reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pojedyncze Mamusie- Rozmowy Mam Jedynaków

Witam się piątkowo! :-)
Ostatnio do Was nie zaglądałam :-(, za co korzę sie przed Wami :-D ;-). Tak na serio, to miałam małe komplikacje po antybiotyku, a mianowicie uczulenia dostałam no i spuchłam... Popijam sobie wapno, antybiotyk mam zmieniony <duomoxu nigdy już więcej nie wezmę do ust choć bym miła ducha wyzionąć :tak:> i już lepiej. Mały naszczęście zdrowy i nic nie podłapał odemnie. Pogoda taka jak u Was <czyt. do duu... :-(>. Już nie wyrabiam siedząc w domu. Słonka choć trochę bym chciała <napewno nie ja jedna, ale ten fakt nie jest zbytnio pocieszający> :baffled:. Widzę Felidae, że jesteś zwolenniczką grzybków :tak: mmm... pycha. Też zbieram amatorsko grzybki od tamtego roku :tak: :-). Za dzieciaka zbierałam z atlasem grzyby. Stałam nad grzybem i przewracałam karki szukając rysunku jaki to może być grzyb :-D, dziadek mój to spazmy dostawał. Dobrze, że mój T ma cierpliwość do mnie :blink::happy2:.
Andzia, czyżbyś w pogodynkę się bawiła? Jak Twoje prognozy się sprawdzą, to startuj kochana do tvn'u może się uda, a jak się załapiesz, to po znajomości może co poniektórym z nas pracę załatwisz ;-) :-D. Nie przejmuj się buntem Oskara, kiedyś mu przejdzie... a do psychiatryka normalnych niestety nie biorą :tak:.
Edysiek, nie martw się kochana, kobiety już tak mają, że z orientacją kiepsko i nie jesteś jedyna. Ja też tak mam że wystarczy wypuścić mnie gdzieś tam gdzie nigdy nie byłam, a się zgubię :-D.
Famme, fajnie, że filmy Ci podpasowały. Jak będziesz chciała jeszcze jakieś tytuły, to daj znać. Napisz tylko co lubisz oglądać oprócz komedii :tak:

reklama
FANTA - daje znać nie wiem co ściągać :-p a obojętnie jaki gatunek lubię wszystko praktycznie ;-) oby było warte obejrzenia :-) możesz zarzucić z 3 tytuły to wrzucę na weekend będę miała :-) dobrze że Kubuś od Ciebie nic nie złapał ;-)

bunt 2-latka, potem bunt 3-latka,

bunt 2 latka, ale kryzys 3 roku życia ( to własnie jeden z dwóch nie buntów ) kolejny takowy występuje w 7 roku życia ;-) pisałam o tym pracę całkiem nie dawno.
3 latkowy kryzys jest jednym z najważniejszych w życiu dziecka - orientuje się, że mama i ono to nie jedno, pojawia sie JA i w dodatku JA SIAM/A
dziecko kształtuje swoja osobowość, tożsamość, indywidualność. Mądrzy rodzice jak dobrze rozegrają 'bunty' dzieciaczka to mimo że dziecko będzie miało wrażenie iż samo dyktuje warunki ( bo tego dzieciaczki w tym okresie chcą ) to bedą grały i tak jak rodzice chcą ;-)
przykładowo zanim dziecko zacznie histeryzować że nie chce iść na spacer w tych butach/spodniach/czapce itd mądra mama przyniesie dziecku do wyboru 2 pary butów np ( akceptowanych wyłacznie przez rodzica! ) i zapyta w których chce iść na spacer ;-)

się pomądrowałam ;-) jak by która chciała pogę moja pracę podesłać ;-)

wpadłam się pochwalić że od poniedziałku dostałam pracę na etacie, do tego podpisałam kontrakt na administracje kolejnej strony www ... ciesze się bo z kasą miałam cienko ( za dużo stałych wydatków !!!! ja samych opłat mam ok 2 tysiaków )
a poza tym spokojnie spływająca comiesięczna wypłata to takie fajne coś ;-)

właśnie to samo czytałam w książce SUPER NIANI :) tylko o tzw. buncie 2 -latka , teraz też jest taki artukuł w MAMO TO JA i dokładnie piszą to samo .

rox gratulacje ,kaski nigdy za wiele :)

Rox gratulacje :-)
widać doścnieświadomie postępuję zgodnie z tym co napisałaś, zawsze daje mu wybór "kontolowany"...ale niezawsze udaje mi sie być taką bystrą :-(
gatuluję etatu :-) bo to ważna sprawa :-)

Edysiek ja jak sie zakręce za grzybkami to juz nie wiem skąd przyszłam chyba, że stoję koło czegoś BARDZO charakterystycznego :-)
ale i tak lubie zbierac tylko potem nogi bolą haha...no i te kleszcze :-(
Bratowa ma chorobe odkleszczoą maskara...także każdy rumień po ukąszeniu przez kleszcza to błogosławieńśtwo, bo wiadomo co i jak. Ją musiała załatwić taka mikro wielkości istota ( nia pamiętam jak to sie nazywa mimoza czy jakoś tak) i bez odczynu skórnego. zakażenie trwa kilka lat, a objawy neurologiczne dopadły ją w listopadzie zeszłego roku od tego czasu już 3 razy była w szpitalu bierze 2 antybiotyi na raz id grudnia i kupe innych leków i działa to wszytko jako tako , bo jak tylko opuści jedną dawkę to wracają objawy :-( i jeszcze NFZ tego nie sponsoruej ani grama leku .. wszystko 100% ceny sa masakryczne :-(

Ostatnia edycja:
właśnie to samo czytałam w książce SUPER NIANI :) tylko o tzw. buncie 2 -latka , teraz też jest taki artukuł w MAMO TO JA i dokładnie piszą to samo .

rox gratulacje ,kaski nigdy za wiele :)

nie wyobrażam sobie postępować tak postępować przy buncie 2latka... Borys ma 1,5 roku i juz mu się zaczynają histerie .... a nie da mu się tego wytłumaczyć,zapytać..bo nie mówi, nie wszystko rozumie, nie ma rozeznania co bezpieczne ( ba! nawet nie pojmuje pojęcia niebezpieczne) ... więc metody na kryzys 3rż ni w ząb nie działają przy 2latkowym buncie ... ja spokojnie czekam i lekceważę histerie ...choć przyznaję nerwy mam czasem w strzępach!

heh, mnie dziwi zawsze jedno, że jak ja uważam że coś jest bezpieczne przy mojej asekuracji to on absolutnie nie chce tego wykonać, a jak człowiek jest zajęty t o najdziksze swawole często nie mające nic wspólnego z bezpieczeństwem przychodzą mu do głowy :| i straszna papuga :-) Jak mu tłumacze, że to akurat jest niebezpieczne to uspokaja mnie tak samo jak ja jego :-)

FANTA - daje znać nie wiem co ściągać :-p a obojętnie jaki gatunek lubię wszystko praktycznie ;-) oby było warte obejrzenia :-) możesz zarzucić z 3 tytuły to wrzucę na weekend będę miała :-) dobrze że Kubuś od Ciebie nic nie złapał ;-)

Famme, wczoraj oglądaliśmy z T fajną komedię z Cameron Diaz :tak: "Co się zdarzyło w Las Vegas"
Tak w ogóle to ja tylko na chwilkę! Cześć Wszystkim! Dobra uciekam na obiadek :tak:

reklama
Rox najgorsze jest to , że mnie wtedy ( w ogóle nie wychowawczo) brak słów i opadają ręce. jak zwykle najlepsze riposty przychodzą po czasie :-/

z filmów...
stare juz ale mnie urzekło "Mamma mia", z tą samą aktorką "listy do Juli". z komedii: "duże dzieciaki","Kac Vegas" czekam na dwójkę :-)
Ostatni dość często seriale. "Human Target", "paragraf Kate" (ang.:Fairly Legal)...

Ostatnia edycja:
Do góry