ale wierzę, że będzie dobrze

reklama
A wiec nazywam sie Ewelina mam 26 lat we wrzesniu 2010 wyszlam za maz. Mieszkam w Chrzanowie. pracuje jako opiekunka do dzieci:)

cześć nazywam się Klaudia, jestem mamą Szymona który urodził sie w sylwestra 2010:) we wrzesniu kończę 27lat, mam męża o 5 lat straszego. ja jestem oligofrenopedagogiem i pedagagogiem specjalnym wczesnego wspomagania rozwoju a mąż bankowcem. o ciąży dowiedziałam sie przypadkowo? tzn wyciagnelam mechanicznie test i go zrobilam, mimo ze przez mysl mi nie przeszlo, ze jestem w ciązy (mialam owulację z jajnika - bez jajowodu -usuniety po ciązy pozmacicznej) a tu takie zaskoczenie!:szok: mieszkam nad morzem i jestem b.szczęsliwa!

Klaudoos ja znowu mam jeden jajowod niedrozny lewy prawy drozny ale w tym cyklu nie wiedzialam z ktorego byla owulacja bo po laparoskopii caly czas mialam z lewego w tym cyklu odposcilam wizyte:)

A ja jestem Monika. Mam 28 lat i córeczkę Ninę, która 25 września skończy dwa latka. Wg OM mam termin na 18 kwietnia, ale czekam jeszcze na wizytę i usłyszenie bijącego serduszka,więc staram się podchodzić do sprawy ostrożnie. Bardzo pragnęłam tej ciąży, a jak się okazało że się udało, to się trochę przeraziłam :)
Narazie nie mam pojęcia jak to ogarnę, bo Ninka jest przyzwyczajona do ciągłej naszej uwagi, ale widzę tu sporo dziewczyn z jeszcze młodszymi maluchami, więc liczę na kółko wsparcia ;)
Bardzo lubię czytać książki (Coben, Kava), oglądać filmy (powoli zaczynają mnie nudzić romantyczne komedie, co raczej nie smuci mojego męża ;)) i chodzić na długaśne spacery, które powoli zaczynają przypadać do gustu także i Nince :)

No dobrze więc ja też naskrobie troche o sobie.
Na imię mi Marta i mam dopiero 20 lat. Więc czuje się troche jak taki dzieciak przy Was :) Dopiero od niedawna mieszkam w UK a dokladniej w Coventry. Wcześniej mieszkałam we wspaniałym kujawsko-pomorskim mieście wojewódzkim :)
Jest to moja pierwsza upragniona ciąża ale mam z nią też wiele wątpliwości. Nie wiem czego powinnam się spodziewać i czy dam sobie radę ale w końcu nie ja pierwsza i nie ostatnia :) Mój R przed ciążą uparł się na dziewczynke a ja na chłopca. Dowiedzieliśmy się o ciąży i role się zamieniły :D Jesteśmy przeszczęśliwi zresztą jak każda z Was :)
No więc pozdrawiam wszystkie bardzo cieplutko i mam nadzieje że to będzie dla Nas wspaniałe 8 miesięcy spędzone w naszym towarzystwie :)

witam! to i ja dołącze do was.chyba jako najstarsza mama kwietniowa.byłam juz na forum jako mama sierpniowego malucha 2006.teraz moja mycha ma 6 lat.jestem jeszcze mama 19 letniej panny,może wiec przyszła pora na chłopca. mam 38 lat i termin wg moich obliczen na 24 kwietnia.:-)

Cześć dziewczyny,
Jestem 31 letnią mamą Lidki (3,5) i w kwietniu znów zostanę mamą. Już widzę, że każda ciąża jest inna. W pierwszej ciąży było dobrze- żadnych mdłości ani innych przypadłości, w drugiej -makabra!!! A poza tym mieszkam pod Krakowem. Pozdrawiam wszystkie Kwietnióweczki

reklama
No to i ja się przywitam, jeśli można.
Mam na imię Justyna, mam 28 lat, mieszkam rzut beretem od Krakowa, gdzie pracuję.
Obecnie jestem na L4. O ciąży wiem od dwóch tygodni, ale do 'wpisania się' tutaj miałam poczekać do najbliższego poniedziałku, do wizyty u lekarza. Będę mięć USG i mam wieeeeeelką nadzieję zobaczyć serduszko :)
Staram się być optymistką i mieć same pozytywne myśli, ale niestety nie jest to moja pierwsza ciąża- w styczniu w tym roku poroniłam w 10tc.
Trzymam kciuki za nas wszystkie :)
pozdrawiam kwietnióweczki:D

Do góry