reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Tachykardia (częstoskurcz, arytmia) w ciąży

reklama
Hej

U mnie była cc, ale w sumie z innego powodu. Ale ja się bałam SN z powodu tych czestoskurczy.
Niestety nie poprawiło się po porodzie, tak jak myśleli lekarze. Było wrecz gorzej.
Dlatego miałam dwa zabiegi ablacji (druga po 2 miesiącach w sumie od pierwszej ).
Było lepiej , teraz znów się coś zaczyna. Czeka mnie kolejna wizyta i okaże się co dalej. Bo w dalszym ciągu jestem pod kontrolą kardiologa.

Hej

U mnie była cc, ale w sumie z innego powodu. Ale ja się bałam SN z powodu tych czestoskurczy.
Niestety nie poprawiło się po porodzie, tak jak myśleli lekarze. Było wrecz gorzej.
Dlatego miałam dwa zabiegi ablacji (druga po 2 miesiącach w sumie od pierwszej ).
Było lepiej , teraz znów się coś zaczyna. Czeka mnie kolejna wizyta i okaże się co dalej. Bo w dalszym ciągu jestem pod kontrolą kardiologa.
Witam jak przebiegała ta ablacja ? Czy to boli .?

Wiesz co nie chce Cię straszyć...I coś pisać z mojego doświadczenia. Każdy odczuwa inaczej tak naprawdę. Wszystko lekarz ci wyjaśni. Ja jestem po dwóch ablacjach i przed 3 . Nie nakręcaj się niepotrzebnie przed ...Tak po prostu. Taka moja rada:)
A ja chyba na razie jej nie będę robić . Arytmia ta uaktywniła się w ciąży która się nie utrzymała i poroniłam. Zaczełam brać lek teraz i mam nadzieję że jak uspokoją się hormony to minie mi to . Lekarka mówi że ablacja jedną pomoże ale jak czytam że jednak nie ..

Ostatnia edycja:
Dziewczyny a macie tak że puls Wam skacze nagle w nocy. Najpierw mnie wzbudził dziwny niepokój później skoczył puls aż mi się nogi trzesły i nie mogłam spokojnie oddychać. Trwało to jakieś 10 min a mi się wydawało że wieki. Minęło. Jestem w 23tc. Przed ciążą brałam propranolol na puls. Ale tylko doraznie. Tsh 3,02 badalam ostatnio bo też leczę się na Hashimoto i niedoczynność tarczycy.

reklama
Do góry