reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy szalonych kwietniówek 2012

dzięki za miłe powitania :) a Igor to ma jakies 8,200 kg spory chłopak, ale nie mierzyłam go juz baaardzo dawno, ciuszki na 6-9 miesięcy (czyli to jest chyba 74) juz musze pomału zakładac w każdym razie .
Emilia s - zabawna fota :D

Ostatnia edycja:
reklama
Adasiowi dalej nie wyszła druga jedynka, więc jest marudzenie i ogólnie rozpacz, dziś w szczególności. Calgel pomaga na chwilę, opakowanie mówi, żeby nie używać więcej niż 6 razy na dobę, więc za dużo w użyciu nie jest... Synek szuka ukojenia przy piersi i co godzinę się domaga w ciągu dnia (nocą śpi normalnie z 1 pobudką). Zasypianie na drzemki też tylko przy cycu i to na łóżku w sypialni na leżąco i przez pierwszych kilka minut pierś musi być w buzi :O Łóżeczko tylko nocą...
Mam nadzieję, że jak się wyrżnie, to wszystko wróci do normy!

Wczoraj spotkaliśmy się ze znajomi i była trójka tegorocznych dzieci ;-) - marzec, kwiecień, maj, więc była radość wielka :-) Tyle atrakcji, że żaden maluch nie chciał się zdrzemnąć, aż wyli ze zmęczenia ;-) (same chłopaki). Żeśmy się do 22 zasiedzieli, więc Adaś zasypiał tam na miejscu, a później w wózek, dwa koce na wierzch i do domu - wszystko na śpiocha. Dobrze, że mieszkają 10 minut od nas!

Kasiagaw-jak się czujesz???Choroba odpuściła?
Adasza-ja bym pewnie spanikowała i pojechała na pogotowie, żeby zbadali dziecko. Dobrze, że tak to się skończyło. A jak się Jasiek czuje? Wszystko z nim ok,czy coś się jednak zmieniło po tym upadku?
Gosik_mor-cześć:-)
Ewula-fajnie, że spotkanie z rówieśnikami Adasia się udało, pewnie tematów o dzieciach nie było końca:-)Szkoda tylko, że Adaś się tak męczy z tymi ząbkami, dobrze, że chociaż w nocy spokojnie śpi. Mojemu Adasiowi jakoś na razie się uspokoiło i ząb też żaden nie wyszedł.
A u nas butelkowy postęp, bo Adaś nie chciał pić z butli, była straszna panika i płacz, a wczoraj wypił mi trochę mleczka i nawet mu to jakoś szło, co prawda nie przyzsiewa się tak ładnie jak do piersi, ale raz po raz sobie pociągnął, a to i tak sukces. Zmiana butelki z TT na Avent chyba przyniosła taki rezultat, choć z tego co czytałam dzieciom bardziej TT podchodzi, może Adaś ma inny gust;-)

cześć dziewczynki,
u nas czas szybko leci lecz leniwie jesteśmy same ale dajemy sobie radę :) na szczęście jutro ma być lepsza pogoda.
Emilia S rozbrajające :-D
olka505 ja karmię mieszanie i u mnie TT się bardzo dobrze sprawdza :)
Ewula_m fajne takie spotkanka, też z chęcią bym się spotkała z koleżankami ale mam dość daleko do nich i to wyprawa :(
Gosik_mor witaj!!!
_agata89 zazdroszczę tego basenu, chyba się skuszę ale sama bo moja mała ma problemy skórne i nie zalecany jest u niej basen :(
adasza współczuję przeżyć, mam nadzieję że Jaśko zapomniał już o upadku i wszystko u niego ok:)
kasiagaw zdrówka!!!
U mnie postęp rozwojowy tzn Gabi zaczęła się turlać :tak: wcześniej przekręcała się z plecków na brzuszek a dziś załapała w drugą stronę :-) z tej okazji zastanawiam się nad zakupem maty na podłogę, na początku myślała o takiej macie puzzlach z literkami ale natknęłam się na taki artykuł aż w szoku jestem
Popularne maty-puzzle są toksyczne! - Dzieci.pl
a teraz znalazłam taką matę
Mata Play Spots Skip Hop
ale strasznie droga co o tym sądzicie, a może macie jakiś pomysł albo sprawdzoną matę:)

Miłej i spokojnej nocki!!!!

Tyle napisałyście,że nie ogarniam,heee.U mnie dzieci stopami ciągle się bawią.Jasio szczególnie jak się obudzi to łapie za stopy i mówi gi czyli nogi,oczywiście każdemu to prezentuje.Co do jabłka to dałam surowe:-(
Maniaa dobrze,że zapodałaś linka bo mi polecono takie maty piankowe do zabawy-dzięki.

Jaśko zdrowy :) W pierwszej chwili myślałam o pogotowiu, ale płakał bardzo krótko, a potem grzecznie zasnął w samochodzie. Wczoraj już nie było śladu po upadku, a chłopiec jest pełen energii :-) Bałam się wstrząsu mózgu, no ale nic się nie działo, źrenice tez w porządku
Właśnie bawi się metką przy misiu... muszę na niego uważać, bo wczoraj wyrwał metkę z śliniaka i memlał ją w buzi!! :szok: Na szczęśnie eM zauważył w pore ... a mały śmiał się w głos :eek:

Ja robię sobie tydzień bez internetu :) Ciekawe czy mi się uda :-)
Także... na bb pojawię się w przyszły poniedziałek... ;-)

mania- strasznie droga :szok: my mamy coś w tym stylu- ale to nie jest pianka , ale jest nieco mniejsza IKEA LEKA CIRKUS Mata do zabawy 118x118cm SZARA (2592877945) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. i gratulacje turlania ! u nas póki co jedynie z pleców na brzuch obroty są w 1sek ,ale w drugą stronę baaardzo rzadko.

adasza- to super, że nie widać śladów po upadku. Oj to masz wyzwanie ;-) ja bym nie wytrzymała :-D

Dziewczynki mają drzemkę, a ja ruszam ogarnąć mieszkanie (chociaż oczywiście nic ,a nic mi się nie chce...) bo ok 16 odwiedzają nas dwie koleżanki jeszcze z czasów studiów położniczych więc jakoś to wszystko wyglądać musi :-D

Ostatnia edycja:
reklama
Olka, racja - dzieci były na tapecie, aż się sama czasem łapię, że chyba nudna strasznie jestem, jeden temat do rozmowy ;-) Dobrze, że panowie byli, bo naprowadzali czasem rozmowę na inne tory.

Maniaa, zmartwiłaś mnie z tymi puzzlami :| Adaś od tygodnia się obraca, więc mata edukacyjna poszła w odstawkę i na tych puzzlach fika i uwielbia się nimi bawić. A do tego taki łatwe do czyszczenia jak uleje, ehhh...

Do góry