reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Pojedyncze Mamusie- Rozmowy Mam Jedynaków

Cześć dziewczyny!
Ja dziś tylko na chwilkę w ogóle przepraszam, że nie zaglądałam ostatnio ale brak mi czasu na co kolwiek. Wczoraj byłam z T na grzybach w Tanowie ale szału tam nie ma bo sezon tam zaczyna się dopiero we wrześniu. Szkoda bo będziemy wtedy w trakcie remontu i wypad będzie raczej nie możliwy :-(. Miłego dnia!
Pozdrowionka dla Famme <jak tam filmy?>, Edysiek <byłaś już na grzybkach>, Rox <pewnie zalatana jak zawsze>, Felidale <wszyscy zdrowi?>, Mama Wiktorii <jak tam roczek małej? udał się?>, Andzia <smutne, że tak musi być>. Witam nowe mamy itd :-D. Postaram się doczytać Wasze posty we wtorek, bo później znów brak czasu mi się szykuje :dry:. Miłego dnia!

reklama
Fanta a gdzie tam zdrowi haha Misiek ma jakieś choróbsko przedszkolne ale wcina witaminy i chodzi.
Badanie krwi owszem zrobię ale dopiero za miesiąc będzie ono miało sens :-) I tak wiadro grzybów wycenie na 120 zł..:-) haha bo tyle kosztuje test PCR

Ostatnia edycja:
Witam w środę! :-)
Widzę, że wontek troszkę zamarł ale to pewnie za sprawą obowiązków, wkacji bądź ładnej pogody :tak:.
U nas niestety pogoda do duszy, Kuba od kilku dni w ogóle nie chce mi spać po południu :eek:, nie wiem czym jest to spowodowane. Jestem troszkę zalatana, bo dalej załatwiamy sprawy mieszkaniowe. Dziś już składamy ostateczną wizytę u notariusza i mam nadzieję, że klucze do mieszkanka dostaniemy w połowie wrześnie :tak:.
Felidae, oj to nie fajnie, że Michałek podłapał jakiegoś bakcyla, ale z czasem powinien się przyzwyczajić do bakterii przedszkolnych i będzie dobrze. Długo już chodzi do przedszkola? Widzę, że robisz złoty interes na sprzedaży grzybków :-). PCR, to jest to badanie kleszczowe? Kogo robal użarł?

Cześć dziewczyny!
U mnie pogoda do du..., pada nie miłosiernie, a w powietrzu czuć już jesień :-(. Sierpień miał być niby ładniejszy... i kicha. Mam dziś trochę roboty więc wpadłam zajrzeć do Was tylko na chwilkę. Mam strasznego lenia ale muszę się zmobilizować, bo mam co robić i muszę się wyrobić ze wszystkim do południa, bo później idziemy z Kubą na drugie urodzinki do kolegi :-).
Mama Wiktorii, sto lat dla malutkiej!
Wskoczył kotek na ławeczkę,
zdmuchnął na torcie jedną świeczkę,
i zamiauczał pięknie miał.
Teraz pobiegł bez miauczenia
żeby złożyć Ci życzenia
!!!
Jak znajdziesz czas, to pochwal się zdjęciami :tak:
Miłego dnia!

hejo :)

tydzień mnieniebyło za sprawą braku neta , ale już jestem :) , pogoda no cuz od wczoraj piknie , ale od 1 sierpnia cały czas lało , grzmiało i wiało . cudowne lato w tym roku :)

a grzybków chciałam dziś na targu kupić a tu kicha , ani 1 grzybka niema , a jeszcze w tamtym tygodniu zatrzęsienie na stołach było. podobno nima w lesie:szok:

my sie w te lato nieurlopujemy bo m ma nawał roboty , urlopik przełożyliśmy na styczeń - może i dobrze bo mogą być upały ;-).

Oskar tez mi ostatnio odmawia spania w dzień ,jestem tym faktem zniesmaczona niesamowicie bo zawsze był z niego ogromniasty śpioch i nagle taka zmiana :confused2:

fanta no to już na dniach będziecie w własnym gniazdku - super :tak: , ale załatwiania i papierków to pewnie mase było ?

felidae - zdrówka dla bąbla. no właśnie od kiedy chodzi do przeczkola bo jakoś przegapiłam ten fakt:zawstydzona/y:.

andzia111 w sumie to cały zeszły rok...tyle, że więcej przechorował niż chodził :-( Sierpień to pierwszy miesiąc który nas zakosztuje bo już drugi tydzień i odpukać... :-) oprócz jednego dnia. Coś mu ta rutyna nie bardzo leży ..:-) 2 dni w tygodniu to jeszcze ale 5 ....hahah to już zmęczony jest
Fanta kleszczyk dorwał mnie :-) reszta rodziny nie grzybowa :-) Grzybki ususzone będą na wigilie :-) ale jak zabulę za test to chyba taniej by wyszło jak bym kupiła hi hi. "PCR w kierunku boreliozy" jakoś tak nazwa idzie PCR to metoda jaką jest wykonywane badanie, badają DNA dlatego jest najdokładniejszy jest jeszcze jakiś REAL TIME PCR -badanie ilościowe krętków i to już takie badanie dające pewność na 100% ( no prawie) To co nam refunduje NFZ to najtańszy test który Baaaardzo często daje mylnie pozytywne lub negatywne wyniki ....żenua...

Felidae- No ja wczoraj też wyciągnęłam sobie kleszcza. Bo byłyśmy z małą na spacerze w lesie, no i ja oczywiście na krótkim rękawku,małą obejrzałam tego samego dnia ,ale była lepiej ubrana i na szczęście nic nie było. A ja wczoraj zauważyłam i wyjełam,ale nie jestem pewna czy całego.Strułam go alkoholem i spirytusem.

reklama
no to miałaś pijanego kleszcza - podobno alkochol wszelaki na kleszcze niedziała . jak wyciągłaś to dobrze , jak połowe to też dobrze , reszta odpadnie sama bo to już nie zywy organizm a ciało obce - ostatnio dużo czytałam o tych kleszczach bo wokoło sie o tym trąbi i trzeba było sie doszkolić w tym kierunku. a i ważny jest czas od ukąszenia do wyciągnięcia bo podobno zaczynaą pasożytować dopiero po 12 h. jak wyciągnie sie wcześniej to jest ok. no to tyle o tych paskudach.

u nas wkońcu gorąco :) :)

Do góry