reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pojedyncze Mamusie- Rozmowy Mam Jedynaków

Felidae - powiem Ci tak, szewc bez butów / na boso chodzi .. ja mimo że teorię znam, nie tylko na studiach to przerabiałam ale sama sobie pościągałam sporo literatury o psychologii rozwojowej ... i łatwiej mi się "ogarnia" cudze dzieci niż własne ...

reklama
Witam!
Rox mądra kobieto, nie słyszałam o buncie w 7 roku życia :baffled: A że mnie to bezpośrednio dotyczy, to prosiłabym o więcej szczegółów;-)
Gratuluję pracy, nie ma to jak stały dochód i jakieś poczucie bezpieczeństwa i stabilizacji w kwestii fiinansowej:tak:
Felidae kurcze, nieciekawie ma bratowa i to przez takie małe coś :no:
My pojechaliśmy wczoraj na grzyby :tak:, ale grzybów brak :-) Nazbieraliśmy troszke kurek. Nie za dużo, ale zrobiłam sosik i do tego usmażyłam placki z cukini i kolacja była. Oczywiście Angela nawet nie ruszyła ( chociaż grzybów i tak bym jej nie dała ) i jej musiałam zrobić tosty na kolację.

Załączniki

• 005a.jpg
    005a.jpg
    58,9 KB · Wyświetleń: 34
  • 006b.jpg
    006b.jpg
    52,3 KB · Wyświetleń: 30
no popatrz Edysiek, a koło Wrocławia niby są, ale na własne oczy w lesie jeszcze nie widziałam bo nie byłam :-)

ale dziwnie się pisze na klawiaturze dziecięcej z biedronki :-) wszystko takie duże i nie trafiam tu gdzie chce haha

;no mnie naszło na rybę po grecku...(aż dziwne) i chyba jak zrobię to się z mamą podzielę, bo jak zwykle nie będzie miał kto jeść. zupkę z suszonych grzybków...
a potem na plac zabaw do wieczora, może od pierwszego będzie lepsza pogoda to na basen będziemy po pracy jeździć...
bo na razie marne to lato, mojej lichej opalenizny z nad morza to już nie widać :-(

P.S. a szczurek wam nie ucieka na takich spacerach ?

Ja tez mam nadzieję, że po 1 będzie ładna pogoda, bo mam urlop :-) Jak się uda to jeszcze w sobote gdzieś wyruszymy pod namiot. I w końcu bez problemu będziemy mogli sie zapakować, do naszego nowego autka:tak: Marzy mi się taplanie w wodzie przez całe dni i wylegiwanie na słoneczku :laugh2:
U mnie dalej cukiniowe szleństwo, znowu zrobilam leczo i do tego jeszcze kabaczka dodałam, pyyycha :-)
Jeszcze gości będę miała, bo mój brat stwierdził, że skoro nas nigdy nie ma w weekend, to oni przyjadą teraz i będą nocować :tak:
Felidae a szczurki nie uciekają, raczej sie boją i lecą do nas :tak: Co prawda i tak pilnować trzeba, ale na dwór pozwalam Angeli brać je tylko ze mną a to i tak najwyzej na pół godzinki.
Wczoraj moje dziecię obkleiło sobie włosy pianką silikonową :szok: i godzinę to dziadostwo wyskubywałam. Powiedziałam, że jeszcze raz coś takiego i na łyso obetne :angry:

Jedni goście pojechali, a w nocy przyjechali nastepni :tak: I to zupełnie niespodziewanie przyjechała kuzynka K. z mężem, zadzwonili wczoraj do teściowej, że wyjeżdżają i będą w nocy :szok:, bo mieli do przejechania całą Polskę. Nie wiem o której przyjechali, bo padłam wczoraj wieczorem po wcześniejszej niewyspanej nocy. Pewnie tej dzisiejszej tez się nie wyśpię ;-), ale co tam jeszcze 2 dni i urlop to sobie pośpię :-D

to nasz dzisiejszy poranek

znów wydała wszystkie pieniądze!!!

216957_1901614220708_1252272564_31650896_3655949_n.jpg

Mamo ja nie grzebię Ci w portwelu...
Sprawdzam czy jest na mleko dla mnie ;-)

250328_1901614300710_1252272564_31650897_7332972_n.jpg

Ufff! Jest !

184000_1901614100705_1252272564_31650895_2591533_n.jpg

Masz! Idź po mleko !

226184_1901614420713_1252272564_31650898_2333299_n.jpg

reklama
hej

niezglądałam trochu ale i tak widze że cisza ...
Oskar mi sie trochu pochorował , najpierw biegunka a teraz przeziębienie jak niechorował to niechorował a teraz 1 po 2 i już wsumie od poprzedniego poniedziałku cuś sie dzieje , a przeziębienie złapał najprawdopodobniej w przychodni jak byłam z biegunką , no tak to bywajak chore dzieci ze zdrowymi mieszają - taka ta nasza przychodnia .
zaczyna sie wypogadzać wkońcu no to posiedzimy w domku co by nieskorzystać z pogody!:crazy:

Do góry