reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pojedyncze Mamusie- Rozmowy Mam Jedynaków

reklama
witam się deszczowo!

mała miała trochę goraczki przez 2 dni ale zniknęła tak szybko jak się pojawiła i nie mam pojęcia co to było.
my wyszliśmy dzisiaj na dworek mimo deszczu ,trochę zmokłyśmy ale było fajnie. słoneczko to się pojawiło tylko rano a pózniej już tylko deszcz- ach jak mnie męczy taka pogoda.

z tych nudów zaczęłam robić ciacho ,,bananowca,, ale .... galaretka mi spłynęła(mam nadzieję że bedzie zjadliwy)

a jak wam minał dzień kochane?????

Witam się porannie.
Kubulec zrobił mi pobudkę o 5:55 :dry:, więc zdążyłam jeszcze z T porozmawiać zanim do pracy poszedł.
Wybaczcie, że tak zaglądam w kratkę ale chora byłam, teraz latam po lekarzach i badania robię. Wczoraj byłam u kardiologa i będę holtera nosiła.Jutro na ekg lecę... zobaczymy co tam szemra :-D. Zapisałam się na ten cały sprzęt i mam czekać, bo się odezwą :baffled::eek:. Młody wyzdrowiał, małż zachorował i chodzi mi i smarka. Myślałam, że Kuba przechodzi 3dniówkę <lekarka powiedziała, że jakiś wirus> ale kropek brak było :confused2:. Dziś mi coś pokasłuje więc nie wiem... Na razie prawoślaz mu podałam.
Także to tyle jeśli chodzi o rewelacje u mnie.
Miłego i spokojnego dnia :-)

witam się

Fanta u nas tez lekarka powiedziała że małą miałą goraczkę bo to pewnie trzydniowka, ale wysypki nie ma więc ja wiem że to nie to. dotego zaczęła mi chrapać strasznie, tzn nosek jak chce wysmarkać to tam nic nie ma a jak położy się spać to tak jak by miała zapchany, woda morska i kropelki nie pomagaja.
chyba się wybire do polskiego lekarza bo może to zapchane zatoki albo 3 migdał, a lekarz powiedzał mi że ona wyglada na zdrową nawet gardła nie zobaczył i nie zbadał jej- zwariuję z tymi angielskimi lekarzami:confused2:

dzisiaj znowu leje az nie chce się z domu wychodzic.

a gdzie reszta mamusiek???gdzie sie schowalyscie???oj piszemy,piszemy,bo watek nam zginie:-(uff a moze jakies zmiany u was????zamiast jednego- wiecej;-):-D
ach,ostatnio nachodza mnie mysli,czy dobrze jest miec jedno dziecko?i wiecie co dochodze do wniosku,ze bardzo zaluje,ze po dwuch latach nie staralismy sie o drugie potomnstwo
;-)teraz chole...a jest tak ciezko podjac decyzje,ze czas ucieka nieublagalnie:rofl2:zegar stuka:rofl2:a tak jedno za drugim...;-):tak::-)

uuuf u nas deszczowo juz od jakiegos czasu,wiec siedze w domu i sie poprostu kisze
:-:)szok:jak tylko przestaje padac to kradne ten czas i wychodze na dwor,ale to wciaz malo,malo...brrrr:-p:rofl2:wczoraj wzielam sie za kwiaty,taki maly ogrodeczek,tzw.skalniak i troche w donicy posadzilam,poustawiam przy wejsciu na schodach moze jakis wyglad beda mialy,jak uda mi sie cos wychodowac;-)narazie to slimaki ogarnely moj skalniak,i co lisciaste to zjedzone,nawet jedna babeczke schrupaly:-p:szok:musze kupic jakis specyfik na te zwierzatka,bo jak narazie to tylko moja syzyfow praca;-):-D
Pozdrawiam i uciekam do obiadu,chyba mielone dzisiaj mi wyjda
;-):-D

Witam i ja :-)

Felidae wyjaśniło się już coś ?
Gwiazdeczka
oby wszystko się udało z pracą.
Mamuśka jak tam bananowiec ? Jak dobry to dawaj przepis https://www.babyboom.pl/forum/jedynacy-f412/mniam-mniam-55607/ o tutaj mamy nawet specjalny wątek, gdzie dawno nikt juz nie pisał.
Zyta a jakoś tak mnie wena twórcza opuściła :sorry: ale obiecuję poprawę.
Ja jakoś na razie nie mam glowy do ogródka, no i czasu też. Jakieś kwiatki posiałam, ale co z tego będzie to się okarze. Choć tulipany teraz kwitną :-)
Może jutro wyrusze i w końcu coś porobię
Dzisiaj musiałam pojechać do miasta, a jeszcze wczoraj Angela była w domu bo ciągle kaszlała.

Edysiek wyszedł bananowiec az sama jestem zdziwiona
podaje przepis, mojemu M bardzo smakował i wczoraj zjadł pół- wi ęc druga połówka dla mnie

przepis na dużą blaszkę (tzn moja ma 35X25cm) ale tu chyba bardziej chodzi o wysokośc blaszki żeby po dodaniu masy zostało miejsce na galeretkę)

BISZKOPT
6jaj
1 szkl mąki tortowej
2 budynie śmietankowe bez cukru (po 40gram)
1 szkl cukru
1 łyzka octu
1 łyzeczka proszku do pieczenia

oddzielic żółtka od białek. Białka ubic na sztywno ,wsypać cukier i dalej ubijac aż piana bedzie lśniąca a cukier się rozpusci.
Do żółtek dodac proszek do pieczenia i ocet-wymieszac(najlepiej trzepac widelcem) żeby się spieniły i wyszła puszysta masa.
dodać żółtka do białek i wymieszać. na koniec dodac mąkę przesianą z budyniami i delikatnie wymieszać. piec w 180 st ok 30 min(mó się piekł 20min)

krem do karpatki ja robiłam z opakowania.

PRZEŁOZENIE PLACKA
biszkopt nasaczony oranżada- masa karpatkowa-banany pokrojone w talarki-galaretka
SMACZNEGO!!!

mamuska24 czy twoja corcia ma dzisiaj urodziny?????jakos ja chyba nie moge sie doczytac na twoim suwaczku,wogole to ja mam cos jakby rozmyte tlo,ale to przez laptopa:rofl2:

nie Zytko miała 6 kwietnia ale mój suwaczek będzie pokazywał happy birthday do końca kwietnia. taki jakiś dziwny ten suwaczek,mało dokładny.

ale to dobrze że mi przypomniałaś bo mam czas na zmianę a zawsze zapominałam

Ostatnia edycja:
reklama

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry