reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pomysły na obiady

reklama
[
Tofu to taki twarozek sojowy. Cytuje: Tofu jest bogatym źródłem pełnowartościowego białka, roślinnych tłuszczów nienasyconych i wielu witamin Tofu jest niskokaloryczny i nie zawiera cholesterolu. Częsty składnik oryginalnych potraw orientalnych i kuchni europejskiej, dań mięsnych i wegetariańskich
Po odpowiednim przygotowaniu ( w potrawach) smakuje jak miesko. Znajdziesz go w marketach na polkach "wegetariankisch"!
muszę kupic i spróbować:tak::tak::tak:

hmmmm brzmi ciekawie ale jakich przypraw do tego użyć ???
Masz na mysli spaghetti? Ja uzywam
- tymianku bazyli, oregano czosnku granulowanego, wloszczyny suszonej ( zamiast wegety), sol pieprz
- lub mozna uzyc ziol prowansalskich ale ja nie przepadam ( za mieta w srodku)
- lub dodac pesto.

A co przyrzadzacie "na szybko"? Mam na mysli ze np wracacie do domu kolo 16stej, wczoraj nic nie zdarzylyscie pzyrzadzic a dziecko/dzieci wyglodzone:szok:, i co wtedy?:confused:

Tak na szybko? Ja mam zawsze 1 lub 2 słoiczki Bobovity. Staram się mieć w zamrażalniku jakąś zupkę. inaczej u mnie się nie da,bo młody nie jada żadnych naleśników,czy placuszków. Ewentualnie robimy jajecznicę lub jajko sadzone z chlebkiem.

A co przyrzadzacie "na szybko"? Mam na mysli ze np wracacie do domu kolo 16stej, wczoraj nic nie zdarzylyscie pzyrzadzic a dziecko/dzieci wyglodzone:szok:, i co wtedy?:confused:

ja teraz nie mam takiej sytuacji, ale wczesniej u nas takim dyzurnym daniem byly kotlety sojowe +ryz

zawsze tez mam zamrozona jaks kapustke, pierogi, zupke dla malej

reklama
Do góry