reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Pojedyncze Mamusie- Rozmowy Mam Jedynaków

fanta :-Dale sie uśmiałam:-D . Mój młody dzisiaj w siuśkach nocnikowych wymył autka. Poza tym, twój syn ma jeszcze czas, a na mojego pora przyszła, tylko chyba on o tym nie wie:-D, bo mi sie czasem buntuje. Ale nie mogę narzekać. W domu jest prawie idealnie, w terenie nie koniecznie:-D , za to u teściowej najgorzej, ale powoli mu sie zmienia bo go chrzestna, babkami z piasku przekupuje. To sam siada i tak siedzi ze 30 min aż czegoś nie wyciśnie, co by na babkę z piasku zasłużyć:-D

reklama
uf, jakoś ciężko mi ogarnąć wszystkie posty:-D moze dlatego, że wróciłam dopiero z dnia matki przedszkolnego i od nadmiaru wrażeń, a raczej dzieci, łeb mi pęka. żeby mi nie wiem ile zapłacili nie chciałabym w rpzedszkolu pracować. brrr... wolę moich dorosłych. choć imprezka fajna, nad jeziorem, wspólne pieczenie ciastek, miła organizacja - powinnam byc zadowolona.

rox, współczucia dla mamy. nie mniej najważniejsze, by to co juz się stało pomogło jej być zdrową:tak:

i mieszkamy faktycznie blisko, moze się kiedyś na jakąś kawkę w Poznaniu umówimy? bo to jakoś w połowie drogi będzie;-)

umi, ależ masz dziecię pomysłowe:-D:-D:-D

kaamaa, udanej zabawy, i oby kaca jutro nie było;-)

fanta, ja kraj lubię, ludzi, głownie polityków to juz mniej. albo wcale:-p za granicą mieszkałam dość długo, teraz często wyjeżdżam, moze dlatego mnie tam ciągnie..

a poza tym rox, włosów już nie obcinam, nie chcę mieć znów kłopotów;-) miałam takie do pasa i był luz, myło się, suszyło lub nie, jak były niewyjściowe wystarczyło związać. i głupia obcięłam po męsku, potem odrastały i miałam dość. codzień rano wstać, umyć, ułożyć, bo inaczej każdy w inną stronę.. bleee.. teraz odrosły już nieco za ramiona i znów czuję, że mam spokój. mniej kłopotów po prostu.

laski bo zaraz strzele w kalendarz .. zabrałam się za robote bez literatury ... potrzebuje coś o symptomach kryzysu tzreciego roku życia wg Wygotskiego .... no i w necie prawie nic które mnie nie zadowala ... dobrze że choć gotowość szkolną już napisałam uf uf !

Umi - nie wiem jak długo - chyba długo, ma 45 lat i nie ma jajników....

a co do mojego avatara to było 2 lata temu wiec mialam 23 lata - wg wielu osób wyglądam tam staro i smutno ;-) se se se

czytam wasze przygody z nocnikiem i jestem przerażona ... ja sobie obiecałam że koniec sesji = start z odpieluchowaniem .... musze gaciorków młodemu nakupować .... i nakładkę na kibelek bo nocnik to mu sie z zabawą kojarzy

edit

naja hmm no oki rozumiem. ja całą młodość też długie kudły miałam ;-) ale mam cienkie włoski wiec wyglądało to źle, teraz przy krótszych wyglądają lepiej ale co sie ich czasem naukładam to się naukładam ;-)

a na kawkę jak najbardziej ;-) w P-niu często jestem ! z tego co sie orientuję w okolicach 24 czerwca będę znów - zatem tuż po sesji

Ostatnia edycja:
rox, z takim wielkim wyprzedzeniem nic nie mogę przy mojej pracy planować, ale bliżej tego terminu możemy się umawiać:tak:

u nas pożegnanie z pieluchami poszło b. łatwo. młody miał chyba z 20 miesięcy, wyszliśmy na spacer i zaczął marudzić, że chce siku. do domu kawałek, więc mu mówię 'to zrób w pieluchę'. a on na to - ale nie mam. po prostu zapomniałam mu założyć:sorry2: i wytrzymał, nie zsikał się, więc uznałam, że dorósł i pieluch nie potrzebuje;-)

rox a mnie sie to zdjęcie właśnie najbardziej podoba:-D co nie znaczy ze reszta brzydka:-p
naja zaponiałam ze takie rzeczy sa organizowane w prrzedszkolach:-p współczuje, pewnie strasznie tam głośno:-D. A co do włosów ja kiedys musialam z długich sciac i teraz jakos nie wyobrażam sobie nie układac włosów i wiazać w kucyk:-D. Tak sie przyzwyczaiłam ze to u mnie prawie rytuał

naja, właśnie przeczytałam ten artykuł :szok::szok:. Pozostawie to bez komentarza jednak pozwolę sobie na małą uszczypliwość. Coraz bardziej jestem zdania, że księży powinno się zacząć kastrować!

A więc ja jestem cała w skowronkach :-D szef super rano mnie zabrał z mojego miasta bo akurat był i pojechaliśmy nad takie jezioro bo chciał sprawdzić czy jest gdzieś zjazd na jego jacht :-D a później mówi no dobra to jedziemy kupić aparat wybierzesz coś :szok: no i pojechaliśmy wybrałam wziął i kupił :-D w firmie założyłam mu konta na allegro jedno do tych rzeczy dla dzieci a drugie na samochody bo ma też autohandel :-p no i zgodził się na moją propozycję żebym pracowała w domu tylko dwa dni w tygodniu na wysyłanie paczek przeznaczyła i zdjęcia :-D i zaproponowałam mu 1000zł wynagrodzenia i się zgodził a nawet powiedział że jak ruszy wszystko itp to będzie więcej że to taka podstawa na start :-p za taką pracę super jestem mega zadowolona no i jeszcze na ty przeszliśmy bo powiedział że nie będziemy sobie panować :-p :-)

ROX - ja też mam bzika na punkcie zmieniania fryzur itp ale tym razem zapuszczam i bardzo się cieszę że w końcu mi się udało bo uwielbiam długie włosy więc zmieniam ciągle kolor :-D :-p ...no zobaczymy jak to z pracą będzie póki co jestem pełna zapału :-)

FANTA - ja to w wielkim szoku byłam jak usłyszałam 6zł :szok: byłam pewna że za antybiotyk to z 50zł zapłacę :sorry: Nina to zachorowała w te pierwsze gorące dni to najbardziej zdradliwe :dry: tak to mi w ogóle nie choruje na szczęście :-)

KASIAIALEX - witamy :-)

UMI -a no zaniedbałaś !! :-p

NAJA - ja mam dzień matki w piątek :-) już się doczekać nie mogę :-p ...co do artykułu to brak mi słów normalnie brak ... :no:

reklama
Witam! Postaram się nieco nadrobić, ale ciężko będzie.
Wyjazd udany, pogoda dopisała, znajomi też ;-). Byli tylko w sobotę i całą niedzielę mieliśmy tylko dla siebie. Tylko w niedzielę wieczorem była burza, dla mnie burza nie straszna, ale sypnęło takim gradem :szok: że ja jeszcze takiego w życiu nie widziałam, kulki miały ze 2 cm średnicy a było tego po koski, normalnie biało :shocked2:.

Witam nowe mamusie.
Mama najlepszego dla Wiktorii!
Kreatorka, bardzo mi się podoba ta suknia. Najważniejsze żebyś się dobrze czuła w sukni, tak wyjątkowo, bo to przeciez wyjątkowy dzień :tak:.
Rox piękna młoda para i taka szczęśliwa na tym zdjęciu :-)
Fanta życzę zdrówka dla Kubusia.
Femme gratuluję pracy!
Anetka, Wy też pięknie wyglądaliście. A może rzeczywiście jeszcze będzie okazja żeby założyć białą suknię.
Ja sama zawsze się zachwycam małymi kotkami :-D, nawet koło starego nie umiem przejść obojętnie, zawsze muszę pogłaskać. Moja sąsiadka zawsze się ze mnie smieję, że "kocia mama" jestem.
Kaamaa to nie jesteś sama, bo mnie też nie ma na FB :-p
Umi to trzymam kciuki za nocnikowanie.
Ja też lubię wysokich :-) u nas jest 25 cm różnicy, bo ja mam 163 cm, a K. 188.
Naja ja też jestem zdania, że z długimi wlosami mniej kłopotu. Sama teraz mam takie do pasa i czasem mnie korci, żeby obciąć, ale jak pomyślę o codziennym układaniu to mi się odechciewa. Nawet sama sobie w domu farbuję. Też lubię rude odcienie, ale raczej takie zbliżone do moich naturalnych, które są kasztanowe.
U nas też Dzień Matki w piątek, a właściwie to taki piknik rodzinny.

Do góry