reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Postępy naszych dzieci :)))

Jasiek też się przedstawia i mówi gdzie mieszka miastoi ulica, ale tylko nam domownikom i tym, których zna. Jak byliśmu na bilansie to powiedział mi na ucho :-D

reklama
Asia dziś po dobrych kilku tygodniach zainteresowała się swoimi puzzlami drewnianymi które dostała na urodziny. Byłam w lekkim szoku jak zobaczyłam że ułożyła prawie cały obrazek!!! 21 elementów:tak: jedyny problem miała z żyrafami bo są dwie i myliły jej się części - tu musiałam pomóc.
Dziś rozwalała i układała obrazki całe przedpołudnie, a ja miałam czas wypucować mieszkanko;-)

A puzzle już Wam chyba pokazywałam, o takie:

puzzle-drewniane-rozne-rodzaje-zabawka-edukacyjna-warszawa_rev001.jpg

hihihi właśnie dzisiaj Paweł układał te same puzzle i tez byłam w szoku, zę już sam sobie z nimi radzi
my mamy te, tez 21 elementow:
images

Kacper uwielbia puzzle od baaaardzo dawna.Nie miał roczku a juz układał drewniane takie z lidla....Ja byłam wtedy w szoku że tak małę dziecko potrafi dopasować kształ bez zająknięcia. Widać że ma pamięć wzrokową. Tych kształtów jest tam ponad 20.
Teraz układa prawdziwe puzzle...coraz większe.W lidlu jakiś czas temu były.Kupiliśmy i układa.Ma jeszcze problem z nimi ale kombinuje.Natomiast z mniejszymi nie ma problemu.
Aaa ma jeszcze książeczki z puzzlami.Też układa.Widzę że go ciągnie do takich rzeczy.Lubi to robić.

gosiulek to świetnie, nasza Miriam też taka gigantka była jak miała 3 czy 4 latka to 800 układała. Niestety Dobrusia na niczym nie może się skupić dłużej po za ciastoliną, a po siostrze ma całe wielkie pudło z paczkami puzzli bośmy kupowali tamtej jak szaleni.

reklama
Marcel ma to samo. na niczym nie umie sie skupić ;/;/ Puzzle dopiero bede kupowac i bedziemy uczyć sie cierpliwości bo tej nie ma za grosz. Nawet nie chce mu sie układać takich puzli drewnianych co trzeba np zwierzatka kształtem dopasować ;/ Umie, bo jak chce to potrafi np po dłuższym czasie uzywania ale juz drugi raz kompletnie go to nie interesuje ;/ moje dziecko ma w ogóle jakieś halo. Przewaznie wszystkie zabawki ma niemal jednorazowe..........

Do góry