reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Postępy naszych dzieci :)))

Dziewczyny a Wasze pociechy piją z niekapków, czy butelek ze smokiem?
Moja z butelki ze smokiem wode.... chcialabym zeby piła z niekapka, ale nie chce :/

reklama
Marcel napoje pije z niekapka lub z kartonika ze słomki. mleczko z kaszką wciąga z butli ze smokiem.

A mnie przed chwila zaskoczył młody. Jemy spaghetti a on w pewnym momencie mówi "talcy, juś pojadłem." czyt. starczy, juz pojadłem. Zazwyczaj mówił samo talcy a teraz dodał wiecej :D

Noa moja tez pije soczki z kartonika, napoje ze słomki. ale jak jest zmęczona to musi byc butla z woda. Chyba ja to uspokoja.
Tylko chyba na zeby to nie dobrze, co nie??

Myślę że jak pije samą wodę to nic nie szkodzi:tak: Ale możesz poszukać w sklepach - jest taaaakiiiii wybór niekapków że hoohoho. Dziś widziałam taki z ustnikiem na kształt smoka od butelki, ale nie pamiętam jaka to była firma. Myślę ze jak młoda będzie bardzo spragniona to napije się z wszystkiego.

Asi na spacery kupuję Kubusie Go, albo Kubusie Play albo soczki w kartoniku, a w domu pije ze szklanki/bidonu/niekapka, z tego co akurat sobie zażyczy.

Juz trzy niekapki sprawdzone, bez skutku.....
Jak jest zmęczona chce spać lub sobie poleżeć i odpocząć to musi być woda z butelki. W ciągu dnia soczek z kartonika czasem, ale potrafi wypić soczek, polożyć się na łóżku wzdechnąć "aaaahhh" (tzn ze chce pić) i musi dostać swoja buteleczkę.
Jak rzuci ci sie w oczy nazwa tej buteleczki to daj znac... moze ona poskutkuje.

Ciesze sie ze Hania pije tylko wode, bo to zabków nie niszczy... ale myśle o zgryzie?

w domu Igi pije ze zwykłej szklanki lub kubeczka plastikowego ale rabnał nim ostatnio o podłogę i nadawał się do "ba"-kosza:-D
no i hitem jest bidon z Kubusiem Puchatkiem.Na spacer też bidon,kubuś play coraz rzadziej kubek kapek.

reklama
No ja wlasnie mialam napisac ze Oli tez miał niekapków 1000 i tez ten lovi 360, z każdego nie chciał pic. Nawet tutaj tak psioczylam na ten 360 lovi, az ktoregos dnia Oli pociągnął z niego, to wymaga nie lada wysiłku ale się udało. Od tej pory pije ze wszystkiego, kapki, niekapki, roznych firm. Asia po prostu podsuwaj jej aż załapie.
Ja Kubusiów play ani go nie daje, Oli pije wodę, kompoty, herbatki granulowane, czasami soczek 100% z rurką tymbarku.

Do góry