reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Postępy naszych dzieci :)))

mówię d Igorka dzis chc do kuchni tata Ci bezie rysował a Ty bedziesz zgadywał obrazki a on d mnie ze to "KALAMBURY":szok::-D:szok:D raz powiedzial a ten powtarzał...wmurowało mnie totalnie:-D

reklama
Gratuluję postępów :-)

Asia jest bardzo kulturalna hahaha :-) ciekawe jak długo hehe

Dziękuję po posiłku to norma, w odróżnieniu do Juli:baffled: na każde moje pytanie odpowiada "No możemy [i tu np. zjeść jogurt]" albo "No mogę założyć buty" itd.

Za to obraziła się na rysowanie, układanie puzzli itp:baffled:

Igi zaczil jak pedalowac :-):-p:-p:-p:-pma taki stary rowerek z tych dla maluszków także na biegowym nie chce tylko na tym ale ten jak dla mnie obciachowy trzeba wersje dorosła na 4 koła ;-)

Gratulacje :-)

Ja dziś padłam, bo Asia sama znalazła wierszyk "Skarżypyta" w grubym tomie Brzechwy i do tego ja przeczytałam tytuł a ona opowiedziała cały:szok: ale to nie moja zasługa tylko Julki, która na okrągło teraz czyta co popadnie i dzięki niej Joasia zapamiętała.

Nagram jutro :-) No fajnie to ona mówi, bo nie jak stara, a dalej po dziecinnemu. Nie wymawia "R" no ale na to ma czas podobno do 6 roku życia i ogólnie jest taka słodko paplająca.

Oli całkowicie pominął okres nazywania rzeczy po swojemu dlatego jak rozmawia dziećmi mniej więcej w jego wieku denerwuje się i pyta "czy nie potrafisz mówić".
Dziś Pani nauczycielka ze szkoły, która była na placu zabaw z dziecmi po obserwacji mojego małego, ktory rozmawiał jak "stary" z 5-6 latkami pochwaliła jego mowę itd tak naprawdę myslala ze Oli jest duzo starszy.

Oli do dziadka jakiś czas temu mówi "nie mówi się z pełną buzią",
dziś w sklepie do jakiegoś pana "nie dłub w nosie boś nie prosię".............,
kiedy jeździł w ciasnym sklepie rowerkiem ciagle wołał "przepraszam panią", "przepraszam panią chcę przejechać", "dziękuję" mina ludzi bezcenna.
dostał w sobotę autko od znajomych i mówi do nich "dziękuję, będę szanował" taaaaa

Oli całkowicie pominął okres nazywania rzeczy po swojemu dlatego jak rozmawia dziećmi mniej więcej w jego wieku denerwuje się i pyta "czy nie potrafisz mówić".
Dziś Pani nauczycielka ze szkoły, która była na placu zabaw z dziecmi po obserwacji mojego małego, ktory rozmawiał jak "stary" z 5-6 latkami pochwaliła jego mowę itd tak naprawdę myslala ze Oli jest duzo starszy.

Oli do dziadka jakiś czas temu mówi "nie mówi się z pełną buzią",
dziś w sklepie do jakiegoś pana "nie dłub w nosie boś nie prosię".............,
kiedy jeździł w ciasnym sklepie rowerkiem ciagle wołał "przepraszam panią", "przepraszam panią chcę przejechać", "dziękuję" mina ludzi bezcenna.
dostał w sobotę autko od znajomych i mówi do nich "dziękuję, będę szanował" taaaaa
ja tez bym zrobila bezcenną minę, ale myśląc, ze dziecko jest niegrzeczne, albo niewychowane. ono tak moze, ale conajwyzej do kolegi w szkole albo w domu, jesli rodzina na to pozwala, ale nie do obcej, dorosłej osoby...

o jak mnie do szału doprowadzaja dzieci na rowerach w sklepie!!!! ludzie sa naprawde bezmyslni

reklama
Kilolku Igi wczoraj w rossmanie wziął kij od szczotki i robił wymachy aż PAni zwróciła uwagę i schował bo moje prośby nie podziałały:-D;-)rower tylko na dworze nie ma bata zebym do sklepu weszła bo i po co:sorry:

Do góry