reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pojedyncze Mamusie- Rozmowy Mam Jedynaków

Zyta, czyściłam cifem bo ocet nie pomógł, a że mam metalowy czajnik, to mnie to tak wkurzało...
Wypłukać wypłukałam ale nie pomyślałam, żeby zagotować :dry:. Nic innego jak moja głupota, dobrze, że młody nie pije herbat nie pije tylko soczki i wodę truskawkową. Bo był by ambaras.
Mamuśka, ostatni raz cokolwiek umyłam cifem jeśli chodzi o czajniki i garnki.
Normalnie pozazdrościć Wam tej mody, ja rozumiem w dresie ale w piżamie :-D:-D. I nikt nie komentuje, a w pl to zaraz głupie uśmiechy by były, szepty, może docinki, ot taka nasza tolerancja
Gwiazdeczka, ja życzenia jutro Ci złoże ;-).

reklama
mamuska jutro kończe 23
zyta no przeciez 23 lata to tyle samo co 18 :-D
oragnełam domek wiec spokojnie goscie moga wpadac choc licze ze bedzie ładnie to w altance posiedzimy

Witam
Wczesniej jakoś czasu nie było Zwykle uda mi się przysiąść zaraz po pracy jak obiad wcinam, ale dzisiaj córka zajęła laptopa.
Ja jak zwykle zabiegana. Najpierw siedziałam przy garach - udusiłam młodą kapustę i zrobiłam kopytka. Potem poszłam troche poplewić na ogródek. W końcu stwierdziłam, że przydałoby się szczawiu narwać na zupę. To poszłam z Angelą na łąkę, troche pospacerowałyśmy, mam szczaw i śliczny bukiet polnych kwiatów A na koniec jeszcze poszłam ogródek podlać.
Fanta kurczę to sobie narobiłaś :szok: Dobrze, że nic poważnego z tego nie wyszło.
Ja wększość garnków szoruję proszkiem do czyszczenia, ale to raczej z wierzchu, czajnik to co najmniej raz w miesiącu. Co prawda nie w środku, ale jakoś do głowy by mi nie przyszło że można się tym zatruć :confused:
Agnieszka jak tam uczulenie schodzi ?
Zyta to miałaś gorąco z tym pierścionkiem ;-) Ja sama raz zgubiłam i obrączkę i pierścionek, na szczęście zguba szybko się znalazła.
Ja ogólnie taka zakręcona jestem. Położę gdzieś coś a potem chodzę i szukam. Ostatnio nie wiedziałam, gdzie mam telefon to zadzwoniłam z drugiego i co :-D miałam go przy sobie w kieszeni bluzy :-p
Mamuśka co wyczarowałaś na obiad ?
A ta babka w piżamie niezła.
Gwiazdeczka to udanej imprezki i WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO :-)
piszę teraz bo jutro pewnie zapomnę

W piątek w szkole jest festyn rodzinny i Dzień Matki. Miałam brać urlop, ale nie mam juz za dużo to się zamienię z koleżanką i pójde do pracy na 2 zmianę.
A jutro pracuję od 8 do 16, to znowu dzień mi zleci.
Mieliśmy jechać na weekend gdzieś pod namiot, ale pogoda ma się popsuć to siedzimy w domu.
Podobno szwagierka robi urodziny w sobote mojej chrześnicy, mi na razie o tym nic nie wiadomo:eek: coś mi Angela mówiła. Ciekawe kiedy coś powiedzą ale to normalne, tzn. nienormalne ale tak jest zawsze:no:

Edysiek ja usmazyłam rybkę do tego ryz i surówka z kiszonej kapusty. w końcu moje dziecko zjadło cały obiad bo od tych upałów jakos nie garnie się do jedzenia.

Angeli pewnie zależało żebyś była na tym festynie,
a co do zapraszania na ostatnią chwilę to u mnie tez czesto się to zdarza. niby nie normalne ale bardzo częste,

miłego wieczorku dziewczyny!!

Hej
Jestem wykończona,ledwo żyję ale jeszcze 2 dni...

mamuśka pyyysznyyy obiadek zrobiłaś,palce lizać,ślinka cieknie :tak:
Moda w Anglii podoba mi się!Nikt na nikogo nie patrzy,nikt Cię palcem nie wskaże lecz będąc szczerą w piżamie po syna do szkoły bym nie poszła :-D

Edysiek tak kochana uczulenie schodzi,już prawie nic nie mam.Jestem pewna że to przez ten balsam :dry:
Z tymi urodzinami to tak nie ładnie jak mogą zaprosić na ostatnią chwilę :no: jak w ogóle zaproszą...

Gwiazdeczka WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO :-)

Fanta to żeś wpadła na pomysł z tym myciem czajnika.Dobrze że nic poważniejszego się nie stało.Kuruj się kobieto! :tak:

Zyta mój Alan ma wolne bo tak tu w UK jest że w roku szkolnym mają przerwy od nauki ale za to później kończą szkołę.Teraz wolne przypada od 1go do 10go czerwca.My specjalnie tak urlop zabukowaliśmy bo inaczej nie dałoby rady no chyba że w wakacje jak szkoła się skończy ale tak w roku szkolnym to nie można brać wolnego na widzi misie.U nas cansil stosuje kary pieniężne jak dziecko nie chodzi do szkoły no chyba że jest usprawiedliwione jakimś zwolnieniem lekarskim czy czymś bardzo ważnym.Kara wynosi 50 funtów za jeden nie obecny dzień dziecka.Paranoja jakaś ale co zrobisz...
Zdjęcie stroju wkleję jutro,teraz nie chcę szperać w sypialni a tam mam aparat.

...a co do koloru włosów to z początkiem lipca zmieniam na blond definitywnie :tak: muszę męża zaspokoić :-D:-D

Ostatnia edycja:
fanta20062 tak sobie myslalam czy jak pilas te kawe z tego czajnika to nie czulas smaku?ile tego w ogole wypilas?
jak teraz sie czujesz?
89gwiazdeczka89 wszystkiego najlepszego!!!:tak:
agnieszka.kk wiesz kiedys cos wlasnie slyszalam,ze do szkoly w uk obowiazek,ale kary tak wysokie za nieobecnosc:szok:no ale cos za cos;-)w sumie to fajnie,ze dzieci w roku szkolnym maja jakies takie przerwy na odpoczynek?a wakacje ile trwaja?
mamuska24 jak Julka z zachowaniem?bo moja do tej pory to byl taki troche aniolek,a teraz cos w nia wstapilo i troche ma z diabelka:-pnie slucha sie,zabawek nie sprzatnie,ja jak posprzatam to ta zrobi balagan bo tak ma byc:rofl2:fochy jakies ma,nie wiem skad?:-pech chyba teraz u mnie sie zacznie...W sklepie oczywiscie sobie sama spaceruje i idzie na stoisko gdzie dla dzieci sa produkty,itd.
Edysiek to fajny dzien jutro bedziesz miala,troche taki wzruszajacy,a kupowalas Angeli prezent?
aaaa wczoraj moja mowi do mnie tek,ze mialam w dzien matki nie wstawac z lozka,lezec i jesc w lozku:szok::-D:-D:-Da ja wstalam!dlaczego!chyba w telewizji cos uslyszala,niewiem?

Witajcie!

agnieszka.kk wiesz kiedys cos wlasnie slyszalam,ze do szkoly w uk obowiazek,ale kary tak wysokie za nieobecnosc:szok:no ale cos za cos;-)w sumie to fajnie,ze dzieci w roku szkolnym maja jakies takie przerwy na odpoczynek?a wakacje ile trwaja?
Tak kary wysokie 50 f za dzień ale to trzeba byłoby na prawdę dziecka do szkoły nie puszczać aby szkoła i cansil się tym zainteresowali no chyba że dziecko jest usprawiedliwione jakimś zwolnieniem tak jak pisałam wcześniej.
A wakacje trwają różnie ale przeważnie zaczynają się jakoś w połowie lipca a kończą z początkiem września tak jakoś plus,minus bo każdego roku zawsze troszkę się ten rok różni.

Witam porannie!
Pogoda u mnie ciągle ta sam...
Aż się człowiekowi nic nie chce.
Agnieszka, już u mnie dobrze, łykam witaminki z bakteriami, mam jakiś tam antybiotyk osłonowy, nabiału dużo mam jeść i gotowane tylko mogę, bez przypraw. Daję radę. Ostatni raz wpadłam na głupi pomysł.
Edysiek, na całe szczęście nic poważnego, choć jak zaczęłam wymiotować i się załatwiać krwawo, to prawie padłam. Oszczędzę Wam szczegółów :-:)zawstydzona/y:.
Zyta, ja rozpuszczalkę z 2 piję i słodzę kawę więc nic nie poczułam. Po za tym jakąś kanapkę przegryzłam. Kubek cały mi starczył. Później zaczęłam się źle czuć i wydalać, a później słabo mi było, jakoś zimno, strasznie się czułam. Teściu ze mną posiedział bo do niego dzwoniłam i tak do 14 wytrzymałam, a późnej szpital. Lekarz się pytał tylko jak mi gastroskopie robił co ja takiego piłam :cool:. Aż wstyd...
Gwiazdeczka, spełnienia marzeń, dużo zdrówka, pociechy z syna, dużo miłości i samych życzliwych ludzi na Twojej drodze i prawdziwych przyjaciół :tak:. STO LAT!
Uciekam moje drogie mieszkanko z deczka ogarnąć.
Miłego dnia!

reklama
Wklejam zdjęcie stroju kąpielowego tego na który wymieniłam.
Niestety nie zrobiłam zdjęcia poprzedniego stroju.Lecz poprzedni był w kroju taki sam,identyczny z tym że biały w niebieskie luźne paseczki.Ten podoba mi się bardziej i co najważniejsze jest w sam raz i nie uciska mnie pod cyckami :-D:-D
Na urlop zabieram 3 stroje kąpielowe,wszystkie w kroju takie same jak na zdjęciu,różnią się tylko kolorami (Piękny róż,biały z czarne paseczki(zebra) i ten na zdjęciu) :)
i259732_stroj-kapielowy-aga-1.jpg

Do góry