reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Pojedyncze Mamusie- Rozmowy Mam Jedynaków

Witam się piątkowo! :-)
Ostatnio do Was nie zaglądałam :-(, za co korzę sie przed Wami :-D ;-). Tak na serio, to miałam małe komplikacje po antybiotyku, a mianowicie uczulenia dostałam no i spuchłam... Popijam sobie wapno, antybiotyk mam zmieniony <duomoxu nigdy już więcej nie wezmę do ust choć bym miła ducha wyzionąć :tak:> i już lepiej. Mały naszczęście zdrowy i nic nie podłapał odemnie. Pogoda taka jak u Was <czyt. do duu... :-(>. Już nie wyrabiam siedząc w domu. Słonka choć trochę bym chciała <napewno nie ja jedna, ale ten fakt nie jest zbytnio pocieszający> :baffled:. Widzę Felidae, że jesteś zwolenniczką grzybków :tak: mmm... pycha. Też zbieram amatorsko grzybki od tamtego roku :tak: :-). Za dzieciaka zbierałam z atlasem grzyby. Stałam nad grzybem i przewracałam karki szukając rysunku jaki to może być grzyb :-D, dziadek mój to spazmy dostawał. Dobrze, że mój T ma cierpliwość do mnie :blink::happy2:.
Andzia, czyżbyś w pogodynkę się bawiła? Jak Twoje prognozy się sprawdzą, to startuj kochana do tvn'u może się uda, a jak się załapiesz, to po znajomości może co poniektórym z nas pracę załatwisz ;-) :-D. Nie przejmuj się buntem Oskara, kiedyś mu przejdzie... a do psychiatryka normalnych niestety nie biorą :tak:.
Edysiek, nie martw się kochana, kobiety już tak mają, że z orientacją kiepsko i nie jesteś jedyna. Ja też tak mam że wystarczy wypuścić mnie gdzieś tam gdzie nigdy nie byłam, a się zgubię :-D.
Famme, fajnie, że filmy Ci podpasowały. Jak będziesz chciała jeszcze jakieś tytuły, to daj znać. Napisz tylko co lubisz oglądać oprócz komedii :tak:

reklama
FANTA - daje znać nie wiem co ściągać :-p a obojętnie jaki gatunek lubię wszystko praktycznie ;-) oby było warte obejrzenia :-) możesz zarzucić z 3 tytuły to wrzucę na weekend będę miała :-) dobrze że Kubuś od Ciebie nic nie złapał ;-)

bunt 2-latka, potem bunt 3-latka,

bunt 2 latka, ale kryzys 3 roku życia ( to własnie jeden z dwóch nie buntów ) kolejny takowy występuje w 7 roku życia ;-) pisałam o tym pracę całkiem nie dawno.
3 latkowy kryzys jest jednym z najważniejszych w życiu dziecka - orientuje się, że mama i ono to nie jedno, pojawia sie JA i w dodatku JA SIAM/A
dziecko kształtuje swoja osobowość, tożsamość, indywidualność. Mądrzy rodzice jak dobrze rozegrają 'bunty' dzieciaczka to mimo że dziecko będzie miało wrażenie iż samo dyktuje warunki ( bo tego dzieciaczki w tym okresie chcą ) to bedą grały i tak jak rodzice chcą ;-)
przykładowo zanim dziecko zacznie histeryzować że nie chce iść na spacer w tych butach/spodniach/czapce itd mądra mama przyniesie dziecku do wyboru 2 pary butów np ( akceptowanych wyłacznie przez rodzica! ) i zapyta w których chce iść na spacer ;-)

się pomądrowałam ;-) jak by która chciała pogę moja pracę podesłać ;-)

wpadłam się pochwalić że od poniedziałku dostałam pracę na etacie, do tego podpisałam kontrakt na administracje kolejnej strony www ... ciesze się bo z kasą miałam cienko ( za dużo stałych wydatków !!!! ja samych opłat mam ok 2 tysiaków )
a poza tym spokojnie spływająca comiesięczna wypłata to takie fajne coś ;-)

właśnie to samo czytałam w książce SUPER NIANI :) tylko o tzw. buncie 2 -latka , teraz też jest taki artukuł w MAMO TO JA i dokładnie piszą to samo .

rox gratulacje ,kaski nigdy za wiele :)

Rox gratulacje :-)
widać doścnieświadomie postępuję zgodnie z tym co napisałaś, zawsze daje mu wybór "kontolowany"...ale niezawsze udaje mi sie być taką bystrą :-(
gatuluję etatu :-) bo to ważna sprawa :-)

Edysiek ja jak sie zakręce za grzybkami to juz nie wiem skąd przyszłam chyba, że stoję koło czegoś BARDZO charakterystycznego :-)
ale i tak lubie zbierac tylko potem nogi bolą haha...no i te kleszcze :-(
Bratowa ma chorobe odkleszczoą maskara...także każdy rumień po ukąszeniu przez kleszcza to błogosławieńśtwo, bo wiadomo co i jak. Ją musiała załatwić taka mikro wielkości istota ( nia pamiętam jak to sie nazywa mimoza czy jakoś tak) i bez odczynu skórnego. zakażenie trwa kilka lat, a objawy neurologiczne dopadły ją w listopadzie zeszłego roku od tego czasu już 3 razy była w szpitalu bierze 2 antybiotyi na raz id grudnia i kupe innych leków i działa to wszytko jako tako , bo jak tylko opuści jedną dawkę to wracają objawy :-( i jeszcze NFZ tego nie sponsoruej ani grama leku .. wszystko 100% ceny sa masakryczne :-(

Ostatnia edycja:
właśnie to samo czytałam w książce SUPER NIANI :) tylko o tzw. buncie 2 -latka , teraz też jest taki artukuł w MAMO TO JA i dokładnie piszą to samo .

rox gratulacje ,kaski nigdy za wiele :)

nie wyobrażam sobie postępować tak postępować przy buncie 2latka... Borys ma 1,5 roku i juz mu się zaczynają histerie .... a nie da mu się tego wytłumaczyć,zapytać..bo nie mówi, nie wszystko rozumie, nie ma rozeznania co bezpieczne ( ba! nawet nie pojmuje pojęcia niebezpieczne) ... więc metody na kryzys 3rż ni w ząb nie działają przy 2latkowym buncie ... ja spokojnie czekam i lekceważę histerie ...choć przyznaję nerwy mam czasem w strzępach!

heh, mnie dziwi zawsze jedno, że jak ja uważam że coś jest bezpieczne przy mojej asekuracji to on absolutnie nie chce tego wykonać, a jak człowiek jest zajęty t o najdziksze swawole często nie mające nic wspólnego z bezpieczeństwem przychodzą mu do głowy :| i straszna papuga :-) Jak mu tłumacze, że to akurat jest niebezpieczne to uspokaja mnie tak samo jak ja jego :-)

FANTA - daje znać nie wiem co ściągać :-p a obojętnie jaki gatunek lubię wszystko praktycznie ;-) oby było warte obejrzenia :-) możesz zarzucić z 3 tytuły to wrzucę na weekend będę miała :-) dobrze że Kubuś od Ciebie nic nie złapał ;-)

Famme, wczoraj oglądaliśmy z T fajną komedię z Cameron Diaz :tak: "Co się zdarzyło w Las Vegas"
Tak w ogóle to ja tylko na chwilkę! Cześć Wszystkim! Dobra uciekam na obiadek :tak:

reklama
Rox najgorsze jest to , że mnie wtedy ( w ogóle nie wychowawczo) brak słów i opadają ręce. jak zwykle najlepsze riposty przychodzą po czasie :-/

z filmów...
stare juz ale mnie urzekło "Mamma mia", z tą samą aktorką "listy do Juli". z komedii: "duże dzieciaki","Kac Vegas" czekam na dwójkę :-)
Ostatni dość często seriale. "Human Target", "paragraf Kate" (ang.:Fairly Legal)...

Ostatnia edycja:
Do góry