reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy szalonych kwietniówek 2012

nie zauwazyłam ,ze piszecie o luteinie. Ja tez biore, dowciapnie i bardzo mnie to drazni. Kłucia w sumie przeszły, ale własnie te "wycieki". Nienawidze chodzić w wkładkach a tu nie ma innego wyboru. Raz zapomniałam załozyc to miałam wrazenie, ze sie normalnie posikałam :/ Nieprzyjemne uczucie.

Co do ruchów to ja dwa dni temu miałam tak, ze cały dzien nic nie czułam. I tez panikowałam. Na szczescie wieczorkiem cos mnie zagilgotała ta moja panienka

reklama
Witam:)

Zawiszka,uważaj na siebie, dozuj aktywność i no stres ;)

Martolinka,całe dwa dni? Łoooł! Super! To się nacieszycie sobą za wszeczasu :)

Reniuszek,przepis na muffiny poproszę koniecznie do przepisów!!!!:)))

Sonisia,
a może ten twój brzuszek i ciągłe parcie na pęcherz ma związekz jakimiś dolegilwościami pęcherzowymi? Robiłaś badanie moczu?Ja polecam profilaktycznie tabletki Żuravit. Mająwysokoskoncentrowana żurawinę, która przepłukuje układ moczowy zbakterii. Oczywiście nie chcę wyszukiwać ci na siłę dolegliwości;) tylko zasiewam nutkę zastanowienia, bo może by ci ulżyło?Czasami kobieta się stresuje bólemi brzucha i napiętą macicą, aokazuje się że powód jest błachy – wyleczy pęcherz i ma spokóji się nie stresuje ;)

andzik, a czy nie chciałas przypadkiem zapytać, kiedy mamy idą na zwolnienie lekarskie? bo napisałaś, że na macierzyński ;) ja sądzę, że to trudno przewidziec. każda z nas ma inny charakter pracy i inaczej się czuję :) a w trzecim trymestrze wszystko może się zmienić ;) nie rozumiem, dlaczego pracodawca juz teraz wymaga od ciebie takiej deklaracji? powinien się cieszyc że się dobrze czujesz i pracujesz...

------------------

u mnie nudy, wiec nie bede sie rozwodzic ;)

Ostatnia edycja:
reniuszek wzruszająca historia, dzięki takim sytuacjom więź z dzidzią jest jeszcze większa!

sonisia- normalnie zwykły obiad jest dla mnie wyzwaniem a wczoraj miałam jakiś dziwny napływ energii i dzięki temu mam już z głowy...

augustynka- mąż romantyk Ci się trafił? gratuluje:) po moim T. się takich akcji nie spodziewam, chociaż mam jeszcze czas, może mu datę ślubu na obrączce wygraweruje- może będzie się raz w roku ogarniał:p

Julianna- powodzenia u dentysty! ja jakiś miesiąc temu się zmobilizowałam i poszłam- pewna że na 1 wizycie się nie skończy bo nie byłam prawie 1,5roku a on do mnie że wszystko gra i nic nie trzeba robić:D

Co do luteiny...też to brałam tylko nie za bardzo wiem po co;/ wkurzało mnie to "wylewanie się" ze mnie, męczyłam się tak chyba tydzień(a przepisała mi leki na cały miesiąc), później poszłam do innej lekarki i ona stwierdziła że jeśli wszystko jest ok i nie widzi żadnych podstaw do faszerowania się tym...
A jeśli chodzi o ruchy to wczoraj po tym sprzątaniu Nasz "Bubu" się w ogóle ruszał i się trochę zmartwiłam, że przesadziłam ale wrócił Tatuś, przyłożył głowę do brzucha i zarwał kopniaka w czoło :laugh2:

Witam sie z rana:tak:
reniuszek pomysł z tymi kulami bardzo przypadł mi do gustu:tak:
julianna powodzenia na wizytce u dentysty:tak: &&&&&&
augustynka mąż super się wykazał, pozazdrościć:tak:;-)
sonisia bąbel od małego ma swój gust ;-)

Ja to chyba jednak zostanę już przy tej luteinie dowciapnej.Przyzwyczaiłam się a leki podjęzykowe mnie drażnią a na samą myśl mnie już muli. A jeszcze mam pytanko taki troszkę intymne czy macie problem z trzymaniem moczu ? Bo ja to mam od samego początku. Teraz jest już dużo lepiej bo robiłam sobie te ćwiczenia puszczania i zaciskania. Pomogło. Ale ogólnie coś okropnego i strasznie mnie to drażni.
A na drętwienie rąk wiecie co mi lekarz powiedział ? Że raczej na to nic mi nie pomoże a mogę sobie jedynie pomóc rozciągając mięśnie. W łazience położyć ręce na płytkach na ścianie powyżej głowy i pomalutku zjeżdżać w dół. Podobno ma pomóc.
Kojarzy mi się to z ćwiczeniami na mięsień piersiowy ( ćwiczyłam żeby mieć fajne cycki):laugh2:Tak samo układa się ręce(na wysokości głowy) tylko robi się coś w stylu pompek do ściany.

Witam brzuszki:)

U nas kolejny śliczny dzień (szkoda tylko, że z rana trzeba samochód skrobać:eek:)...ale dzięki temu ładnie nad Krakowem widać warstwę smogu;)
edytka - na razie nie mam takich problemów, ale jak się czasami mała na pęcherzu ułoży, to tak co 15 min do łazienki muszę biegać:crazy:
sonisia - u mnie na śniadanie też był twarożek i maleństwo też mnie mizia po brzusiu:)
augustynka - pozazdrościć męża...i obawiam się, że masz rację z tymi późniejszymi rocznicami;)
Julianna - powodzenia u dentysty; ja mam następną wizytę dopiero w połowie grudnia, bo się już doszczętnie spłukałam w tym miesiącu...echhh
reniuszek - niesamowita historia, a takich lekarzy to na prawdę wywieźć gdzieś daleko i one way ticket:-D
Miłego dnia wszystkim:laugh2:

martolinka, reniuszek dziękuję za przepisy. W eekend na pewno zrobie tego murzynka o ile wytrzymam do weekendu:)
reniuszek niesamowita historia, łezka sie zakręciła
pasażerka ja ostatnio umyłam lustro w łazience to przypłaciłam bólem brzucha, za okna bałabym się wziąć. Teraz nawet lustra nie tknę. Mąż umył pozostałe lustra w domu. Boję się ryzykować zdrowiem maluszka.

Witajcie szalone Brzuszki:)
Ja dziś po nocce urywanej we śnie, bo eMek wrócił koło 2 ze stolicy i zaczął się tulić, a ja jak już się rozbudziłam to mi się gawęda załączyła na maksa. I koniec końców zasnęłam koło 4. :( Okazało się , że kupił auto dostawcze do firmy-fiata fiorino no i musiałam od rana tego Florka iść zobaczyć, bo ja tak w ogóle to wielki fan motoryzacji jestem. Marzy mi się przejechać torem wyścigowym w Poznaniu, ale muszę z tym poczekać, bo miałam zrobić to na wiosnę, ale wiadomo Dzidzia...

A tak poza tym to mam w planach dzisiaj troszku popracować-muszę zawieść Florka do mechanika, żeby obadał czy autko nie jest przypadkiem w "niezdrowym stanie" i jeszcze muszę załatwić kredyt z M do firmy, bo musimy kupić kilka maszyn kosztownych, a trochę nam klienci zalegają ze spłatą należności i musimy poratować się szybkim kredycikiem. Oby się udało. 3majcie kciukasy!

A wieczorkiem, jak to sonisia stwierdziła-wylahonie się :D i idę na spotkanko z koleżankami. A cio :D

Miłego dnia dla Was i Waszych Brzuszków:):)

pasazerka
co do okien to Kobieto nie przeginaj. Ja też miałam taki plan, ale po odkurzaniu domu już mam zadyszkę, a co dopiero po oknach. Moja Mamuś uparła się, że przyjdzie i pomoże mi w porządkach w domu, bo M taki zapracowany ostatnio, że nie wyrabia na zakrętach, a Mami zawsze chętna do pomocy. Tymbardziej teraz-dziś odchodzi na emeryturkę :) A że ja spragniona kontaktu z nią bardzo, to sobie razem poogarniamy trochę:) I poplotkujemy :)

julianna 3mam kciukasy za wizytę u dentysty. Ja byłam 2 miesiące przed zajściem w ciążę i miałam leczone jakieś drobne ubytki. Ale teraz też planuje się wybrać na początku stycznia. Bo ja z tych co to aparaty ortodontyczne nosili i świecili w ciemności druciakami, więc muszę szczególnie dbać o moje uzębienie, bo już tyle forsy na to wydałam, że szkoda byłoby teraz zaniedbać ot tak.

augustynka taki Mąż to skarb. Mój dziś też jakiś przytuliński, bo wczoraj cały dzień osobno i dziś się nie może odkleić ode mnie i od brzuszka :)

sonisia zgadzam się z afilacja, że może u Ciebie to problemy z pęcherzem. Sama tak miałam z miesiąc temu i myślałam, że to Dzidza tak się ułożyła, a od Gina dowiedziałam się, że mam bakterie w moczu. I dostałam urosept i żuravit i przeszło po 2 tygodniach wsio. Nawet teraz od czasu do czasu wcinam profilaktycznie żuravit i codziennie staram się podjeść trochę żurawin i wypić choć jedną herbatkę żurawinową. Ale ja to z tych, co zapalenie pęcherza mają kilka razy w roku. Zrób sobie na wszelki wypadek padanie moczu i jak Ci wyjdą bakterie, to śmigaj do lekarza. To kosztuje grosze, a może bardzo pomóc. Mi się też Zosia czasem tak ułoży, że ciśnie na pęcherz-to normalne, ale jak tylko zjem coś słodkiego, albo wypije herbatkę z miodem, to się przesunie grzecznie i już daje Mamie spokój.

A z tekstem, że masz ochotę się wylahonić to mnie rozłożyłaś na maksa Kobieto:) W takim razie ja się dziś wylahonię na wieczór i mykam na kawkę z koleżankami :)

andzik no właśnie chyba chodziło Ci o L4 po prostu czy może u Ciebie jest jakoś inaczej z urlopami?

Właśnie zaczęłam oglądać wózki. Na razie mam listę jakichś 20, które ewentualnie mogłyby być. Teraz trzeba by poczytać opinie, zostawić z 5 i poszukać z Krk jakiegoś sklepu, gdzie je można znaleźć i wybróbować. A potem lista pójdzie do św. Mikołaja, czyli mojego szwagra (a przyszłego chrzestnego), który ma to cudo ufundować;-)
kasia - miłego plotkowania:-D

reklama
witam

dziś ledwo żyję, młody mnie obudził o 5.20 zjadł, potem miał zły sen bo coś krzyczał, popłakał się bo mu nos zatkało wreszcie zasnął a była prawie 6 wiec juz się nie kładłam bo rano jechałam do lekarza, pewnie stąd ciśnienie 90/40:eek: to możliwe??? albo im się apparat psuje;-)

Andzik
nie pomoge z macierzyńskim bo ja jestem na zwolnieniu i nie mam zamiaru iść wcześniej na macierzyński, szkoda czasu tracić, ale w pl można iść 2 tygodnie przed terminem porodu
Lene
ja dziś zaczynam luteinę więc dam znać jak upławy
Reniuszek
cudowne zakończenie historii:)

Do góry