reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pojedyncze Mamusie- Rozmowy Mam Jedynaków

reklama
No wiecie jak to jest jak nie urok to ssssssssssssssssssssraczka wrrrrrrrrrrrr
było zebranie z nowym szefem, powiedział że kadrowo żadnych innowacji wprowadzać nie chce. Dał sygnał, że jak ktoś będzie szachraił ( wiem kogo miał na myśli ) to nie będzie miał skrupułów pozbyć się takiej osoby. Ogólnie podoba mis ię to co zakłada i planuje pytanie jak to finansowo dla nas będzie wyglądało...o ile nie gorzej niż teraz to jakoś damy rade...bo bez premii to jakoś tego nie wiedzę :-( żeby za 1200 sie utrzymać wynajmując mieszkanie:/ za 1500 Prace mam tylko nie wiem jak płatną na obecny czas...
a co do początku wpisu całą noc czuwałam bo młody wymiotował zasnął na dobre ok 23 (dziś już tylko biegunka). jeszcze tak nie mieliśmy żeby torsje przez sen go męczyły i wybudzały. Spać poszłam po 1 w nocy a na każdy jego ruch się zrywałam, noc zarwana więc dzień wolny wzięłam. Dzieci żegnają za parę dni swoją panią w przedszkolu i dziś byli zrobić zdjęcie. Chciałam go zawieźć do studia ale zabraliśmy się z przedszkolem więc załapałam się jeszcze na opiekuna wycieczki :-) po powrocie oboje zasnęliśmy. Michał sie wyspał i szaleje a ja dalej padam na psyk hahah

mamuśka24 zdrówka i 100 la dla małej z okazji urodzin. z tym chrapaniem, albo taki gęsty katarek albo może migdałek przeszkadza ??? Jeżeli uważasz że to katarek anie chce "wychodzić" to spróbujcie sinupert w syropku lub tabletkach on rozrzedza tą wydzielinę i ładnie schodzi....ale niby takie chrapanie jest objawem przyduszającego migdałka, nie musi byc przerost wystarczy, że wirus siadł na gardło. mogły by tez pomóc aerius ale o to wszystko dopytuj lekarza...

już wiem od czego to chrapanko.
dzięki Felidae za nazwe tych kropelek,bo juz kiedyś o nich słyszałam ale nie mogłam sobie przypomniec, jutro powiem mamie to mi kupi i wysle.(żeby były w domku na wszelki wypadek);-)
a więc juz wam mówię dlaczego moje mała chrapie jak,,stary chłop,,- powiekszył sie migdałek (czyli Felidae masz rację) a powiększył sie bo przestałam małej dawac Zyrtec-sryrtek, mała go bierze praktycznie od urodzenia i chciałam ją oduczyć,bo uwazam że jej organizm sie zbyt przyzwyczaił. wiec stopniowo przestawałam jej go dawać,żadnych nawrotów kaszlu, łzawiących oczek nie było,z czego byłam zadowolona. wczoraj na noc dostała zyrtek-chrapanie było cichsze a dzisiaj już nie chrapie w ogóle.
a 3 migdał podobno( bo lekarz z angielskiiej przychodni) sam się zmniejszy i nic z nim nie trzeba robić, kazano mi dawać słynny paracetamol jakby malą bolało gardło.:sorry::no:

My dziaisj z domu nie wyszłysmy ,dosłownie nie przestało lać nawet na 5 minut, mam nadzieję że jutro bedzie lepiej. ;-);-)

Witam :-)
U nas w końcu pogoda piekna, to ja zaraz na ogródek wybywam.

Felidae dobrze, że na razie wszystko idzie w dobrym kierunku, oby tak dalej :tak:
Mamuśka będę musiała wypróbować tego bananowca.

hej

Widzę że pogoda w Pl dopisuje więc pewnie wszystkie albo prawie wszystkie poza domem jesteście i dobrze korzystajcie ze słoneczka ile się da :tak: :-)
Ja ciągle zapracowana albo pochłonięta pracami w domu itd.doba dla mnie za krótka jest :dry:
Jeszcze dobry miesiąc i jedziemy po palemki :-D odpocząć trochę.Na Majorce aktualnie ponad 25 stopni :tak:a za miesiąc to pewnie jeszcze więcej będzie :tak:Super!!

Miłego dnia dziewczyny!

Ostatnia edycja:
O j tak pogoda cudna to i plac zabaw ma powodzenie :-)
życzę udanego weekendu :-)
u nas pomór mąż ledwo żyje młody już lepiej al ja nawet nie wiem kiedy przeszłam jelitówke :/ co lepsza to chyba ja ją do domu przytargałam ale miałam jeden dzień dyskomfortu i nic więcej az nie wierze... co tam u Was..?

Witajcie!
...ale tu pustki
:szok:
Zajrzałam do was i myślałam że dużo będę miała do nadrobienia a tu jeden post...

U mnie ok.

Byłam na zakupach dziś kupić prezent dla męża bo niedługo ma urodziny
yes2.gif
i kupiłam nowiuśki telefon HTC Desire S mąż zadowolony bardzo
laugh.gif
wycałował mnie i wyściskał na maksa
laugh.gif

Kupiłam także kilka rzeczy do domu.
Weekend mam pracujący.Niestety mało mam czasu na bb ostatnio.

Życzę miłego weekendu i majówki
yes2.gif

Pozdrawiam was!!

To i ja się witam :tak: Ależ się zaczyna gorąco robić, nie znoszę takiej pogody :wściekła/y: Ja zakupki na lato planuję w poniedziałek , a dziś ciacho się właśnie piecze i kusi zapachem z piekarnika, na obiad kotleciki mielone a we wtorek jedziemy odwiedzać dziadków :happy2:

reklama
Witam!
Ja do południa byłam robić porządki koło kościoła. Plewiłam i sadziłam bratki, więc byłam w swoim żywiole :-)
Jak przyszłam do domu to szybki obiad i poszłam odpocząć na leżaczku
Teraz już uciekłam do domu, tutaj na szczęście mamy chłodno, bo nasz dom ma metrowe mury. Zaraz biorę się za porządki.
Jutro jedziemy nad staw pod namiot , jak co roku na majówkę. Mamy cały tydzień wolny, a pogoda jest to trzeba korzystać.
Wrócę chyba we wtorek to od środy biorę się za przygotowania do komunii pełną parą.

Do góry