reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy szalonych kwietniówek 2012

dzięki za miłe powitania :) a Igor to ma jakies 8,200 kg spory chłopak, ale nie mierzyłam go juz baaardzo dawno, ciuszki na 6-9 miesięcy (czyli to jest chyba 74) juz musze pomału zakładac w każdym razie .
Emilia s - zabawna fota :D

Ostatnia edycja:
reklama
Adasiowi dalej nie wyszła druga jedynka, więc jest marudzenie i ogólnie rozpacz, dziś w szczególności. Calgel pomaga na chwilę, opakowanie mówi, żeby nie używać więcej niż 6 razy na dobę, więc za dużo w użyciu nie jest... Synek szuka ukojenia przy piersi i co godzinę się domaga w ciągu dnia (nocą śpi normalnie z 1 pobudką). Zasypianie na drzemki też tylko przy cycu i to na łóżku w sypialni na leżąco i przez pierwszych kilka minut pierś musi być w buzi :O Łóżeczko tylko nocą...
Mam nadzieję, że jak się wyrżnie, to wszystko wróci do normy!

Wczoraj spotkaliśmy się ze znajomi i była trójka tegorocznych dzieci ;-) - marzec, kwiecień, maj, więc była radość wielka :-) Tyle atrakcji, że żaden maluch nie chciał się zdrzemnąć, aż wyli ze zmęczenia ;-) (same chłopaki). Żeśmy się do 22 zasiedzieli, więc Adaś zasypiał tam na miejscu, a później w wózek, dwa koce na wierzch i do domu - wszystko na śpiocha. Dobrze, że mieszkają 10 minut od nas!

Kasiagaw-jak się czujesz???Choroba odpuściła?
Adasza-ja bym pewnie spanikowała i pojechała na pogotowie, żeby zbadali dziecko. Dobrze, że tak to się skończyło. A jak się Jasiek czuje? Wszystko z nim ok,czy coś się jednak zmieniło po tym upadku?
Gosik_mor-cześć:-)
Ewula-fajnie, że spotkanie z rówieśnikami Adasia się udało, pewnie tematów o dzieciach nie było końca:-)Szkoda tylko, że Adaś się tak męczy z tymi ząbkami, dobrze, że chociaż w nocy spokojnie śpi. Mojemu Adasiowi jakoś na razie się uspokoiło i ząb też żaden nie wyszedł.
A u nas butelkowy postęp, bo Adaś nie chciał pić z butli, była straszna panika i płacz, a wczoraj wypił mi trochę mleczka i nawet mu to jakoś szło, co prawda nie przyzsiewa się tak ładnie jak do piersi, ale raz po raz sobie pociągnął, a to i tak sukces. Zmiana butelki z TT na Avent chyba przyniosła taki rezultat, choć z tego co czytałam dzieciom bardziej TT podchodzi, może Adaś ma inny gust;-)

cześć dziewczynki,
u nas czas szybko leci lecz leniwie jesteśmy same ale dajemy sobie radę :) na szczęście jutro ma być lepsza pogoda.
Emilia S rozbrajające :-D
olka505 ja karmię mieszanie i u mnie TT się bardzo dobrze sprawdza :)
Ewula_m fajne takie spotkanka, też z chęcią bym się spotkała z koleżankami ale mam dość daleko do nich i to wyprawa :(
Gosik_mor witaj!!!
_agata89 zazdroszczę tego basenu, chyba się skuszę ale sama bo moja mała ma problemy skórne i nie zalecany jest u niej basen :(
adasza współczuję przeżyć, mam nadzieję że Jaśko zapomniał już o upadku i wszystko u niego ok:)
kasiagaw zdrówka!!!
U mnie postęp rozwojowy tzn Gabi zaczęła się turlać :tak: wcześniej przekręcała się z plecków na brzuszek a dziś załapała w drugą stronę :-) z tej okazji zastanawiam się nad zakupem maty na podłogę, na początku myślała o takiej macie puzzlach z literkami ale natknęłam się na taki artykuł aż w szoku jestem
Popularne maty-puzzle są toksyczne! - Dzieci.pl
a teraz znalazłam taką matę
Mata Play Spots Skip Hop
ale strasznie droga co o tym sądzicie, a może macie jakiś pomysł albo sprawdzoną matę:)

Miłej i spokojnej nocki!!!!

Tyle napisałyście,że nie ogarniam,heee.U mnie dzieci stopami ciągle się bawią.Jasio szczególnie jak się obudzi to łapie za stopy i mówi gi czyli nogi,oczywiście każdemu to prezentuje.Co do jabłka to dałam surowe:-(
Maniaa dobrze,że zapodałaś linka bo mi polecono takie maty piankowe do zabawy-dzięki.

Jaśko zdrowy :) W pierwszej chwili myślałam o pogotowiu, ale płakał bardzo krótko, a potem grzecznie zasnął w samochodzie. Wczoraj już nie było śladu po upadku, a chłopiec jest pełen energii :-) Bałam się wstrząsu mózgu, no ale nic się nie działo, źrenice tez w porządku
Właśnie bawi się metką przy misiu... muszę na niego uważać, bo wczoraj wyrwał metkę z śliniaka i memlał ją w buzi!! :szok: Na szczęśnie eM zauważył w pore ... a mały śmiał się w głos :eek:

Ja robię sobie tydzień bez internetu :) Ciekawe czy mi się uda :-)
Także... na bb pojawię się w przyszły poniedziałek... ;-)

mania- strasznie droga :szok: my mamy coś w tym stylu- ale to nie jest pianka , ale jest nieco mniejsza IKEA LEKA CIRKUS Mata do zabawy 118x118cm SZARA (2592877945) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. i gratulacje turlania ! u nas póki co jedynie z pleców na brzuch obroty są w 1sek ,ale w drugą stronę baaardzo rzadko.

adasza- to super, że nie widać śladów po upadku. Oj to masz wyzwanie ;-) ja bym nie wytrzymała :-D

Dziewczynki mają drzemkę, a ja ruszam ogarnąć mieszkanie (chociaż oczywiście nic ,a nic mi się nie chce...) bo ok 16 odwiedzają nas dwie koleżanki jeszcze z czasów studiów położniczych więc jakoś to wszystko wyglądać musi :-D

Ostatnia edycja:
reklama
Olka, racja - dzieci były na tapecie, aż się sama czasem łapię, że chyba nudna strasznie jestem, jeden temat do rozmowy ;-) Dobrze, że panowie byli, bo naprowadzali czasem rozmowę na inne tory.

Maniaa, zmartwiłaś mnie z tymi puzzlami :| Adaś od tygodnia się obraca, więc mata edukacyjna poszła w odstawkę i na tych puzzlach fika i uwielbia się nimi bawić. A do tego taki łatwe do czyszczenia jak uleje, ehhh...

Do góry