reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Pojedyncze Mamusie- Rozmowy Mam Jedynaków

Witam poniedziałkowo! :tak:
Popijam kawkę jak to z rana, smyk jeszcze sobie śpi :szok:, normalnie w szoku jestem. Wczoraj mały był z babcią trzy godzinki na spacerze, a ja miałam czas dla siebie, tylko zamiast siedzieć i nic nie robić, to posprzątałam całe mieszkanie i ugotowałam obiad :-D. Później zabrałam go jeszcze na wieczorny spacer i szalał w piaskownicy do 20, a jak wróciliśmy "ogarnełam go" i poszedł spać. Może przetlenił się :-D. Wszystkie dolegliwości mu przeszły i jest zdrów jak ryba :tak:, kuracja skończyła się na witaminkach i syropkach <na szczęście>. Widzę, że na naszym wątku troszeczkę pusto...
Witam nowe mamy jedynaków! 85justa i zyta :tak:.
Edysiek, fajnie że sobie wypoczełaś :tak:, może już tak nie tęsknisz za Angeliką, bo starsza jest i wiesz, że daje już sobie radę ;-).
MamaWiktorii, o! No to super :tak:. Nie bała się zwierzątek? Czy bardziej była ciekawa? U nas niestety zoo nie ma, a najbliższe jest w uckermunde :eek:. Szkoda...

reklama
Hej wam :-) widzę grono nam się powiększa no i fajnie może ruch się zacznie porządny w końcu ! :-p Tak więc witam nowe mamy :-)

My weekend spędziliśmy u teściowej ;-) mała uwielbia do niej jeździć :-)
A z nowości to K zmienił pracę i będzie robił na miejscu w końcu no i ja dostałam pracę od września na pół etatu w wypożyczalni dvd :-) więc super :-)

FANTA - też często tak mam że jak mam 2-3h wolnego to zamiast wypoczywać to szybko szybko wszystko ogarniam itp :-p :-)

EDYSIEK - no to mieliście trochę czasu dla siebie :-)

JUTSYNA - tak koło 2-3 roku po porodzie zapomina się o złych przeżyciach zazwyczaj :-p moja koleżanka też się zarzekała że nigdy więcej a po 3 latach znowu w ciąży jest :-p :-) a co aż taki ciężki poród miałaś ?

Pogoda się u mnie popsuła :-(, a już miałam wszystko zaplanowane. No coż...
Dziewczyny mam pytanie. Bo rozglądamy się teraz za lodówką i nie wiem którą wybrać. Mam na oku indesit ale chciała bym no frost <nie musiała bym jej rozmrażać> ale akurat ta która mi się podoba ma manualne rozmrażanie chłodziarki, a zamrażalnika nie trzeba rozmrażać :eek:. Jak to wygląda w praktyce? Czy są jakieś lodówki które polecacie? Cenowo w granicach 1200- 1600zł.

Witam!
Mega padnięta jestem. Wczoraj myślałam, że nogi mi do du wejdą. Zaliczyłam jeszcze z Angelą koncert Majki Jeżowskiej i wieczorem wróciliśmy do domu. Dwa dni łażenia non stop dały swoje i jeszcze dzisiaj mnie wszystkie kości bolą. Ale warto było.
Mama Wiktorii ja sama lubię zoo, a co dopiero nasze dzieciaczki. My mamy spory kawałek, bo dopiero we Wrocławiu, a to grubo ponad 100 km. Ale i tak jeździmy tak gdzieś co 2 lata.
Femme to super, że masz pracę, no i oby mąż tez był zadowolony.
Fanta ja mam Indesita ponad 6 lat, takiego 190 cm i jestem zadowolona, chociaż mój nie ma no frost.
A pogoda u nas dziwna, duszno jest ale pochmurno.

Fanta mam dwie lodówki indesitu jedną starszą u mamy a nowa na tym wynajmowanym mieszkaniu. Ta nowa ( dwu letnia) jest podobna do tej co pokazałaś, tylko my mamy mniejszą. Makabrycznym rozwiązaniem są pojemniki na lód. w starej były 4 szufladki wsuwane nad górną szufladę i to było super. a z tych ciężko lód wyjąć o tym, że jak się wleje ciut za dużo wody to można w ogóle zapomnieć o jego wyjęciu bez dłuższego rozmrażania. za to w starej nam sie odpływ wody zanieczyszczał, te nowe mają już taką zatyczkę którą się wyciąga przy rozmrażaniu i dzięki temu nic tam nie wpada...
Hmm u nas chłodziarka rozmraża się sama ale zamrażalnik tak raz na dwa lata to trzeba sie pofatygować...

Ostatnia edycja:
wpadam tylko dac znaka żezyje ledwo co ale jednak. oskar mi sie pochorował . w sobote zaczałgorączkować , cała noc na rękach - naszczęście tatusiowych, w niedziele wylądowaliśmy na pogotowiu i prywatnie u lekarza, i co - wirus jakiś tylko gorączka , a gorączki ni chusteczki nieda sie zbić , nurofen + panadol serwowałam co 3 godziny a gorączka ani drgnęła , noc w niedzieleteżna rączkach , wczoiraj to samo tylko noc na moich rekach bo tatuś w delegacji , dziś już lepiej ale niechce zapeszyć więc puk puk coby przespał trochu . no to zmykam spać puki sie da bo padam na pysk :)

No to zdrówka życzę... Nurofen forte polecam :-) mniej trzeba wlewać w dziecko,a na opakowaniach zaniżają dawki :-/ w obawie, żeby ludzie nie przedobrzyli mam nadzieję, że lekarz powiedział wam ile dawać max...

Witam!andzia111 zycze zdrowka dla synka,a tobie sily.fanta lodowka kupiona?teraz jest taki wybor ze mozna byc bardzooo niezdecydowanym,np.jedna ma to fajne droga cos lepszego i wtedy problem gotowy,mogliby wyprodukowac jedna a doskonala:tak::tak::tak::-D.A ja pije kawe i przegladam bb,musze sie wziasc za sprzatanie,ale bardzo ochoty nie mam:tak:,moja jedynaczka wszystkie zabawki powyciagala na srodek pokoju i nie ma gdzie nogi postawic.Dziewczyny a mi moja mama powiedziala,ze bardzo rozpiescilam corke,a ja podchodze do tego ze jest sama to i tak w jakis sposob jest pokrzywdzona i staram sie czyms innym zastapic co doprowadza do takiego stanu jaki jest w tej chwili,z czego zdaje sobie doskonale sprawe:dry:(jak patrze na dzieci,ktore maja rodzenstwo,to jestem sama na siebie zla).Nie wiem czy i u was jest cos takiego czy podchodzicie swobodnie do calej sytuacji?Pozdrawiam i zycze milego dnia:tak:.

reklama
ZYTA - rozwiązaniem jest przedszkole ;-) dziecko wtedy uczy się żyć z innymi dziećmi i nie brakuje jej kontaku z rówieśnikiem ;-) moja przez wakacje nie chodziła do przedszkola i już widzę ogromną zmianę :no: jakoś tak mniej otwarta na inne dzieci się zrobiła nie chce się dzielić co wcześniej było zupełnie na odwrót no ale od września śmigamy dalej do przedszkola :-)

Do góry