reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poród SN czy CC?

Siostry znajoma rodziła dwa razy w jednej z klinik z Białymstoku, zażyczyła sobię cesarkę, koszt to 1700 zł i była zadowolona, tak więc chyba nie jest źle. Warto porozmawiać z osobami, które rodziły w danym szpitalu.

reklama
Siostry znajoma rodziła dwa razy w jednej z klinik z Białymstoku, zażyczyła sobię cesarkę, koszt to 1700 zł i była zadowolona, tak więc chyba nie jest źle. Warto porozmawiać z osobami, które rodziły w danym szpitalu.
Każdy jest zadowolony jak nie ma komplikacji. Ale fakt, że 1700 za cc to nie dużo, więc jeżeli komuś zależy bardzo na cesarce to jest to jakieś wyjście.

tu jeszcze link odnosnie masazu krocza ktory ulatwia rozciaganie i zapobiega niepotrzebnemu nacieciu bo sie lepiej rozciaga , kurcze ale sie naszperalam makabra...
Masaz krocza :) [Archiwum] - Forum dziecko-info.com

wkleje to tez do potrzenmych linkow
witajcie:-)
co do masażu krocza to najlepiej olejkiem migdałowym albo wit.A+E w płynie poza tym ćw na mięśnie kegla.najlepiej jest chodzic na basen i 30min pływać żabką -podobno super sprawa!!!ja to wszystko testuje jak urodze napisze czy sie przydało:happy2:wszystko musi odbywać sie regularnie :tak:

A ja na besen nie mogę. Bo ja mam tendencje do zakażeń. Zresztą i bez basenu złapałam
Ja nacięcie miałam przez pół pośladka. Aż mi dren założyć musieli żeby sie nie babrało. Bolał mnie ten dren jak .... Wogóle sie ruszać nie mogłam. A sam poród dla mnie nie był bardzo bolesny. Mnie bardziej miesiączki bolały - niemal zawsze na pogotowiu lądowałam na zastzrykach. Mdlałam z bólu. A tu przy skurczach 100% nic nie czułam :confused:. Położna sie śmiaal ze mnie czy ja na pikniku jestem, bo gadałam sobie z mężem, podpięta pod ktg, miałam przy skurczach przysiady robić. Ale ja ich nie czułam i pani ciągle pytała czemu nie robiłam przysiadów. Dopiero te parte czułam. Na a że mały okazał sie duży, to bez cięcia nie dało rady :dry:

Bardzo zadowolona jestem z porodu, a jeszcze bardzie z opieki po porodzie. Panie położne przychodziły często i sprawdzały czy Filipek dobrze ssie, czy mam mleczko itp (bo nie chciał przybierać). Ale zdecydowanie polecam poród rodzinny i tą salę po porodach rodzinnych. Jest na 3 łóżka. Osobny pokoik dla gości z kanapą i fotelami, lodówka, czajnik, no i łazienka osobna - chociaż stan jak to w szpitalu - niezaładna :sorry2:
Co do porodu - dały mi piłkę, mówiły kiedy co i jak. Jak juz były skurcze, to podpowiadały jak sie ułożyć żeby szybciej było (pytały najpierw o ułożenie dziecka - bo wazne jest czy w pozycji I czy II - tzn na którą stronę jest kręgosłup chyba)
Nikomu nic nie płaciłam, a opieka była bardzo dobra
Jedna neonatolog była tylko okropna, ale jakoś ją przezyłam, chociaż dużo sie przez nia upłakałam, bo ze szpitala mnie nie chciała wypóścić o ropiejące oczko małego

Gaba - a bedziesz na szkołę rodzenia chodziła? Ja jeszcze nie dzwoniłam pytac, jakoś ciężko mi sie tam wybrać, a telefonu nie mam do nich. Nie wiem teżjak teraz to wszystko wygląda, bo dobudowują jakiś pawilon i to akurat koło porodówki. Ciekawe jak to będzie wyglądać. Może skończą przed marcem :sorry2:

reklama
dziewczyny ile dni po porodzie SN bez komplikacji zostaje sie w szpitalu w PL?

Tutaj idzie sie do domu po okolo 48h ale na przyklad ja urodzilam Pata o 22;01 nastepny caly dzien bylam w szpitalu i juz na kolejny rano wyszlam. Czyli nawet 40h tam nie spedzialam.

Do góry