reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pojedyncze Mamusie- Rozmowy Mam Jedynaków

Hej babeczki!
W Szczecinie znów niby to ładna pogoda ale strasznie piździ :baffled:. Miałam iść do sklepu ale na razie nie ryzykuję, poczekam aż się trochę pogoda poprawi. Z gardłem dosteję szału, a do lekarza idę dpiero w poniedziałek bo przyjmuję do 17, a dziś do 12 ale nie mam z kim małego zostawić i nie chcem go ciągać żeby nic nie podłapał :tak:. W sobotę albo w niedziele wracają teściowie z urlopu, więc czeka mnie większe sprzątanie <przed ich przyjazdem> i zrobenie jakiegoś obiadu dla nich. T się już wkurza na samą myśl, że wracają i chodzi jakiś taki pod denerwowany i mruczący pod nosem bzdury... :dry:
Rox, witam w końcu, no trochę czasu Cię nie było:tak:. Choć nic wielkiego się nie dzieje, babki nam się chyba wykruszają <czyżby postanowiły już nie być mamami jedynaków :-D>. Widzę, że zalatana jesteś. Zdrówka życzę.
Edysiek, te z curry są pyszne :tak:. Widzę, że na robienie słoiczków masz wene :-D. Fajny przepis, to dostałam wczoraj od babci <meilem mi przesłała> tylko nie pamiętam na co on był. Chyba biszkopt...:confused:. Udanej zabawy na urodzinkach chrześnieka. Zajrzę jak znajdę chwilkę czasu. Lecę teraz teraflu się napić.

reklama
Helllołłł :-p :-)

Jak tam wakacje dziewczynki ? :-p :-D

U nas spoko pozbyłyśmy się smoczka i pieluszek już na noc też nie zakładamy tak więc taką wielką pannicę mam w domu już że hej :-)

Ja w wakacje chce trochę sesyjek zaliczyć wczoraj jedną miałam teraz chce Ninie zrobić :-) porobię jej zdjęcia do portfolio i zacznę ją promować bo uważam że ma świetne warunki na reklamę itp moja mała okularnica :-p :-)

K cały czas w wyjazdach :dry: dzisiaj zjeżdża i chcemy sobie rodzinny weekend zrobić :-)

FANTA - gratuluje że w końcu się prawie udało :-) z tym jest pie**** :sorry: aaa i niezłe ciacha :-p ja też się jaram jak bąk jak coś raz na rok zrobię nawet z torebki hehe :-p taka ze mnie noga kulinarna :-p

FELIDAE - ale masz przystojniaka ! :-)

ROX - klima jest straszna ... :no: mój organizm nie toleruje :-p

ja też klimy niet !!! jak dla mnie to paskudztwo , niewchodze nawet do sklepów gdzie przesadzają z tym wynalazkiem :)

u nas deszczowo od wczorajszego popołudnia a ma być podobno jeszcze gorzej brryyy

Fanta znam tego wirucha Nas też toczył :-( dobrze, ze krótko Super fajnie, że Wam kredyt dali.
Życzę udanych łowów mieszkania :-)
Sałatka ... hmm a wrzuciłam co mi na myśl przyszło 2 średnie cukinie, makaron w kształcie ryżu, 2 pęczki szczypiorku,kukurydza z puszki, i sos majonezow-śmietanowy z czosnkiem wg uznania. oczywiście sól, pieprz...cukinie w małe plasterki ( kombinowałam w miarę drobno bo mąż twierdzi, że nie lubi cukini )a resztę to wiadomo...:-) makaron ugotować, szczypiorek pokroić , Ogólnie cukini może być pół na pół z makaronem jak dla mnie...wszystko wrzuciłam na oko ale cukinie miałam tylko dwie :> jak bym miała więcej to pewnie dała bym o jedną więcej trzeba sobie popróbować :-)

Pikle w musztardzie w tym roku tez na tapete wezmę bo moja mama nie może pestek jeść :-( bo zaraz jej brzuch dokucza :-(
ciasta tylko z torebki :-D oprócz cytrynowca :-)
Trzymam kciuki za pogodę w weekend, bo to narazie upalnego lata nam nie przypomina :| Bardzo sie ciesze ze w czerwcu byliśmy :-) bo w taka pogodę nad morzem to po 3 dniach bym juz chciała wracać :-)

Ostatnia edycja:
Dzień dobry :-)

U nas pogoda do D ... z piżamy dzisiaj nie wychodzę nawet :-p:-p
Ściągam sobie filmy i jak mała zaśnie będę oglądać
Może wy jakieś ciekawe tytuły podacie ? :-)

Ja dziś wpadłam na chwilkę tylko się przywitać i powiedzieć, że jestem na antybiotyku. Mam anginę <jak cholera> i bonus w postaci jakiegoś wirusa, to przez niego bolą mnie kości...:baffled:.
Dowód odebrałam, lekarza załatwiłam, recepty też na dziś została tylko umowa do podpisania ale to za 1,5 godziny dopiero albo i już.
Widzę, że pogoda u Was taka jak u mnie :-(.
Famme, tytuły komedii:
"A właśnie, że tak", "Sex story", "Ślubne wojny", "Zaręczyny po irlandku" :-D. Ściągałam je ostatnio i oglądałam. Więc są sprawdzone he, he.
Felidae, jakie ciastuszka torebkowe <sprawdzone przez Ciebie> polecasz? Apropo's wirusa to u Ciebie wszyscy już zdrowi co?
Uciakam zajrzę jutro.
Miłego i spokojnego popołudnia :tak:

Hejka,
U nas wirus juz przeszedł, mnie zatyka teraz chyba jakies uczulenie, które do tej pory jakoś sie nie ujawniało pierwszy raz tak mnie latem męczy..:-(

ciasto z torebki to najczęściej robie piernika na dużą blache, i raz kupiłam krówke ale biszkopt mi za cieńki wyszedł to kombinowałam piekąłm drugi z przepisu do cytrynowca ( który mi nawet wychodzi :-) ) i tej masy korówkowej tam skąpa dają to trzeba mieć w zapasie jak nie puszke to chociaz sklep w którym takową masę można dokupić wrazie potrzeby.
a Cytrynowiec jest szybki i jeszcze nie było tak żeby mi nie wyszedł...
1szklanka cukru
6 jajek
1,5 szkl. maki krupczatki
1 proszek do pieczenia (taki mniejszy)
5 łyżek oleju które dodaje sie na koniec i bardzo lekko juz miesza
Biszkopt przekłada się masą :
2 cale jaja
1 szklanka cukru
sok z 2-3 cytryn
2 szklanki wody
1/2 kostki margaryny
2 czubate łyżki maki ziemniaczanej
Masę gotuje sie w garnku: sok i jajka gotuje sie ciągle mieszając do roztopienia margaryny, i jak sie roztopi dodaje sie mąki ziemniaczanej, jak zaczyna gęstnieć ściągamy z ognia i wylewamy na przekrojony biszkopt...jeszcze ciepłą masę, przykrywa sie drugą połówką ciasta i odstawia do stężenia. Na koniec posypuje sie cukrem pudrem. Dla finezyjnego efektu można położyć serwetkę i odbić wzorek z cukru pudru...to taki przepis od mamy bo w internecie przepis na cytrynowca wygląda inaczej ... i nic więcej nie piekę :-)
haha nawet nie wiem jak sie robi kruche ciasto :-(

Ostatnia edycja:
Femme gratuluję pozbycia się smoczka i pieluch :tak:
Felidae ja uwielbiam cukinię :-) a do tej sałatki to taką surowa dajesz? Ja kiedyś dawałam taką pasteryzowaną ze słoika. Najbardziej lubię cukinię obtoczoną w jajku i bułce i smażoną na patelni, takie wegetariańskie schabowe;-) A wczoraj zrobiłam leczo z cukinią.
Fanta jeszcze raz zdrówka życzę. Moje ulubione ciasto torebkowe to Kopiec kreta, ale ten tradycyjny z bananami. A tutaj masz przepis na inne dobre ciacho z bananami Wielkie Żarcie - Przepis - Zebra kokosowo- czekoladowa z nutą bananową PYCHA łatwe i dobre :tak:
Co do filmów to ja ostatnio nic nie oglądam. Ogólnie uwielbiam trillery i horrory. Mam swoje ulubione seriale Supernatural i True Blood, ale to tylko dla fanów gatunku ;-)
Felidae współczuję z powodu uczulenia. Ja przez cały rok chodze zasmarkana, czasem jest lepiej czasem gorzej. Mam uczulenie na kurz i inne dziadostwa i do tego jeszcze astmę:-(
Angela od niedzieli jest u moich rodziców, ale tyle mam zajęcia że nawet nie tęsknię;-) Dzisiaj mam do zrobienia w słoiki wiadro fasolki szparagowej. A w dodatku teraz mamy z mężęm jedną zmianę, więc mamy trochę czasu dla siebie ;-)

Edysiek super :-) jak młode małżeństwo :-)
heh ja w słoiki nic nie robie nie mamy piwnicy do dyspozycji i ogórki mi strasznie skapciały np. Nawet te które robiła teściowa więc to chyba nie była wina tego, ze ja początkująca byłam ( jestem) w przetwórstwie :-)
Dzis zarezerwowałam bilety do kian i ide z młodym na Auta2 :-) mam nadzieje ze nie będzie to wtopa na styl shreka i nudzącego się na nim 4-latka haha :-)

reklama
felidae to udanego seansu , wytrzymuje ci tyle czasu Michaś ? bo film jak nic ponad godzine .

Edysiek mówisz że czas z małżem spędzasz , oj żeby wam jedynaczka dalej jedynaczką została :) :)

mykam sie lenić bo młody spi a dziś naprawde ma zbuntowany dzień i padam na twarz :)
l

Do góry