reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pojedyncze Mamusie- Rozmowy Mam Jedynaków

Witam się czwartkowo!
Wczoraj coś mi się pomyszkowało i myślałam, że jest wtorek. Gdzieś przesiałam jeden dzień :-D. No ale doszłam do ładu i wiem, że dziś już czwartek. W poniedziałek biorę się za bigosik i w słoiki popakuje :tak:
Wczoraj byłam patrzeć za choinka bo już na ryneczku wystawili :-) i zastanawiam się kiedy kupić :confused:.
Andzia, ja szaleję, bo w końcu na swoim będą święta <oprócz wigili bo do teściów jedziemy, choć T się uparł, że jak o 19 od nich wrócimy, to sobie i wigilię zrobimy :-D>.

reklama
Fanta fajnie, że już spędzicie święta na swoim:tak:. Mi chyba nie chciałoby się robić osobnej wigili i to nie tylko o szykowanie chodzi. Tylko też o to, że po jednej już wam się nie zechce jeść.
My raz byliśmy w domu z teściami, a potem pojechalismy do moich rodziców, raz że to było męczące, no i tu jeść i tu - przesada.

Andzia ja tak myślę, że zrobię jakiegoś makowca, tyle że małego. Córcia chce ciacho z galaretką, to myślę że będzie Shreek i jeszcze krówkę, czy też toffi. Przyznam, że wynalazłam nowe przepisy i będę próbować. Nie chcę tych samych co roku, a ja lubię eksperymentowac w kuchni :-)

Ja bigosu nie robię, chociaż przyznam że się przymierzałam. Jednak jak co roku mama stwierdziła, żebym nie robiła bo ona mi da. A ja mam za to przywieźć trochę ciasta.

Edysek dzieki za pomysł na ciasto swiateczne:-D upieke Shreka! Nie widziałam nigdy tego ciasta ale fajnie wyglada i jest dosc proste w wykonaniu:)

Bede jeszcze robic piernik "babci" i sernik:tak:

Różyczk@ ja też głowiłam się co by tu nowego upiec i szukałam w necie. Zaciekawiło mnie właśnie ze względu na wygląd :tak:
A jak tam przygotowania do Świąt ? Pewnie przy takim maluchu ciężko zabrać się za cokolwiek :rofl2:

Ja dzisiaj dostałam @ i nic mi się nie chcę. Ale dobrze, że teraz a nie na Święta ;-)
Jutro będziemy z Angelą piec pierniczki :-)

Edysiek, ja u teściów na wigilię jak zawszę tylko barszczyk z uszkami podjem, bo większość rzeczy jest nie jadalne :-( <nie smakuje mi kuchnia i tyle:zawstydzona/y: a zeby nikomu przykrości nie zrobić, to jak co roku wszędzie mnie pełno do pomocy, tylko nie przystole :-D>. Zazwyczaj głodna od teściów wychodzę, chyba, że mama ciasto robi <piecze wspaniale :tak:> ;-):tak:. Przygotowania do świąt powolutku i do przodu. Sprzątanie i wyrzucanie starych gratów :tak:, bo połowa jest nie potrzebna zajeło mi dwa dni :-D. Ja @ w środę dostanę i akurat w wigilię i święta będę miała...:dry: no ale co zrobić.
Kochane macie może przepis na jakieś łatwe pierniczki? Edysiek jak proste w wykonaniu, to poproszę :happy:

heh ja @ dostałam 13 :tak: wiec w święta będe miała dobry humor chyba że afty mi go popsują. ale obiecałam sobie że po nowym roku ide do lekarza ,robie badania , mam dosyć już ciągłego bólu ,jestem tak sucha że az w lustro wstydze sie patrzeć. trzeba wziąść sie za siebie wkońcu!!!

dziewczyny oświećcie mnie bo ja shreka na oczy niewidziałam -o ciasto mi chodzi oczywiście.

Witam sie z rana dziewczyny!
Wpadam na chwilkę <dosłownie> i z kawką.
Miałam dobry humor... widząc ramkę obok... no cóż. Bez komentarza...:-(Jakie to nie sprawiedliwe i to akurat przed świętami.
Miłego dnia dziewczyny!

Witam sie i ja na chwilke:)
zaraz zmykam do mamy. czekam tylko az pranie skonczy sie prac.
edysiek u mnie przygotowania w zasadzie skonczone:tak:mieszkanie posprzatane, prezenty porobione, kartki wysłane.... zostało tylko pieczenie gotowanie ale to juz u mamy. Smyk troche przeszkadza ale mam na niego sposoby i daje rade wszystko w domu zrobic:-)

Różyczk@, tylko pozazdrościć, że już po :tak:
U mnie małż ma urlop od poniedziałku i do pracy idzie dopiero po świętach :no:. Masakra... Mam nadzieję, że mi się przyda na coś w domu, a jak nie to go wygonie do lasu niech choinki prostej szuka :-D;-). Dziś zadzwonił z rewelacją, że dali mu jeszcze 19 dni urlopu za stażowe 5 letnie :dry: i puki co chce większość wykożystać do końca roku :shocked2:. Także postaram się wpadać jak mnie małżonek do lapka dopuści.
Puki co uciekam życząc udanego i spokojnego popołudnia! :tak:

reklama
Andzia wrzuciłam linka na Shreka w Mniam. Ja też nie widziałam wcześniej ale mnie zaciekawił.
Życzę żeby Świeta były wolne od aft i obyś mogła wcinać do woli :tak:

Różyczk@ to super, że masz już niemal wszystko zrobione. Ja dopiero się rozkręcam. Na porządki muszę mieć wenę, na razie tylko okna pomyte i firany poprane. Za to w kuchni mogę siedzieć cały czas bo lubię:-)
Właśnie upiekły się pierniczki :-) Czekam aż ostygną i zabieramy się z Angelą się za lukrowanie i ozdabianie.

Fanta mój ma wolne po świętach, właściwie to wszyscy mamy i chyba się cieszę ;-)

Do góry