reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pomysły na obiady

reklama
[
Tofu to taki twarozek sojowy. Cytuje: Tofu jest bogatym źródłem pełnowartościowego białka, roślinnych tłuszczów nienasyconych i wielu witamin Tofu jest niskokaloryczny i nie zawiera cholesterolu. Częsty składnik oryginalnych potraw orientalnych i kuchni europejskiej, dań mięsnych i wegetariańskich
Po odpowiednim przygotowaniu ( w potrawach) smakuje jak miesko. Znajdziesz go w marketach na polkach "wegetariankisch"!
muszę kupic i spróbować:tak::tak::tak:

hmmmm brzmi ciekawie ale jakich przypraw do tego użyć ???
Masz na mysli spaghetti? Ja uzywam
- tymianku bazyli, oregano czosnku granulowanego, wloszczyny suszonej ( zamiast wegety), sol pieprz
- lub mozna uzyc ziol prowansalskich ale ja nie przepadam ( za mieta w srodku)
- lub dodac pesto.

A co przyrzadzacie "na szybko"? Mam na mysli ze np wracacie do domu kolo 16stej, wczoraj nic nie zdarzylyscie pzyrzadzic a dziecko/dzieci wyglodzone:szok:, i co wtedy?:confused:

Tak na szybko? Ja mam zawsze 1 lub 2 słoiczki Bobovity. Staram się mieć w zamrażalniku jakąś zupkę. inaczej u mnie się nie da,bo młody nie jada żadnych naleśników,czy placuszków. Ewentualnie robimy jajecznicę lub jajko sadzone z chlebkiem.

A co przyrzadzacie "na szybko"? Mam na mysli ze np wracacie do domu kolo 16stej, wczoraj nic nie zdarzylyscie pzyrzadzic a dziecko/dzieci wyglodzone:szok:, i co wtedy?:confused:

ja teraz nie mam takiej sytuacji, ale wczesniej u nas takim dyzurnym daniem byly kotlety sojowe +ryz

zawsze tez mam zamrozona jaks kapustke, pierogi, zupke dla malej

reklama
Do góry