reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Pojedyncze Mamusie- Rozmowy Mam Jedynaków

Hej babeczki!
W Szczecinie znów niby to ładna pogoda ale strasznie piździ :baffled:. Miałam iść do sklepu ale na razie nie ryzykuję, poczekam aż się trochę pogoda poprawi. Z gardłem dosteję szału, a do lekarza idę dpiero w poniedziałek bo przyjmuję do 17, a dziś do 12 ale nie mam z kim małego zostawić i nie chcem go ciągać żeby nic nie podłapał :tak:. W sobotę albo w niedziele wracają teściowie z urlopu, więc czeka mnie większe sprzątanie <przed ich przyjazdem> i zrobenie jakiegoś obiadu dla nich. T się już wkurza na samą myśl, że wracają i chodzi jakiś taki pod denerwowany i mruczący pod nosem bzdury... :dry:
Rox, witam w końcu, no trochę czasu Cię nie było:tak:. Choć nic wielkiego się nie dzieje, babki nam się chyba wykruszają <czyżby postanowiły już nie być mamami jedynaków :-D>. Widzę, że zalatana jesteś. Zdrówka życzę.
Edysiek, te z curry są pyszne :tak:. Widzę, że na robienie słoiczków masz wene :-D. Fajny przepis, to dostałam wczoraj od babci <meilem mi przesłała> tylko nie pamiętam na co on był. Chyba biszkopt...:confused:. Udanej zabawy na urodzinkach chrześnieka. Zajrzę jak znajdę chwilkę czasu. Lecę teraz teraflu się napić.

reklama
Helllołłł :-p :-)

Jak tam wakacje dziewczynki ? :-p :-D

U nas spoko pozbyłyśmy się smoczka i pieluszek już na noc też nie zakładamy tak więc taką wielką pannicę mam w domu już że hej :-)

Ja w wakacje chce trochę sesyjek zaliczyć wczoraj jedną miałam teraz chce Ninie zrobić :-) porobię jej zdjęcia do portfolio i zacznę ją promować bo uważam że ma świetne warunki na reklamę itp moja mała okularnica :-p :-)

K cały czas w wyjazdach :dry: dzisiaj zjeżdża i chcemy sobie rodzinny weekend zrobić :-)

FANTA - gratuluje że w końcu się prawie udało :-) z tym jest pie**** :sorry: aaa i niezłe ciacha :-p ja też się jaram jak bąk jak coś raz na rok zrobię nawet z torebki hehe :-p taka ze mnie noga kulinarna :-p

FELIDAE - ale masz przystojniaka ! :-)

ROX - klima jest straszna ... :no: mój organizm nie toleruje :-p

ja też klimy niet !!! jak dla mnie to paskudztwo , niewchodze nawet do sklepów gdzie przesadzają z tym wynalazkiem :)

u nas deszczowo od wczorajszego popołudnia a ma być podobno jeszcze gorzej brryyy

Fanta znam tego wirucha Nas też toczył :-( dobrze, ze krótko Super fajnie, że Wam kredyt dali.
Życzę udanych łowów mieszkania :-)
Sałatka ... hmm a wrzuciłam co mi na myśl przyszło 2 średnie cukinie, makaron w kształcie ryżu, 2 pęczki szczypiorku,kukurydza z puszki, i sos majonezow-śmietanowy z czosnkiem wg uznania. oczywiście sól, pieprz...cukinie w małe plasterki ( kombinowałam w miarę drobno bo mąż twierdzi, że nie lubi cukini )a resztę to wiadomo...:-) makaron ugotować, szczypiorek pokroić , Ogólnie cukini może być pół na pół z makaronem jak dla mnie...wszystko wrzuciłam na oko ale cukinie miałam tylko dwie :> jak bym miała więcej to pewnie dała bym o jedną więcej trzeba sobie popróbować :-)

Pikle w musztardzie w tym roku tez na tapete wezmę bo moja mama nie może pestek jeść :-( bo zaraz jej brzuch dokucza :-(
ciasta tylko z torebki :-D oprócz cytrynowca :-)
Trzymam kciuki za pogodę w weekend, bo to narazie upalnego lata nam nie przypomina :| Bardzo sie ciesze ze w czerwcu byliśmy :-) bo w taka pogodę nad morzem to po 3 dniach bym juz chciała wracać :-)

Ostatnia edycja:
Dzień dobry :-)

U nas pogoda do D ... z piżamy dzisiaj nie wychodzę nawet :-p:-p
Ściągam sobie filmy i jak mała zaśnie będę oglądać
Może wy jakieś ciekawe tytuły podacie ? :-)

Ja dziś wpadłam na chwilkę tylko się przywitać i powiedzieć, że jestem na antybiotyku. Mam anginę <jak cholera> i bonus w postaci jakiegoś wirusa, to przez niego bolą mnie kości...:baffled:.
Dowód odebrałam, lekarza załatwiłam, recepty też na dziś została tylko umowa do podpisania ale to za 1,5 godziny dopiero albo i już.
Widzę, że pogoda u Was taka jak u mnie :-(.
Famme, tytuły komedii:
"A właśnie, że tak", "Sex story", "Ślubne wojny", "Zaręczyny po irlandku" :-D. Ściągałam je ostatnio i oglądałam. Więc są sprawdzone he, he.
Felidae, jakie ciastuszka torebkowe <sprawdzone przez Ciebie> polecasz? Apropo's wirusa to u Ciebie wszyscy już zdrowi co?
Uciakam zajrzę jutro.
Miłego i spokojnego popołudnia :tak:

Hejka,
U nas wirus juz przeszedł, mnie zatyka teraz chyba jakies uczulenie, które do tej pory jakoś sie nie ujawniało pierwszy raz tak mnie latem męczy..:-(

ciasto z torebki to najczęściej robie piernika na dużą blache, i raz kupiłam krówke ale biszkopt mi za cieńki wyszedł to kombinowałam piekąłm drugi z przepisu do cytrynowca ( który mi nawet wychodzi :-) ) i tej masy korówkowej tam skąpa dają to trzeba mieć w zapasie jak nie puszke to chociaz sklep w którym takową masę można dokupić wrazie potrzeby.
a Cytrynowiec jest szybki i jeszcze nie było tak żeby mi nie wyszedł...
1szklanka cukru
6 jajek
1,5 szkl. maki krupczatki
1 proszek do pieczenia (taki mniejszy)
5 łyżek oleju które dodaje sie na koniec i bardzo lekko juz miesza
Biszkopt przekłada się masą :
2 cale jaja
1 szklanka cukru
sok z 2-3 cytryn
2 szklanki wody
1/2 kostki margaryny
2 czubate łyżki maki ziemniaczanej
Masę gotuje sie w garnku: sok i jajka gotuje sie ciągle mieszając do roztopienia margaryny, i jak sie roztopi dodaje sie mąki ziemniaczanej, jak zaczyna gęstnieć ściągamy z ognia i wylewamy na przekrojony biszkopt...jeszcze ciepłą masę, przykrywa sie drugą połówką ciasta i odstawia do stężenia. Na koniec posypuje sie cukrem pudrem. Dla finezyjnego efektu można położyć serwetkę i odbić wzorek z cukru pudru...to taki przepis od mamy bo w internecie przepis na cytrynowca wygląda inaczej ... i nic więcej nie piekę :-)
haha nawet nie wiem jak sie robi kruche ciasto :-(

Ostatnia edycja:
Femme gratuluję pozbycia się smoczka i pieluch :tak:
Felidae ja uwielbiam cukinię :-) a do tej sałatki to taką surowa dajesz? Ja kiedyś dawałam taką pasteryzowaną ze słoika. Najbardziej lubię cukinię obtoczoną w jajku i bułce i smażoną na patelni, takie wegetariańskie schabowe;-) A wczoraj zrobiłam leczo z cukinią.
Fanta jeszcze raz zdrówka życzę. Moje ulubione ciasto torebkowe to Kopiec kreta, ale ten tradycyjny z bananami. A tutaj masz przepis na inne dobre ciacho z bananami Wielkie Żarcie - Przepis - Zebra kokosowo- czekoladowa z nutą bananową PYCHA łatwe i dobre :tak:
Co do filmów to ja ostatnio nic nie oglądam. Ogólnie uwielbiam trillery i horrory. Mam swoje ulubione seriale Supernatural i True Blood, ale to tylko dla fanów gatunku ;-)
Felidae współczuję z powodu uczulenia. Ja przez cały rok chodze zasmarkana, czasem jest lepiej czasem gorzej. Mam uczulenie na kurz i inne dziadostwa i do tego jeszcze astmę:-(
Angela od niedzieli jest u moich rodziców, ale tyle mam zajęcia że nawet nie tęsknię;-) Dzisiaj mam do zrobienia w słoiki wiadro fasolki szparagowej. A w dodatku teraz mamy z mężęm jedną zmianę, więc mamy trochę czasu dla siebie ;-)

Edysiek super :-) jak młode małżeństwo :-)
heh ja w słoiki nic nie robie nie mamy piwnicy do dyspozycji i ogórki mi strasznie skapciały np. Nawet te które robiła teściowa więc to chyba nie była wina tego, ze ja początkująca byłam ( jestem) w przetwórstwie :-)
Dzis zarezerwowałam bilety do kian i ide z młodym na Auta2 :-) mam nadzieje ze nie będzie to wtopa na styl shreka i nudzącego się na nim 4-latka haha :-)

reklama
felidae to udanego seansu , wytrzymuje ci tyle czasu Michaś ? bo film jak nic ponad godzine .

Edysiek mówisz że czas z małżem spędzasz , oj żeby wam jedynaczka dalej jedynaczką została :) :)

mykam sie lenić bo młody spi a dziś naprawde ma zbuntowany dzień i padam na twarz :)
l

Do góry