reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

PORÓD - czy i czego się boicie??!!!

Kalu, miałam szwy samorozpuszczalne - po pierwszym porodzie jednak położna środowiskowa w domu zdjęła mi jeden, który mi przeszkadzał i powodował ból. Później długo długo mnie bolało przy współżyciu, lekarz powiedział mi wtedy, że czasem się te samorozpuszczalne szwy długo trzymają (mówię o wewnętrznej warstwie szwów).
Po drugim porodzie nie czułam szwów, może były z lepszego materiału? Przypuszczam, że bolesność powodowała sama blizna.

Angel, widać taką delikatną bliznę, nie jest źle, ale ja jestem przewrażliwiona i nie zaglądałam tam przez długi czas po porodzie. Dbałam bardzo o higienę, ale nie byłam w stanie zajrzeć.

reklama
no filmik niezły,,,,tylko przymknelam oczy na moment naciecia jak sie krewkas polala...ale toi tak przeciez cud narodzin....
naciecie nie nalezy do przyjemnosci ale konsekwencje pekniecia w strone odbytu moze miec gorsze konsekwencje i powiklania....
zycze jak najmniej bolesnych ciezkogojacych sie naciec i szybkich latwych porodow..

Oglądałyście też inne filmy z tej strony? Ja właśnie pomimo empatii wybuchnęłam rzewnym płaczem ;-) w momencie kiedy dziecię już się pojawiło... Chyba to samo będę miala u siebie

Kalu, miałam szwy samorozpuszczalne - po pierwszym porodzie jednak położna środowiskowa w domu zdjęła mi jeden, który mi przeszkadzał i powodował ból. Później długo długo mnie bolało przy współżyciu, lekarz powiedział mi wtedy, że czasem się te samorozpuszczalne szwy długo trzymają (mówię o wewnętrznej warstwie szwów).
Po drugim porodzie nie czułam szwów, może były z lepszego materiału? Przypuszczam, że bolesność powodowała sama blizna.
moze to jak zszył?? no cóż nie zaciekawie miałas:no:

olcia7 ja wlasnie chce sie dowiedziec jakie pozycje dozwolone w szpitalu gdzie bede rodzic:-D bo jesli bede miala pelna swobode to mnie to uspokoi;-)

Jak sie wejdzie na filmy z porodu po lewej stronie to jest tam taka kobitka co od tylu rodzi, wlasciwie lezy na brzuchu troche, jak dziecko wyszlo to tez sie prawie poplakalam ale potem jak jej tak (od tylu) zdjecia robili to nie zbyt ciekawie:sorry2:

reklama
Do góry