reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy szalonych kwietniówek 2012

agnes gratuluje, proponuje dzielic sie informacjami ;)
agata zazdroszcze Ci tej przebieranej imprezy!!! Zrob koniecznie zdjecia i pochwal sie nam strojem!
julianna szczesciara : )
Dziewczyny piszecie o bolu glowy bez kawy, a u mnie na odwrot ! dostaje takiego bolu glowy, napiecia miesniowego nie do wytrzymania ....ehhh nie pije kawy!

Ostatnia edycja:
reklama
Witam dziewczynki ja tylko na chwilke bo dalej problemy z brzuszkiem juz nie wiem co robic siedze i rycze:-(
Ztego co mowicie to chyba w pl jest inaczej z macierzynskim ja moge wziac swoj juz od 24 tyg a musze ich powiadomic 15 tyg przed planowanym porodem(oczywiscie moge zmienic pozniej decyzje) a niestety nie moge sobie pozwolic skonczyc tak wczesnie bo pieniazki potrzebne no i wolalabym pozniej z dzidzia spedzic caly rok niz teraz siedziec i czekac sama w domu. No nie wiem musze sie zastanowic co robic:eek:
I jeszcze tylko do Reniuszka ja codziennie pije kawke jedna lub dwie taka rozpuszczalna z 1,5 lyzeczki z mlekiem i wszystko jest ok gin mi powiedzial ze wazne jest nie przekraczac jakiejs tam dawki kofeiny nie pamietam juz jakiej dziennie a ja nie pije coli herbaty napojow energetycznych wiec taka kawka jest ok:tak:

Uciekam do lozeczka bo dolek jakis i ten nieszczesny brzuszek dokucza:no:
Spokojnej nocki brzuchatki;*

Andzik jeśli mogę Ci doradzić to macierzyński weź sobie po porodzie wtedy z dzieckiem spędzisz więcej czasu.
A ja mimo że muszę więcej leżeć to dziś fajny dzień był bo maleństwo pierwszy raz co chwilę kopie do tej pory po jednym muśnięciu kazało czekać dwa-trzy dni na następny ruch. A dziś kilkakrotnie. Zastanawiam się czy to nie ta nospa. Rozluźniła brzuszek i czuję więcej. Idę spać i życzę Wam spokojnej nocki. Do jutra.

Edytka wlasnie zalezy mi na tym zeby z dzidzia spedzic jak najwiecej czasu ale nie wirem czy dam rade pracowac do konca bo u mnie L4 nie istnieje:eek:

Dziewczyny przepraszam, że tak na chwile ale muszę się wygadać bo jestem wściekła:wściekła/y:
Wrócił mój szanowny partner właśnie z cotygodniowej gry w piłkę ze skręconą nogą w kolanie w lewej nodze i odnowionym skręceniem w prawej kostce...zdarzenie to ma miejsce 2 tygodnie przed naszym ślubem:[[[[
Jest praktycznie unieruchomiony a ostatnie skręcenie goiło mu się około miesiąca;/
Jak go zobaczyłam w drzwiach miałam ochotę go zamordować...w sumie to jeszcze mi ta myśl nie przeszła...
Dzięki że mogłam się wygadać, a teraz idę zmienić się w pielęgniarkę i będę opatrywać obrażenia mojego walecznego mężczyzny...:/

pasażerka, polecam Venożel. mi pomógł na stłuczenie stopy na ok. 3 tyg. przed weselem :tak:

edit: nie wiem jak ja czytam... :eek: dopiero zauważyłam ,że to skręcenie... :zawstydzona/y: wiec niestety nie wiem czy Venożel pomoże... :-(

reniuszek mam nadzieje ze bede w lepszym humorze po mojej próbie z debukazem :D bo dzis kupiłam materiały..!!! i znalazłam sklep gdzie za mała kase mozna kupic pudeleczka, talerze etc do zdobienia i to są moje pomysły na swieta :tak: zobaczymy jak mi pojdzie, a ty daj znac jutro jak twoje kulki wyglądają ;)

co do kawy to jak agata ratuje sie nia kiedy mam gorszy dzien i nigdy sie zle po niej nie czułam, ale słyszałam ze to moze denerwować maluszka, wiec daruj sobie jesli sie zle czujesz :*

agata jak suuuuuuper z weselem w weekend..!!! taka wycieczka! :tak: napisz jakie stroje wybraliscie, w ogole mega pomysł z tymi latami 20-tymi :rolleyes:

paulusia i g_agnes i maniaa gratulacje jeszcze raz..! :tak:

andzik jak brzuszek?? i czemu placzesz? maluszek sie martwi złym humorem mamusi :(

edytka mi tez sie wydaje ze magnez rozluznil brzuchol i dlatego czuje maluszka :tak:

pasazerka uuu to cierpliwości kochana, 10 gleobokich wdechow..! :tak:
ale wiesz jak to mowia, do wesela sie zagoi..!!!!! :cool:

a ja po imprezce taty pogodzona z
mama, tata zadowolony z ogółu, nawet eMkowi w pracy wysiadł prąd i wpadł na chwile (przez co jutro idzie od 6 rano do 12 w nocy :szok:) no ale rodzice musza dostać paczki z zabawkami dla swoich pociech :)

pierwszy raz w ciazy zdążyło mi sie rozwolnienie nie wiem po czym, w ogole brzusio dzisiaj mocno dawał sie we znaki :/ no ale jutro idę na USG podpatrzyc moja kruszynke,mam nadzeje ze wszystko z nia w porządku..! ale mam takie przeczucia ze znowu sie nic nie dowiem .. :(

no cóż, buziaki kochane i spokojnej nocki..!

włączając się do dyskusji o piciu kawy zacytuję coś z książki o ciąży którą mam, może się komuś przyda:

"Większość badań wskazuje, że wypijanie 200 mg kofeiny dziennie jest bezpieczne. (...)

Licznik kofeiny:
- 1 filiżanka zaparzanej kawy (240 ml) = 135 mg
- 1 filiżanka kawy rozpuszczalnej = 95 mg
- 1 filiżanka kawy bezkofeinowej = 5 mg
- 180 ml latte lub cappuccino = 90 mg
- 30 ml espresso = 90 mg
- 1 kubek herbaty = 40 do 60 mg (herbata zielona zawiera mniej kof. niż czarna)
- 1 puszka coli (335 ml) = ok. 35 mg
- 30 g mlecznej czekolady = 6 mg
- 30 g ciemnej czekolady = 20 g
- 225 g lodów kawowych = 80 mg"

dzień dobry z samego rana,
reniuszek dzięki za podpowiedz z kulami,moje dzieci chodzą do Kościała i robią ozdoby na choinkę, a to jest super pomysł,problem mam z głowy,wczoraj wieczorem zrobiłam dwie-wielokolorowe, wyszły super:tak::tak:
:tak:wracając do twojej historii.....mądra z Ciebie kobieta,dobrze że nie podjęłaś od razu żadnej pochopnej decyzji,trzeba mieć nerwy na wodzy:tak::tak:

pasazerka cierpliwości życzę....relax.....relax...etc

sonisia fajnie, że z mamą już wszystko ok:-):-):-)coś mi się że wydaje jesteś kochaną córeczka tatusia;-);-)

Julianna naprawdę gratuluję tej jednej małej dziurki,szczególnie po wymiotach jakie miałaś w pierwszych miesiącach , u mnie po każdej ciąży mam zawsze jedna kanałówkę(brak dobrej higieny do 16 tyd-a winowajcą są wymioty) jeżeli macie jakiekolwiek pytania odnośnie stomatologii i dentysty chętnie odpowiem:tak::tak:

agata89 kiedy obchodzisz imieniny Ninki??? udanej imprezy życzę
muszę oddać już kompa M bo wychodzi do pracy, a ja mam dopiero na 13,więc pewnie poczytam Was jutro i resztę odp życzę miłego dnia pozdrawiam

reklama
Andzik to tak naprawdę nie masz zbytnio wyboru. Poradź się lekarza jeśli w twojej pracy możesz siedzieć z takim brzuszkiem to jeszcze poczekaj a jeśli nie to pamiętaj zdrowie dzidzi najważniejsze. Ciężką masz pracę ?

Pasażerka pewnie nie chciał tej kontuzji. Pech tylko chciał że to przed ślubem. Tylko niech to nie zepsuje waszych humorków.A On i tak w nagrodę nieźle się nacierpi więc to da mu w kość. za 10-20 lat będziecie to wspominać jako niezłą przygodę.

Do góry