reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy szalonych kwietniówek 2012

reklama
reniuszek no rzeczywiście historia wzruszająca... Wyśniłaś sobie swojego dzidziusia! :-) a historii z lekarką to nie zazdroszczę :no: głupia pinda! Ale wiesz, ja miałam podobną sytuację (w 5tyg. plamiłam i moja szanowna pani ginekolog stwierdziła, że to poronienie i dała skierowanie do szpitala na zabieg! Na szczęście w szpitalu szybkie usg - i z dzidzią wszystko ok, tylko krwiak dał o sobie znać! Ale to już dłuższa historia...)
A co do kawy, ja jak mam słabszy dzień taki zamulony to piję sobie kawkę rozpuszczalną z dużą ilością mleka :tak:
paulusia witaj po dłuższej przerwie :tak:
pasażerka właśnie dlatego nie lubię żaluzji, szlag by mnie trafił jakbym miała je myć i wycierać, dlatego jestem za roletami :tak: uważaj z tym sprzątaniem, nie szalej :-p
Julianna jak tam przeżyłaś dentystę? Ja miałam iść jutro, ale przez przeziębienie przełożyłam sobie wizytę i za tydzień czeka mnie chwila grozy :szok:
augustynka och bukiet kwiatów! jak miło :tak:
kasia baw się dobrze! :-)

U mnie dzisiaj dużo lepiej :-) na szczęście noc przespana, więc nawet wygramoliłam się z łóżka i zrobiłam obiadzik gulasz z kaszą gryczaną, a potem naszła mnie ochota na pyszną sałatkę z pora ananasa fasolki i kukurydzy - mniam!!!! :-D
reniuszek a Ty mi takiego smaka narobiłaś tymi babeczkami, że szok ! :szok::-Dtylko ja takie beztalencie jestem jesli chodzi o ciasta, więc nie wiem czy mi wyjdą..?? Ale na weekend się chyba skuszę :tak:

Dziewczyny - nigdy wiecej cholernego utwardzacza do tkanin i jakis ******* smierdzacych na chulajacym na sznurku balonie o zgrozo ! Myslalam, ze to wywale przez okno - sznurek sie placze w tym syfie, balon lata - nie da sie owinac po ludzku .... hehehe .... koszmar..... czekam do jutra i zobaczymy co z mojego klosza do zarowki bedzie :D
Zrobilam sobie kawke z mlekiem na pobudzenie :), ale zdecydowanie bede tylko pila w sytuacjach kryzysowych :)
ewela przyjdz do mnie gotowac obiadki , ja bede piekla Ci ciasteczka.... plissss :cool2::-)

Reniuszek- widzę, że Cię talent męczy;-). Wklej efekt, bo jestem ciekawa jak to wyjdzie:tak:

Ja dzisiaj odwrotnie niż większość- jakiś przypływ energii miałam i dopiero teraz usiadłam
Współczuję wszystkim dziewczynom, które dziś bolała głowa i miały złe samopoczucie...

Hej Brzuchatki ! A mi znowu weny brakuje, takie wzloty i upadki. czytam na bierzaco a nie moges sie ogarnac z napisaniem. Do tego głowa pęka, jak juz dawno nie bolała, ale widze ,ze nie tylko u mnie ta głowa dokucza. Ciśnienie 108/60. po kawie nie wzrasta ani troche. Samolubnie wiec melduje ,ze czytam i na tyle mnie stac na ten moment :no: Hormony to czy pogoda sama nie wiem. Buziaki w Wasze brzuszki .

zawiszka, przykro mi z powodu zmiany lekarza... :/ na pewno cie to bardzo zaskoczylo... ja tez czulabym sie w takiej sytuacji niepewnie... :( popytaj znajome i szukaj lepszego lekarza. skoro ojciec twojego gina ci nie odpowiada, to nie warto sie u niego meczyc. w ciazy powinnas ufac lekarzowi i byc spokojna ;)

reniuszek, ja piję jedną słabą kawę z mlekiem rano, a jak czasem ból głowy się nasila w ciągu dnia, to muszę jeszcze jedną... :zawstydzona/y: na szczescie zdarza się to rzadko. ok. raz na dwa tygodnie. niestety nie wytrzymalabym mojej migreny... :no:

No to Wy delikatnie z tą kawą. Ja nawet się nie chwaliłam ginowi ale zawsze rano kubek kawy normalnej bez mleka. Wprawdzie o połowę słabsza niż normalnie ale piję. Czasami w szkole jak mnie spanie łapię to sobie pozwolę na słabą czarną i jest ok. Ciśnienie w normie 120/80 jak z książki. Wizytę mam 13.12 i przed wizytą mam zrobić wyniki krwi i moczu wtedy zobaczymy jak to w organizmie wygląda. Myślę że takie ilości nie zaszkodzą. W pierwszej ciąży od kawy mnie odrzuciło a teraz bez kawy to mam ból głowy.

reniuszek- wg mnie jedna kawka od czasu do czasu nic nie zaszkodzi, tym bardziej jeśli będzie z mleczkiem ;-) a ulga dla mnie bynajmniej ogromna po jej wypiciu :tak::-) mam nadzieję, że efekt będzie super ;-) ja raczej nie mam cierpliwości do takich rzeczy, a poza tym już sobie wyobrażam co by się działo gdyby jeszcze Ninka w to wszystko wpadła :-D
sonisia- generalnie nigdzie się nie rusze bez śniadania, no ale jeśli mus to mus, miałam m.in. glukoze na czczo więc trzeba było jakoś wytrzymać ;-) tak jutro na 18:30 i już nie mogę się doczekać
zawiszka- ale sytuacja beznadziejna :-( mam nadzieję, że jednak uda Ci się znaleźć kogoś godnego zaufania:tak: bo z kimś takim nie da się wspólpracować :no:

G dziś ma mecz na 21 z kawałkiem więc bb jeszcze dziś na pewno odwiedzę :tak: bo podobnie jak niektóre z Was mam syndrom uzależnienia bb :-D a później mikro, ale damy radę. W sobotę jedziemy na wesele do kuzynki G daleko ,bo za Pisz, Ninkę zostawiamy z moją mamą i siostrą więc mam nadzieję, że się najem jakiś pyszności i troszkę rozerwę i pobawię :tak: jutro idziemy do teatru wypożyczyć stroje ,bo impreza weselna w stylu lat 20-tych ;-):-)
Aaa i jeszcze mężuś przyniósł z pracy paczkę i jak ja mam tu nie przytyć 5 kg od razu jak tam same czekoladki, draże, ptasie mleczka, batoniki i inne cuda:-D

Jestem po pierwszych zajęciach w szkole rodzenia. Bardzo dużo osób chodzi. Szkoła jest bezpłatna. Akurat trafiliśmy że idą programem od początku. Czyli dziś było od zapłodnienia;)
Kupiłam sobie rafaello bo tak mnie naszło:)mm jest przepyszne.

reklama
Wróciłam od dentysty :-) jedna mała dziurka, ale nawet nie bolało, dobrze tylko jedna i mała bo juz na fotelu sie dowiedziałam że moja pani stomatolog nie jest zwolenniczką znieczulenia w ciąży :shocked2:

zawiszka współczuje "utraty" gina, oby się szybko udało się znaleźć zastępstwo

g_agnes fajnie że juz zaczęliście zajecia, ale to chyba będziecie bardzo wyedukowani jak od poczęcia zaczynają wykłady ;-)

Do góry