reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Postępy naszych dzieci :)))

Kacper też ciut więcej mówi.
nianio to niunio
zajaś to zaraz
fak to fuck
niam to jeść
bim bam to jak dzwonek dzwoni albo dzwony w kościele
dam to daj
no i wyleciało mi z głowy bo zasypia teraz i stęka mama mama itd.

reklama
dziunka czemu ona u logopedy chodzi po pileczach? jak to ma działać?

To jest nauka przez zabawę, nie wiem dokładnie na czym polega. Do tego chodzenia p piłeczkach będą stopniowo dodawać kolejne elementy. Podpytam Natalii i się dowiem więcej bo bardzo mnie to ciekawi.
Ale spójrz co znalazłam:
http://www.logopedia.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=100&Itemid=37

Mały cytat:

Cele szczegółowe:

• rozwijanie potrzeby kontaktu z innymi ludźmi;
  • kreowanie pozytywnego myślenia;
  • usprawnienie układu oddechowego;
  • ćwiczenie koncentracji uwagi;
  • kształcenie słuchu- aparatu odbiorczego;
  • kształtowanie umiejętności percepcyjnych: wzrokowych, słuchowych, czuciowych;
  • aktywizowanie dziecka podczas zabaw;
  • wyrabianie umiejętności komunikowania własnych potrzeb;
  • wzbogacanie zasobu słownictwa;
  • stymulowanie ogólnego rozwoju dziecka;
  • wyrobienie umiejętności budowania sygnałów służących porozumiewaniu się.

Wśród metod, które pomogą w realizacji wyznaczonego celu określonego w założeniu programu, można wyróżnić: wspierające rozwój dziecka, stymulujące, aktywizujące, korygujące, usprawniające.

Łącząc te metody można wszechstronnie rozwijać dziecko korygując i usprawniając zaburzone lub opóźnione funkcje psychiczne i fizyczne (w tym także komunikację). Dziecko za pomocą tych metod, poprzez formę aktywności, jaką jest zabawa, zdobywa nowe wiadomości, umiejętności, uczy się współdziałania i współżycia w grupie rówieśników.

Ostatnia edycja:
:-D Zawsze jak coś nie wyjdzie jemu czy nam,czy coś się stanie Kacper mówi faaaakkkk tak poważnie że ja nie mogę zachować powagi.śmiać mi się chce jak nie wiem.:-D

oj nie koniecznie, nie zwalać wszystkiego na siostrę. Mogla usyszeć w sklepie albo w tv. Mówię to ja starsza siostra (zwykle winna wszystkiemu) PROTEST!

reklama
Do góry