reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Postępy naszych dzieci :)))

reklama
gratuluję wszystkim paróweczkom i zdolniachom :)
Marisia zaczęła robić papa (tylko macha, nie mówi jeszcze) i na pieska mówi au au :) to już czwarte słowo

Najważniejsze osiągnięcia mojej niuni:
-sama siada i siedzi,
-czołga się (tzw.foczenie), raczkuje,
-siedzi na klęczkach,
-jeździ na pupie,
-podnosi się przy wszystkim (a spróbuj koło niej stanąć to zaraz łapie nogę i się wspina),
-chodzi przy meblach (przy okazji wywala ciuchy z szaf jak nieopatrznie jakaś jest otwarta)
-pięknie tańczy
-wyćwiczyła chwyt pensetowy
-pchając stołek potrafi przejść dwa pokojed

-powtarza mama, papa, tata, dada itd.
-mówi świadomie am am i chyba mama ale tego nie jestem jeszcze pewna
-robi i mówi świadomie papa
-marszczy nosek i tak dmucha jak ktoś wyciera nos lub jak się ją o to poprosi
-pokazuje gdzie lala ma oko
-pije z kapka, je łyżeczką - choć nadal nie poradnie
-powtarza krzyki, piski Julki - coś na kształt echa ;)
-daje buźki
-robi "aja" i przytula jak ktoś zrobi smutną minę
-gra na flecie ;)

I uwaga NIE ROZRZUCA JEDZENIA :-D w Poznaniu jadła obiady i śniadania normalnie naszą metodą, znajomi niepewnie patrzyli, ja też miałam stres, ale okazało się że nawet nie było co sprzątać:-D no-dziecko do mycia tylko;-)

Na razie tyle mi przychodzi do głowy, choć wiemy że nasze dzieciaczki tyle postępów mają za sobą że aż trudno wymienić!

Przed nami ZĘBY i samodzielne chodzenie. czekam z niecierpliwością:tak: Choć teraz zgodnie z www.vojta.com.pl - Rozwj ruchowy przez najbliższe trzy miesiące powinna szkolić swoje umiejętności i dopiero koło 11-12 miesiąca odważyć się na chodzenie. To by się zgadzało bo dokładnie tak rozwijała się Julia - omijając raczkowanie i w wieku 7 miesięcy już stojąc przy meblach.

Ostatnia edycja:
reklama
Lagajka słodka ta Twoja Mariczka, też pragnę, aby Olinek miał zdrową siostrzyczkę ;D

A u nas tydzień postępów, od 26 lipca ok godziny 11 raczkujemy ;D chodzimy jak torpeda za kotkami najbardziej ;P
Olinek nauczył się robić buzią jak jedzie konik, przy czym nauczył się używać jęzorka i najpierw było "łałała" a teraz jest "dadada", podejrzewam, ze zaraz będzie tata bo taki układ języka i ust na to wskazuje a jest daleki od mamamama, dla mnie może być i "tata" ;P
Olinek od wczoraj daje buzi, jaaaakieeee to słodkie, otwiera buzię i z językiem się nadstawia, oczywiście mama mówi, że języczek nie potrzebny ale jak mnie pocałuje to mi chce tam świdrować po buzi, a jak już znudzi się dawanie buzi na prośbę Olunio daj buzi nadstawia czółko albo polisia ;D

Całe szczęście ;D ten Nasz Olinek!

Dziunka BRAWO dla Asi!

U nas kolejny postęp hehehe Oliwierek będąc u mnie (nas) na rączkach na lewym biodrze na hasło "Oliwerek zatańczymy" podaje prawą rączkę jak do tańca, albo chwyta za moją, podskakuje i się cieszy a ja śpiwam i tańczę "Dylu dylu dylusia...." HAHAHA Tańczyliśmy tak od jakiegoś czasu z babcią a teraz sam wie o co chodzi ;D

Do góry