reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża ?

Czytałam kiedyś że testy mogą nie wykazać jak jest niska beta.. a ty piszesz ze powinnam już mieć wynik pozytywny w dzień spodziewanej miesiączki, a jeśli kochałam się z mężem dzień przed? To też powinnam mieć już w dniu spodziewanej miesiączki pozytywny wynik ? No chyba raczej nie ..
Zakłada się, że owulację masz mniej więcej w połowie cyklu, a nie dzień przed okresem. Bo wtedy okres by nie nadszedł, bo dopiero miałabyś fazę lutealna...

reklama
Czytałam kiedyś że testy mogą nie wykazać jak jest niska beta.. a ty piszesz ze powinnam już mieć wynik pozytywny w dzień spodziewanej miesiączki, a jeśli kochałam się z mężem dzień przed? To też powinnam mieć już w dniu spodziewanej miesiączki pozytywny wynik ? No chyba raczej nie ..
Beta około 14 dni po owulacji to około 200. Test potrafi wyłapać taka na poziomie 20-30 jak mało pijesz ;)

Mi 3 testy wyszły negatywnie, ostatnia miesiączkę miałam 23 lutego i uwaga! Dopiero dzisiaj miałam 2 kreski na teście. We wtorek bylam u gina i nie umiał stwierdzić czy endo powiększone na @ czy łożysko dal skierowanie na betę ale oczywiście na nią jeszcze nie doszłam... objawy miałam takie jak bol piersi, bój podbrzusza najbardziej wieczorem i z rana, zaparcia i często kręciło mi się w głowie. Każda z nas ma inaczej, więc zawsze ciężko stwierdzić.
Ale to oznacza jedynie że miałaś owulację późną...ja miałam okres 14.02, owulację około 10.03, 8.04 ❤️ więc taka sytuacja jest możliwa... ginekolog może coś stwierdzić przy becie około 1000...

Mi 3 testy wyszły negatywnie, ostatnia miesiączkę miałam 23 lutego i uwaga! Dopiero dzisiaj miałam 2 kreski na teście. We wtorek bylam u gina i nie umiał stwierdzić czy endo powiększone na @ czy łożysko dal skierowanie na betę ale oczywiście na nią jeszcze nie doszłam... objawy miałam takie jak bol piersi, bój podbrzusza najbardziej wieczorem i z rana, zaparcia i często kręciło mi się w głowie. Każda z nas ma inaczej, więc zawsze ciężko stwierdzić.
Skoro dzisiaj mialas II kreski to oznacza ze 14-16 dni temu mialas owulacje, a więc doszlo do Ciebie do opóźnienia owulacji. I właśnie o tym tlumaczy się każdej, że nie wiadomo kiedy kazda z nas owuluje. Moze to być w 14dc. a może to byc w 32dc.
Poza tym gratuluje! :)

Ale to nie oznacza, że zaszłaś w ciąże po owulacji która była 09.03 tylko, że ta owulacja dość mocno, praktycznie o cały miesiąc się przesunęła.
Po antykoncepcji, przy różnych zawirowaniach hormonalnych może tak być - nikt tego nie neguje. Mówimy tylko, że nie ma możliwości zajść w ciąże po owulacji, albo bez niej

Do góry