reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy szalonych kwietniówek 2012

Juz opowiadam ) - snilo mi sie pewnej nocy, jak wpuszczam 3 kropelki do testu ciazowego , pasek kontrolny zabarwia sie i od razu wynik , ze jestem w ciazy. Rano (byla niedziela) pobieglam do apteki po test ciazowy. Zrobilam go u cioci (mieszka obok apteki ) po 1,5 min pojawila sie druga bardzo blada kreska ... wracajac z apteki kupilam z niedowierzeniem drugi test innej firmy - w domu sytuacja podobna.... SZOK! W srode mama mojego bylego M. i jego ciezarna siostra szly do pani ginekolog i zabralam sie z nimi :) - UWAGA - Pani doktor miala kosmiczny sprzet do usg , pierwszy raz taki na oczy widzialam.... zrobila ze mna wywiad , zapytala o miesiaczkowanie - powiedzialam jej ze mam nieregularne cykle - nawet bardzo, zapytala o ostatnia miesiaczke powiedzialam jej, ze 19 lipiec i ze byla "uboga", wiec zapytala o czerwcowa ... i ta czerwcowa wpisala jako OM. pecherzyk ciazowy byl ! niecale 2mm !! czyli 3 tygodniowa ciaza i wg ostatniej lipcowej miesiaczki to by sie zgadzalo. Ale pani doktor stwierdzila, ze jak to z czerwca to to juz jest obumarle itd... kazala mi zrobic bete i pojawic sie u niej w piatek . zrobilam bete , wynik sugerujacy 4 tydzien , zdowolona ja, ze jednak jestem w ciazy:) w piatek pojawilam sie u pani doktor juz w innym gabinecie..usg marne , stare przedpotopowe, pecherzyka nie znalazla - powiedziala poronila pani (!!!!) ja szok . Poplakana wrocilam do domu. Dopiero wtedy zaczelam czytac o poronieniu i podobnych zjawiskach z tak wysoka beta - wychodzilo na to wg mnie , ze nie poronilam.... pojechalam wtedy nad morze , chcialam dac sobie czas odpoczac od tego. Polowe pobytu spedzilam w cieniu z dala od slonca, bez apetytu, znudzona, ciagle spiaca. Jdlam bo musialam. O ciazy staralam sie nie myslec ( tymbardziej, ze wtedy pojawily sie komplikacje z M.) . Ostatniego dnia wymiotowałam - mama namowila mnie na test ciazowy.....i ... pojawila sie druga kreska ale tak cholernie wyrazna........ . Po powrocie z nad morza udalam sie do ginekologa, ktory przyjmuje od x lat w mojej malenkiej miejscowosci. Jak weszlam SZOK! ma lepszy kombajn do USG niz ta zachwalana droga baba we Wroclawiu. Stres. Mowie o tescie ciazowym, o becie - nie wspomnialam o tamtej lekarce. Badanie na fotelu i lekarz mowi - no to teraz poogladamy ciaze przez aparat USG - powiedzial to z taka pewnoscia, ze mi szczeka opadla. Zagladamy do brzuszka, a tam FASOLKA Z PIKAJACYM MALUSIM PUNKCIKIEM !!!!!! ciaza 5/6 tyg...dziewczyny nie wierzylam .... . I od razu po wyjsciu z gabinetu zaczelam wyklinac na tamta lekarz, niekompetentna i obrzydliwa babe, ktora wprost nowej pacjentce mowi, ze poronila nie zapytajac o jakiekolwiek objawy , wrecz wypraszajac z gabinetu.... . Teraz jednak jestem szczesliwa cholerenie, ze zdecydowalam sie na miejscowego ginka ( ktory i tak dojezdza z wroclawia ), ktory jest tani - cale badanie ciazy plus USG 4d, w tym kilka fotek z wizyty = 60 zl i empatyczny. Mozna do niego dzwonic, chodzic do gabinetu (czesto nawet nie chce pieniazkow, bo mowi, - to drobiazg), nagabywac go w szpitalu i pisac maile. Zawsze odpowiada i zawsze z troska bez wywolywania paniki u pacjentek :). I tak to jestem szczesliwa przyszla mama Maksymilianka :), pomimo zlych wrozb z poczatku i przeciwnosci losu, ktore nas spotykaja - ciagle jestesmy razem, nierozerwalni - Maly chce dla nas zyc :)

reklama
reniuszek wzruszyłam się czytając twoją historię:zawstydzona/y: najważniejsze że po tych złych przejściach Ty i Maksymilianek jesteście razem cali i zdrowi:tak: a w kwietniu bedziesz tulić swojego łobuziaka

A tak odbiegajac od tej historii - jutro mam malowanie !!! Wybralam juz kolor sciany , na ktorej bedzie kacik Maluszka, drzewko do naklejenia i swietny pomysl na ozdobe (!) zaczerpniety z tej stronki -
Jak zrobić dekoracje – papierowe kule? - porady tipy.pl
wierzę , że niejednej z Was się spodoba. Ja chce zrobic kilka i powiesic w poblizu lozeczka, ale na pewno nie nad :)))

a to propozycja pokoiku dla dzidziusia z takimi kulami - przyznam sie, ze napatrzylam sie na to i zapragnelam miec podobnie :)

http://www.roomzaar.com/rate-my-spa...are-blush-and-bashful/detail.esi?oid=24419510

Ostatnia edycja:
hello Kobitki:)

Nie dam rady już dziś odpisać chyba wszystkim bo padam na ryjek. Godzinę temu weszłam do domu-wychodząc z niego o 9 nie sądziłam, że będę aż tak długo na nogach. Strasznie mi się dziś wszystko powydłużało i koniec końców dopiero teraz leżę i odpoczywam. eMka jeszcze nie ma-wraca ze stolicy i będzie w nocy. Także jestem samiuteńka z moją Zosieńką w brzuszku, która łobuzuje na maxa. A ja cała uradowana oczywiście:):):)

izka
gratuluje udanych wyników :)

pasażerka ja też muszę jutro umyć żaluzje, bo rok temu strasznie nam się z M spodobały i założyliśmy takie drewniane w jednym pokoju. Efekt świetny, ale do ich sprzątania chętnych brak :D

reniuszek Twoja historia sprawiła, że aż mi się łezka zakręciła w oku. A pomysł z kulami i wystrojem po prostu fantastyczny!

zmykam poczytać pozostałe wątki:)

buźka:*

maniaa a goście z jakiej okazji? :) &&& za jutrzejsza wizytę..!!!!!

reniuszek maksymilianek był Ci pisany :* to takie niesamowite ze po takich początkowych zawirowaniach juz za kilka miesięcy bedziecie razem..!
fajnie ze juz tak mocno daje sie we znaki - widać ze dieta mamusi mu sie podoba..! :tak:
ale wkurzylam sie ta baba :/ słyszałam juz kilka historii gdzie lekarze stwierdzali ze ciaza obumarla i juz na zabieg umawiali a tylko dzieki determinacji swoich mam dzidziusie okazywały sie byc żywe i rodziły sie całe.. echhh
a wcinaj sobie buraczki ile wlezie, ale urozmaicaj sobie czyms co lubisz bo zwariujesz! :tak: noo i wentyluj sie :tak::tak: :))
ja tez nas widzę jak zamiast kupowac sobie cos to cała kase wydajemy na nasze maluchy :D

ewela w sumie do Mikołajek mamy bliżej :D wiec nosek mozech chwilowo zatrzymac ;)

paulusia noo wrocilas do żywych..!!! :Tak:

robaczek noo fajnie tak sie zrelaksować ! ja mieszkam 5 min od moich dwóch przyjaciolek i nie mamy dla siebie chwili od miesiąca .. :sad:

pasażerka i ty to wszystko zrobilas w 1 dzien ?! ja wymiekam.. :O

lene ja śmiałam sie z siostry ktora od 5 lat na bb (3 ciążę) dopóki sama w to nie weszlam.. bb uzależnia..! :tak:
a ja odzaleje jak jeszcze raz zobacze reklamę apartu z Rubik i tym jej mezulkiem.. :angry:

andzik idź sobie jak najwcześniej jesli masz tylko taka szanse..! ja niestety nie mam jak :( jestem po prostu zmęczona a o uczelni to juz nie wspomnę jakie mam zaleglosci... chciałabym nie pracować a miec kase...!

kasiagaw u mnie tak wyglada cały tydzien :D

a m jutro tez połowa zajęć na uczelni sie wykryszylo wiec mam wiecu luzu na przygotowanie sie do urodzin taty :)
mam ochote sie wylachonic i wcisnąć w jakas kiecke :tak:

no to buziaki i do jutra..!

Witam wszystkie mamusie. Piszecie ze bb uzależnia. Oczywiście zgadzam się z tym bo jak włączam komp. to pierwsza stronka zawsze bb. No i zamiast za naukę czy robienie obiadu ja przed kompem siedzę. To samo popołudniu.
Lene ja biorę luteinę dopochwowo i to jest rozpuszczona tabletka więc nie martw się tylko niestety bez wkładek ani rusz. Pytałam swojego gina jak długo jeszcze a ten mi powiedział że w moim przypadku to raczej do końca. Buuuuuuuu.
Reniuszek pomysł świetny z tym pokoikiem.

Reniuszek-ale historia, synek byl Ci pisany i juz! A co do lekarki-slawy z Wroclawia to noz sie w kieszeni otwiera :wściekła/y:
Kule wygladaja swietnie ale jedno pytanie jak je posprzatac, odkurzyc? bo w te wszystkie faldki masa kurzu wleci. Gdyby to bylo z materialu to mozna wyprac. A co do zelaza to niestety ten pierwiastek sie bardzo slabo wchlania stad problemy, zeby wzmocnic wchlanianie to dobrze go laczyc z witamina C i tak np. jak jesz na obiad wolowine to dobrze wypic do tego sok pomaranczowy (zelazo z miesa lepiej pojdzie z witamin C z soku). Poza tym zelazo jest hamowane przez wapn dlatego jak bierzesz w tabletce to nie laczyc z jogurtem, serem czy mlekiem, najlepiej odczekac z 2 godziny.
Sonisia- moja rodzinka mieszka w Gdyni, jestem z Grabowka (a w pozniejszym czasie z Sokolki). Wiec jesli pojade do PL to moze sie spokamy? Poki co planowalismy na Swieta ale nic z tego nie bedzie, moze w wakacje z Antosiem.
Andzik, Ewela-u mne to samo Antek szalej na calego a jak tata polozy reke to cisza, dzis zato moja cora zalapala sie na kopniaczka i cala szczesliwa az zaczela piszczec z radosci :)
Pauletta, Julianna-moj malzon mowi ze najwieksze niebezpeczenstwo od komputera pochodzi od jego wlasciwosci grzewczych tzn. trzeba uwazac zeby nie grzalo w brzuch, mowi zebym trzymala laptopa na kolanach ale wlasnie na poduszce lub podkladce zeby to ciepo nie lecialo w brzuch.
Pasazerka-to sie juz na Swieta szykujesz kochana, ale sie narobilas a co do zaluzji wlasnie dlatego zlikwidowalam, po prostu skonczyla mi sie cierpliwosc do ich czyszczenia...
Lene55-nie wiem jak wylada reklama o ktorej piszesz ale dam sobie glowe urwac ze jest milion razy lepsza niz nasze reklamy z "black friday", jedna z najbardziej znienawidzonych przeze mnie to ta:
Target Black Friday Commercial 3 - YouTube
widze to pare razy dziennie i dostaje wysypki na widok tej durnej baby :no:
Porannakawa-sto lat dla syncia!!!

Paulusia fajnie że już jesteś :happy:

Reniuszek wzruszająca historia, mi tez się śniło że jestem w ciąży i sie sprawdziło :-D

Pasażerka z tym myciem okien to uważaj, żeby sobie nie zaszkodzić
Edyta a może poprosisz gina żeby ci przepisał Luteinę pod językowo? Ja jestem zadowolona i nie problemów z "wyciekami" :zawstydzona/y:

Andzik a jak to jest u ciebie, jak pójdziesz wcześniej na macierzyński to potem masz go mniej po porodzie? Bo tu sie nie idzie na macierzyński przed porodem tylko na L4.

A ja dziś do dentysty, mam nadzieję że nic tam u mnie nie znajdzie :sorry:

Ostatnia edycja:
reniuszek tez mnie wzruszyła Twoja historia. Takie przeszkody miałam, ale było Wam dane :) Powiem Wam szczerze, ze takie baby jak ta doktorka to bym za cycki na latarni powiesiła!!!! Ja jak byłam na pierwszej wizycie i powiedziałam, ze mnie cos kuje, a test wychodzi pozytywny to powiedziała, ze to za pewne ciąża pozamaciczna! :/ łajza głupia!
P.S. Ładny pokoik reniuszek. Jeszcze nie mam pomysłu. Nie wiem nawet jakie łóżeczko kupić... Białe :)

porannakawa wszystkiego naj naj naj dla Synka :)

sonisia hahahahha wylachonic :) Mi pozostało wciskać się w worki po kartoflach. W kazdym innym ubraniu wyglądam jak obwiązany baleron :/ Zakładaj mini kiecke i baw sie dobrze :D

Zaraz musze się szykować do pracy a tak mi sie nie chce... Wczoraj minął piewrszy miesiąc od mojego ślubu z R. :) Zrobiło mi sie niezmiernie miło kiedy wyrwał się z pracy i wpadł do domu ok 9.20 z bukietem kwatów :) Ahhh zeby było tak zawsze :D A za 10 lat chociaz zeby okragle rocznice pamietał! :)

reklama
izka no pewnie ze sie spotkamy...!!!! :) :happy: w wakacje pewnie bede miała duuuzo czasu :tak: (jak to nierealnie brzmi!)
w reklamie ten rudy Szczurek wymiata :D

augustynka w mini wygladalabym jak walen w sieci :D ale cos pokombinuje :tak:
a mąż super...! :happy:

ja wcinam twarozek a maluszek laskota brzuszek - chyba mu smakuje!

Ostatnia edycja:
Do góry