reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy szalonych kwietniówek 2012

Myself, karina powodzenia w przyzwyczajaniu do zlobka. Ja do pracy dopiero 15 listopada a Adas bedzie z babciami. Martwi mnie ze ostatnio jak go zostawilismy to strasznie plakal i musielismy wracac. Do tego jak babcia gi wezmie na rece to tez placz. Tylko mama i mama.

Adas tez ma katar wiec lacze sie w bolu ze wszytkimi zakatarzonymi bobasami. Biedny strasznie kicha.

Ja dzis na chwilke bo noce ostatnio ciezkie wiec zaraz sie klade poki maly spi.

Buziaki.

reklama
Hej Laski :))

Wczoraj wieczorem napisalam posta ale mi sie skasowal:wściekła/y: i juz nie mialam siy pisac od nowa. U nas tez katar i marudne noce, ale dzisiaj udalo sie pospac do 09.15 wiec i tak jest super. Na dodatek przyszedl wczoraj wozek i wcale nie jest w 'excellent condition' zadrapan nie mialo byc wcale, a kilka znalazlam, a poza tym buda do wymiany bo okropna. Napisalam od razu maila do klientki na co ona dalej twierdzi ze jest w stanie idealnym:wściekła/y::wściekła/y: kurde zaplacilam ponad £300 i spodziewalam sie prawie nowego wozka:no: napisalam juz do customer service na ebayu i maja sie tym zajac, wyslalam im fotki i napisalam, ze ja pod zadnym pozorem tego wozka nie chce. eMek stwierdzil, ze jak nam juz odda kase to kupimy nowy i bedzie po problemie.

Reniuszek powodzenia w szukaniu pracy &&& my tez czekamy na zabki, ale od paru dni Szymek przestal sie zupelnie slinic wiec ja juz nie wiem czy te zeby kiedys wyjda:-D

Kasiagaw smec smialo:) zdrowka Kochana i sluchaj lekarza!

Kasiagaw, agata89 ja tule bede miala dopiero za miesiac bo moj braj przyjedzie do mnie iprzywiezie. Ale czytalam po innych forach i dziewczyny bardzo sobie chwala:tak::tak: teraz tylko nie wiem na jaki wzor sie zdecydowac:-D Kasia jaka Ty masz?

Olka mozesz spokojnie uzywac amol:tak: zdrowka zycze!!

Ewela grzyba milego urlopowania!!! Jak kupie nowy wozek to sie napewno pochwale :))

Basiek pochwal sie trampkami!

Ewula my juz jakis czas uzywamy spacerowki bo Maly sie w gondoli ledwo miescil:-D

Karina a wlasnie myslalam co u Was :)) powodzenia jutro w zlobku, daj nam znac jak poszlo &&&&

My dzisiaj zaliczylismy basen i Wam powiem, ze Szymek uwielbia byc w wodzie:tak: super sprawa z tymi zajeciami :))

Lece bo dziecie mi krzyczy!!

Buziole

No i jest - drugi ząbek :-)
Za to wieczorem coś małego brzuch bolał i wył strasznie, nawet do piersi nie chciał się przytulić :-( Dwie opcje: przed południem dostał troszkę przecieru jabłkowo-śliwkowego na kupcię (pierwszy raz śliwka), a na spacerze troszkę ciumkał świeże jabłko ode mnie. Biedak raz już się budził z płaczem, teraz znów śpi. A w ogóle to padł przed 19, co zupełnie niszczy moje plany - przesunięcia pory spania o godzinę - na 20, żeby rano dał pospać dłużej niż do 6.
Z tym jabłkiem to się uśmiałam. Idziemy, ja sobie zajadam, a Adaś się ślipi i pożera wzrokiem, więc obgryzłam skórkę i dałam do polizania trzymając w ręku. Najpierw skrzywiony, później się domagał już tak nachalnie, że ledwo udało mi się dojść z nim do parku (300 m), a na miejscu z 15 minut nad nim stałam, a on je skrobał ząbkami i dziąsełkami :-) i tak zeskrobał około łyżeczki.

karina myself powodzenia dla dzieciaczków w żłobku:)

Gochson spokojnej nocki!

Emilia ja mam w kolorze manu. Dziś byliśmy z Małą na zakupach w galerii ponad godzinę i po 15 minutach jak już obczaiła teren i stwierdziła, że nie ma nic ciekawego do zbrojenia, to poszła spać i gdyby nie fakt, że przekładaliśmy ją do fotelika, żeby wrócić do domku, to pewnie spałaby dłużej :-):-)

Ewula gratulacje drugiego ząbka...super, że w końcu wyszedł...no i chciałabym zobaczyć Adaśka jak wciaga jabłko na łonie natury :-):-)

A my miło spędziliśmy popołudnie. Porobiłam trochę podliczeń ze sklepów i zmykam do wyrka. Tak, tak wiem. Miałam odpoczywać, ale koniec miesiąca zaraz i musiałam, ale jutro obiecuję się lenić:) A jak nie, to kopnijcie mnie w tyłek.

Dobranoc :)

Cześć dziewczynki,
darucha dużo zdrówka dla chłopaków, niestety zaczął się okres przeziębień, fajnie że wybierasz się na wesele zawsze to jakaś odskocznia od codziennych obowiązków:tak: też bym się przeszła na jakieś weselicho ale najbliższe będzie dopiero w sierpniu
lazy_butterfly kasiagaw che zmienić mleko na normalne to znaczy nie na HA, a że niedługo będzie trzeba przejść na 2 to zastanawiam się na jakie, to z Hippa ma probiotyki i dużo osób je zachwala. a wy jakie dajesz córciom?
lazy_butterfly słodkie muszą być te pierwsze pogaduchy koniecznie nagraj je na pamiątkę :)
kasiagaw anka_d dużo zdrówka!!!
Paulettta ja też mam zamiar zacząć podawać gluten, nawet już kupiłam kaszę mannę z nestle. powiedz mi co i jak z tym glutenem??
Ewula_m śmiesznie musi Adaś wyglądać w tej gondoli :-D duże te nasze dzieciaczki :) a niedawno w tej gondoli takie maluśkie leżały a teraz w głowie mają tylko wygibaski :-) gratulacje drugiego ząbka!!!!
myself karina26 ciężka sprawa z tym żłobkiem wiadomo że tam nikt na 100% nie będzie się opiekował tylko jednym dzieckiem i dziecko musi się "przestawić" i przyzwyczaić do nowej sytuacji, ja sama jestem w dylemacie co dalej... mam nadzieję że dzieciaczki szybko polubią żłobek
Emilia S nie fajnie z tym wózkiem mam nadzieję że szybko odzyskacie kaskę,
kasiagaw wrzuć link z tą tulą plis :)
co do rozmiaru ubranek to u nas już o ponad miesiąca 74 a niedawno zaczęłam niektóre 80 zakładać :tak: w zależności od firmy te rozmiarówki strasznie są rozbieżne
Moja córcia dziś pobiła rekord ze spaniem wczoraj zasnęła około 20.30 i obudziła się o 9:35!!!! raz w nocy się przebudziła dałam jej smoczka i spała dalej :) ale się dziś wyspałam :-) ale za to w ciągu dnia śpi rzadko dziś 2 razy po 30 min. Jutro wraca mój eMek nareszcie !!!! Dziś odwiedziła mnie psiapsiółka więc dzionek minął bardzo sympatycznie i ta fantastyczna pogoda aż chce się wychodzić na spacerki:-) Mnie też zaczyna męczyć katar mam nadzieję że się nic nie rozwinie...

Spokojnej nocki!!!!

hej:-) my dzis po raz pierwszy testowalismy gluten, i jestem mocno zaniepokojona bo wieczorem zauważyłam dużą czerwona plame na brzuchu Pitera. mam nadzieje, ze go Franek podrapał, bo kolejnej nietolerancji nam nie potrzeba.poza tym to siedzimy w domu bo chcemy chlopakow podleczyc do sob.

Pauletta-na szczescie chłopcy są mega grzeczni, dlatego idzie wytrzymac nawet z jedna drzemka:-) a Filipki to już chyba tak mają,że bywaja niesforni:-) szybkiego powrotu do pełni zdrowia. p.s. co do ogarniania dzieciaczków to daję radę(odkryłam w sobie niezliczone pokłady cierpliwosci- ale tylko w stosunku do dzieci hehee). Zaś obiadki dla męża i porządki leżą odłogiem... przez salon to czasem nie idzie przejsc, zabawki, mata, kojec, leżaczki, nieposkladane ciuchy, akcesoria pielegnacyjne maluchow i jeszcze pies na środku:-) ale najwazniejsze ze chłopcy usmiechnieci:-)

gosik mor- wcale a wcale nie chciałam Cię straszyc:-) najważniejsze żeby w głowce było poukładane,a nie na główce:-) z resztą chłopak to chłopak nie bezie sie pzrejmowac takim szczegółem:-)ale trzymam kciuki żeby głowka nabrała kragłości z tyłu:-)

olka505- a ja widzisz nawet nie słyszałąm o czyms takim jak "katarek", a czuje ze przydałby mi sie taki sprzęt. musze sie rozejrzec. no i współczuje choróbska, ma się kto Tobą zaopiekowac?

ewula m- a ja juz myslalam ze tylko ja taka zddolna jestem z tym przypalaniem obiadkow dla maluchów, ostatnio wstawiłam pietruszke i słysze jak pies wyje, myslalam,że znowu zakochał sie w yorku sasiadów ale wył i wył wiec ide do kuchni, otwieram drzwi a tam szaroooo, kłęby dymu. Pies wypadł z kuchni jak poparzony. dobrze,że wył bo spaliłabym mieszkanie. my z gondoli zrezygnowalismy ok miesiaca temu, bo Piotrek sie nie miescił, ale gondole w wozkach podwojnych sa zazwyczaj mniejsze niz te w pojedynczych.

karina- trzymam kciuki za wizyte!!!

kasiagaw- my kupilismy najwiekszy jaki był w sklepie, i przy okazji najtanszy z tych dużych , nie jest żaden firmowy ale daje rade( roznice w cenie masakryczne, kojec chicco 450 zł i mniejszy od naszego, a ten nasz kosztował 229 zł). postaram sie wrzucic fotke jutro a dzis na zakupowym podam Ci link.moja dwójeczka daje rade sie przemieszczac w nim a jedno dzieciatko to ma mały plac zabaw.

julianna- my pepti dajemy juz od 3 mcy, boys mieli biegunki bardzo długo i po badaniach jak inne rzeczy wykluczono to lekarz doszedł do wniosku, ze to skaza. Piotrusiowi biegunki minęły niemal natychmiast po podaniu pepti a Frankowi polepszyło się po ok 10 dniach. wiem,że magda_85 tez daje jednemu ze swoich maluszkow pepti bo ma AZS. a Wy macie refundacje na pepti? p.s. jutro robie kurczaka z brokułami wg Twojego przepisu:-)mam nadzieje, ze nie zepsuje hehee

myself- babbka sie pewnie wystraszyła, jak zobaczyła, że Małą trzeba tak nosic:p najwaziejsze, ze znalazło sie rozwiazanie i z pewnoscia mała bedzie w siodmym niebie, ze moze miec tate tylko dla siebie:p

gochson- łaczymy sie w bólu katarowym:-(

emilia s- powodzenia w odzyskiwaniu kasy!

Maniaa- to ślub cywilny z małym pzryjęciem, tanców nie będzie:-) ale i tak to jakas odskocznia od życia domowego:-) Gabrysia jest boska z tym spaniem. ja też nie narzekam na noce, boys śpią od 20 do 6 - kochani synkowie:p pewnie szybko nie zaglądniesz na forum, trzeba sie nacieszyc mężem :-)

agata77- a co za choróbsko Was rozłozyło? będziesz miała kogos do pomocy na czas swojej niedyspozycji? wracajcie do zdrowia

cześć dziewczyny

miałam sie poprawić a jest coraz gorzej :szok:
te ostatki "wykanczania" łazienki mnie dobijaja :(:(:( niby juz miało być wszystko cacy, a tu zepsuła roleta byla zabudowana i mam teraz dziurę na cała szerokość okna ........ a myslalam ze o razu to zalataja.. :wściekła:

w domu burdello ze hej, jutro barykaduje sie w domu u sprzątam bo oszaleje ..
no i odzyskania łazienkę, a drugie sprzatanie po lataniu dziury w przyszłym tygodniu :D:D
ale nie mam zamiaru juz do tesciowki jeździć na kąpiel siebie, małego i emka.. 2 godz z każdego dnia wyjęte :/

no ale nie będę smecic i w końcu sie podłoże, bo rano będę zoombie :laugh2:

pochwale sie ze w końcu zalatwilam sprawę zaproszeń (tzn zrobiłam listę personalizowana na zaproszenia, zawiadomienia, osobna na koperty, zamówiłam osobne dla bru zeby wysłać dalszej rodzinie, sprawdziłam tekst na każde z nich) co ogólnie bedzie mi sie juz po kocha śniło :baffled:

do tego malutki ostatnie dni robi bunt na siedzenie w domu i domaga sie wyjść - nawet na shoppingu i przebierankach (jego) w poszukiwaniu ciuszki na chrzciny - jest mega fun co widać na zalaczonych fotkach ;)

reklama
agata - u nas podobnie szal ubrankowy - w koncu moge cos dokupowac po troszke :) a zawsze shopping ubraniowy wplywa na mnie pozytywnie

mania gratuluje udanej wizyty w zlobku :)

zawiszka zdrowka dla Adasia!!

Mania Maksio prawie siedzi wtedy kiedy chce , a tak to pulpet ledwo co sie rusza - najchetniej by lezal i stroil miny :D
co do hippa wydaje mi sie, ze bedzie lepsze niz bebilon :) - z tego co pamietam ma nawet lepszy smak n o i ma juz probiotyki :)

darucha zawsze jak widze Twoj post to jestem pod ogromnym wrazeniem ogarniecia kobieto :D
u nas tez byl katar , uzywalismy spreyu do nosa euphorbion ( czy cos takiego, nie mam pudelka kolo siebie ) i po 3 dniach jak reka odjal !
zazdroszcze, ze Twoi chlopcy nie marudza wieczorami ! u nas od 17 jest juz wielkie postekiwanie i marudzenie, bo …..noc sie zbliza hahaha :) ale za to od 21 do 8 rano spi :)

lazy trzymaj sie kobieto ! mi ostatnio zaczely szalec hormony ( chyba po ciazy wszystko wraca do starego "porzadku" ) i nienajlepiej sie czuje … :/

anka a jaki sloiczek podajesz 190 ?? ja podaje juz dwa dania na obiad …. zupke - jakis krem warzywny i danie miesne … i wychodzi dobre ponad 200 … ponoc tak juz powinno sie robic jak dzieciaki maja posilki miesne (zalecenie naszego neonatologa )

Pauletta moze sprobuj szydelko ! banalne jest :) sama mialam przed nim opory ale jakos sie przelamalam i wczoraj troche posiedzialam przy youtubie jak zrobic rozne *******y i super przyjemna sprawa :)

olka maksiowi wiele brakuje jeszcze do swoich rowiesnikow - ma tylko takie wyrywkowe zachowania :) np glowa dalej mu troche lata ;)
i kochana duzo duzo ZDROWIA !!! trzymajcie sie tam cieplo !

ewula masz racje - jednak zwracanie uwagi na tak "drobne" defekty moze uratowac prawidlowa postawe dzieciakom :) chociaz ….czekac az do szkoly pojda … i te ciezkie plecaki … zaraz wszystko wroci :/

karina u nas tez marudzenia w ciagu dnia :/ - i tez licze na to, ze to skok albo zeby ( ktore felernie wychodza juz dlugi czas i wyjsc nie moga :( )

kasia ej USMIECH I ZDROWKO kochana :) mam nadzieje ze to jesienne przesilenie … dzisiejsza pogoda jest tak przygnebiajaca ehhh :( :*:*

Gochson Emilia powodzenia w walce z katarem :)

Emilia takie sytuacje przy kupnie od kogos sa najgorsze i ile nerwow zjadaja :/ mam nadzieje, ze szybko dokonacie zwrotu !

kasia Emilia ile takie cudo kosztuje ?? zastanawiam sie nad zmiana ….. bo wiazanie chusty doprowadza mnie do bialej goaczki… tymbardziej ze majta mi sie prawie po ziemii bo ja mala jestem i drobna :/

sonisia …. hahaha u nas maks to samo - siedzenie w domu jakby za kare … :) a wilka poprawa humoru pojawia sie w sklepach :) ostatnio tak piszczal z radosci w tk maxx'ie ,… myslalam ze mi uszy odpadna … a chlopak mial fun na dziale obuwniczym :D
mam nadzieje, ze po horrorze lazienkowym juz nic podobnego Was nie spotka * i bedziesz czesciej pisac :*

a ja sie nie wysypiam na wlasne zyczenie :D wczoraj pozna noca zachcialo mi sie wykorzystac moja nowa lampe do przetestowania ( stala chyba z 3 tygodnie nieuzywana ) wszystko na szybko niedbale i od tak … mam nadzieje, ze kiedys bedzie wiecej czasu … ze zmeczenia padlam w makijazu do lozka o dziwo rano makijaz okazal sie nienaruszony :D:D:D:D lacznie z pomadka na ustach hahahahahaha : )

teraz popijam kawe i tak mysle sobie ze wrocilabym do lozka dalej spac …. tak okropna dzisiaj pogoda jest , ale dzis dzien czeka na nas sporo spraw do zalatwienia - wizyta w sadzie, na rehabilitacji, zakupy jedzeniowe , a wieczorkiem jade do wroclawia na mini spotkanie integracyjne, bo poznalam fajna osobistosc :) i juz nie moge sie doczekac !

Do góry