reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy szalonych kwietniówek 2012

Witajcie :-)
My dziś od 6 na nogach, o 8 byłam na badankach w sensie morfologia itp bo jutro wizyta :tak::-) więc jak wróciłam to się rzuciłam na jedzonko i co lepsze ucięłam sobie z Ninką drzemkę od 10 do11, później kawka i teraz mogę funkcjonować :-D dziś czeka na nas zadanie bojowe- odebranie paszteta (ksywa mojego samochodziku :-D) z naprawy , w końcu będę miała zimowe opony więc będę się czuła bezpiecznie. Oprócz tego standardowo nauka jak mała pozwoli, a jak nie to wieczorkiem przyjdzie na to czas.
reniuszek- historia super, łezka się w oku aż kręci, po czymś takim teraz musi być już tylko dobrze, a pomysły fajne, my już mamy ograniczoną frajdę z przygotowywania pokoiku, bo tylko musimy nieco "uzupełnić" zawartość pokoiku Ninki i będzie gotowe ;-)bo dziewczyny będą miały razem pokoik przed kilka pierwszych lat, no oczywiście poza tymi pierwszymi miesiącami gdy maluch będzie miał łóżeczko u nas, ale oczywiście później też mogę podzielić się pomysłami :tak:
karina- to sporo pracy przed Tobą, ja miałam tylko 3 typy z Ninką ,a i tak długo nie mogłam się zdecydować :-D
pasazerka- okien proszę więcej nie dotykać ! to troszkę niebezpieczne, ale grunt ,że się dobrze czujesz

reklama
kasia - wylahon sie i milego wieczorku z kolezankami :) I nie przemeczaj sie tak 10 h na nogach to niezly wyczyn jak dla przyszlej mamy :) odpoczywaj i baw sie dobrze :*
sonisia my juz powoli doswiadczamy dobrodziejstw mojej mamy odnosnie ubranek no i ja cos malego juz kupilam :)) tak wiec szuflade mamy prawie pelna.
bb uzaleznia - o tak ! Podejrzewam, ze Tobie niewiele trzeba, zeby sie wylachonic :D
edytka - pieknie sie uczysz ! zupelnie tak jak ja - pootwierane kilka zakladek, w tym prawie caly czas na wierzchu bb :D
a luteinke bierz do konca nic Ci nie zaszkodzi, a da ulge:)co do lazienkowych cwiczen z checia przetestuje : )
izka- reklama hardcore czyt. kobieta wystepujaca w reklamie :)) co do kul to jest ta cienka bibulka- wiec spokojnie mozna to wytrzepac, a jak nie bedzie chcialo sie "doczyscic" to zrobic nowe :)- koszt zrobienia jednej jest smieszny:)z komputerami zgadzam sie. JA mam jeszcze ten problem , ze moj ma magnetyczna obudowe i przy wtyczkach jest magnes ktory przyciaga zelastwo, wiec odkladam go na wszelki wypadek jak najdalej sie da od brzucha.
Julianna kciuki za wizytye u dentysty&&&:-)
augustynka oj Ty babo jaki baleron? jakie wory ? Docen sie :D bedziesz super mama :):* eMka masz przekochanego - pozazdroscic :)
agnes oszczedzaj sie kochanie :*
karina napisz na zakupowym jakie wozki :) moze ktoras z mam ma doswiadczenie i poradzi:)
robaczku kochany wszytko bedzie doooobrze :):* dotrwasz dzielnie do konca !

A ja mam dzisiaj okropnie slaby dzien, z samego rana swiecilo slonko wiec przyjemnie wstalam i zabralam sie za nauke... w trakcie zasnelam, a jak sie obudzilam juz byla paskudna pogoda :( teraz tylko spac spac i spac... zastanawiam sie nad kawa, ale ciagle mam obiekcje co do jej picia. Macie jakies swoje zdanie na ten temat ?
buziaki pozdrawiam cieplo Mamy wszystkich przyszlych skarbow :)

Heloł:-)

Ja dopiero wstałam, nie wiem ile spałam, z 12 godzin chyba:-D Czuję się jak w innym świecie..

reniuszek- niezła ta Twoja historia, ja nie wiem kto niektórym lekarzom daje skończyć studia! Partacze...Na szczęście u nas na Akademii Medycznej w Gdańsku pracuje moja koleżanka, która regularnie odsiewa nieuków i olewaczy:-p (uczy najtrudniejszego przedmiotu na medycynie)! A tak na marginesie piękny ten pokoik i drzewko palce lizać...też chcę drzewko na ścianie i białe mebelki dla dzidzi:tak:
A co do kawy to ja piję od jakiś 3 tygodni 1 słaba z mlekiem, bo bardzo bolała mnie głowa i okazało się, że kawa mi pomaga. A na poczatku ciąży rzuciłam i tak wytrzymałam z 2,5 miesiąca...

sonisia- ale Ci fajnie, ja tylko dresik, kok i tak leżę jak stara baba na emeryturze!

kasiagw- wybaw się dziewczyno, tak przy okazji też za mnie:-)

izka, julianna, lene, sonisia, karina- dziękuję za rady odnośnie komputera...trochę byłam przestraszona, bo mężul ciągle łazi i mi gada, że za dużo siedzę i że to niezdrowe dla dziecka (a skąd on niby może wiedzieć? Znawca jeden;-)). A ja tak w sumie nie trzymam na kolanach tylko tak troszkę z daleka:sorry:

Ale Wam zazdroszczę dziewczyny, że sobie hasacie na wolności, spotkanka, imprezy itp. Ja nadal w moim domowym więzieniu:-D, ale czuję się dobrze ogólnie i dziecina, mały dzikusek ruchliwa jak nie wiem co. Dzisiaj mi się śniło, że to dziewczynka, ciekawe czy się sprawdzi:-D:-D:-D

Ostatnia edycja:
reniuszek - wzruszająca historia, życzę Ci żeby było wszystko ok, maleństwa które w sobie nosimy to największe skarby na świecie... pamiętam jak byłam z mężem nad Soliną w wakacje i tam był taki mały kościółek, na mszy ksiądz mówił piękne kazanie o macierzyństwie, aż się poryczałam bo tak bardzo chciałam być w ciąży, tydzień po powrocie dowiedziałam się, że będę mamusią :-). Mnie lekarz dziś zwiększył dawkę żelaza, ponieważ poziom hemoglobiny mi się znacznie obniżył.

Jak tu się dziewczyny nie denerwować dziś przychodzę na wizytę do lekarza i się okazuje, że mnie wystawił do wiatru- do marca go nie będzie:eek:. Zostałam przyjęta przez tatusia mojego gina, masakra jakiś stary sklerotyk drogi i mało miły, gdy zapytałam czy wszystko ok z moim maleństwem to mi odpowiedział "przecież widziałaś jak się rusza", masakra gdzie ja teraz znajdę porządnego gina w połowie ciąży i to jeszcze w Nowym Sączu gdzie nie ma w czym wybierać:realmad:. Jedno co mnie cieszy, to to że moje maleństwo dało w kość temu gburowi, tak się rozrabiaka wiercił, że gość się nieźle napocił żeby go zbadać:-D

witajcie! jestem , żyję i czytam was moje pisarki:-) ale brak weny do pisania...jakaś słaba dzisiaj jestem....obiad ugotowany, pranie zrobione jeszcze tylko po syna do szkoły i zaraz zmykam do łóżka:sorry: miłego popołudnia:-)

zawisza szukaj szukaj :) W NS mieszkasz??? Ja mam niedaleko babcie do ktorej czesto jezdze ! :))))) witam w klubie zelaznych mam haha

Reniuszek, napisz ile masz hemoglobiny, czerwonych krwinek i jaki masz hematokryt. Ja tez mam anemie, tez dostalam leki i tez mam duuuzo spacerowac. W ogole sie niczym nie przejmuj, wszystko bedzie dobrze jak juz dotrwalas do takiego tygodnia ciazy:)

Ja oczywiscie mega leniwa, mialam isc dzis do Bobasa i nie poszlam z lenistwa, mamy tam znizke 20% to szczegolnie bedzie ja widac na wozku, lozeczku itp:)

augustynka mysle ze to za wcześnie zeby te ruchu czuć regularnie..! wiec nie nakrecaj sie nie potrzebnie :*

afi kasiagaw no nie wiem wlasnie, za dwa tyg idę do mojego prowadzącego ginka to mam zrobic morfologie i mocz to zobaczymy :)

agata jjeeeeny to ty dasz rade wyjsc z domu bez śniadania ? :O :szok: ja to od razu po przebudzeniu musze :tak: a jutro tez masz wizytę ?! ja tez..! :happy:

pasazerka ale fajnie z dzidzia..! ja sama ledwo czuje a tak bym chciala zeby moj eMek tez to poczuł.. achh :)

edytka to przy okazji sobie cycki ujedrnisz..! :D zawsze jakis plus :tak:

g_agnes ja mojemu wmowilam ze nie moge łazienki sprzątać bo te płyny są drażniące :D a okna to tesciowka pewnie umyje wiec looozik.

kasiagaw ja nauczyłam sie w autach orienotowac odkąd jetstem z eMkiem bo zupełna noga byłam, s teraz to juz całkiem całkiem, ale mechanicy mnie przerażają bo zawsze mi jakies kity wciskają :/
wiec zrzucilam to na eMka :tak: a co!
baw sie dobrze wieczorem! :*

karina fajny Mikołaj..!! :D u mnie to tata pierwszy wozek kupuje :tak:
a czy w ogole któraś z Was bierze pod uwage wozek bagaboo..?
bo sis ma i jest super do prowadzenia i lekki, a używany w super stanie na allegro mozna dostać.

robaczek uuu, tego sie boje najbardziej :( jakies zombie bede o takiej godzinie :eek:

reniuszek no ja wczoraj zaliczylam eneretyczny spadek, a dzisiaj nieco lepiej ale moja mama mnie wkur**a grrr! od godziny sis na budowie doszukuje milimetrowych szpar w fugach :eek: a ja mam to tak głęboko ze dalej nie mozna..
z wściekłości juz mi sie nie chce znnia wczesnej jechac jej pomoc w przygotowaniach do urodzin taty :/:/:/:/

nie bede miała czasu sie przebrać nawet.. w pizdziet !

Reniuszek
ja często piję kawę, słaba z mlekiem myślę że nie zaszkodzi;) na początku rzuciłam bo mi nie smakowała ale teraz nadal ją piję, a że ciśnienie nie jest wysokie to sobie pozwalam

reklama
hej dziewczyny, mnie dziś głowa od rana pobolewa, wypiłam kawę i mierzyłam ciśnienie, było w normie, potem głowa coraz bardziej bolała, myślałam że ciśnienie spada wypiłam drugą (zgodnie z zaleceniem lekarza) i ciśnienie mi strasznie skoczyło i jeszcze bardziej rozbolała głowa. Więc nie polecam pić więcej niż jednej kawy dziennie nawet jak głowa boli bo może być gorzej... Idę się zaraz położyć, może to pomoże...

Do góry