reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Postępy naszych dzieci :)))

Zapomniałam napisać że chyba nie jest tak źle z mówieniem Asi jak mi się wydaje, bo dziś wpadła kumpela na szybką kawkę, która widziała Asię chyba drugi raz w życiu i zrozumiała młodą mówiącą wierszyk "Baloniku nasz malutki" co do joty:-)

reklama
Zapomniałam napisać że chyba nie jest tak źle z mówieniem Asi jak mi się wydaje, bo dziś wpadła kumpela na szybką kawkę, która widziała Asię chyba drugi raz w życiu i zrozumiała młodą mówiącą wierszyk "Baloniku nasz malutki" co do joty:-)

Dziunka nasza tez troche niewyraznie mowi ( a jak czasem chce szybko cale zdanie powiedziec to wogole jej sie jezyczek zaczyna platac) no ale ma to pewnie po mnie bo ja tez mialam problemy z wymowa jak bylam mala...
ja sie ciesze bo od kilku dni znow zqaczela przynosic do domu angielskie slowka i zwroty...bo przez ostatnie 2-3 miesiace zrobila ogromny postep w j.polskim a z angielskim stala w miejscu...ale ostatnie kilka dni co chwilke slysze cos po angielsku :-)

Kilolku hi hi hi taki maly a juz skarzy na tatusia :):):)

Ula widze ze Twoj maly tez juz ladne zdania sklada - brawo !!!:-)

Maxwell nasza Vicky tez uwielbia slowka ''ratunku'' i ''pomocy''

A wogole to zauwazylam ze Vicky bardzo czesto sama siebie upomina w identyczny sposob jak my to robimy...zbliza sie do schodow i mowi..: uwaga schody, ladnie schodz, na brzuszku, ostroznie...normalnie monolog-ale tsmiac mi sie chce bo to tak jakbym sama siebie slyszala:-D

A wogole to zauwazylam ze Vicky bardzo czesto sama siebie upomina w identyczny sposob jak my to robimy...zbliza sie do schodow i mowi..: uwaga schody, ladnie schodz, na brzuszku, ostroznie...normalnie monolog-ale tsmiac mi sie chce bo to tak jakbym sama siebie slyszala:-D
To moja Marycha tak misie i lalki ustawia...co my jej gadamy, to ona "testuje" na zabawkach:-D

Asia całą drogę do żłobka śpiewała mniej więcej tak:

"Joł, Joł, Joł jor bołt
dżiently dałn de stim
mejly, mejly, mejly,
lajf is dziast e drim":-D:-D:-D

Tłumaczenie

[video=youtube;bYLKEePMvIU]http://www.youtube.com/watch?v=bYLKEePMvIU[/video]

Kochana pszczółka :-) a ostatnio Julia ją woła z pokoju a młoda "Co ty chcesz Ajla?!".

Marta pochwal się Antkiem co powiedział w aucie ;-)

Jechałam z małym autem . Zapaliło sie zielone światło a tam jeszcze jakiś dziadek zasuwał po przejsciu , na co odezwał się mój syn " No chłopie idź!!":-D musiał mamę podsłuchac:tak:

reklama
u nas w koncu chyba sie ruszylo ostatnio w kwesti mowy i sporo nowych slow i powoli tez zdania jak np. ''mama wait for me'' albo ''where is it?'' wiec mysle, ze niedlugo ruszy z grubej rury i bedzie nadawac jak wasze maluszki, chociaz juz teraz czasem mam dosc, bo co mniej wiecej kilka sekund jest mama? a ja slucham? ''it's shoe'' za chwile ''mama?'' - slucham? it's mine ok? -ok... i tak jak juz slysze mama? po raz 100 to mam dosc...:-D no i mam nadzieje, ze jak juz opanuje angielski to moze ruszy z polskim....oby...
a ze spiewania to u nas niezmordowanie jest ''twinkle twinkle'' codziennie to spiewa czasem potrafi siedziec z godzine i w kolko spiewac...:-D

Do góry