reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy czerwcówek

No w pełnię mogłabym urodzić spokojnie...jeszcze najlepiej o północy.:-D Ja też jutro mam wizytę u ginki, po cichu liczę na to,że powie,że cokolwiek się rusza w stronę porodu...
Ja też końcówkę ciąży spędziłam na patologii z powodu przeterminowania i dopiero równe 14 dni po terminie zrobili wywołanie. Od tego czekania już korby do głowy dostawałam...:sorry: Jeszcze do dziś pamiętam,że leżałam na sali (z całkiem fajnymi babeczkami zresztą) i niesamowicie głodna byłam,więc poprosiłam P.,żeby mi kupił zapiekankę jak będzie do mnie jechał. No i tak wcinałam tą zapiekankę jakbym wygłodzona od miesiąca była,a tu wpada położna,patrzy na mnie wzrokiem seryjnego mordercy i się drze:" A pani ,to przepraszam CO ROBI??!! Pani nie wie,że to niezdrowe???"...zamarłam z tą zapiekanką,choć już miałam odpowiedzieć,że jem to,na co mam ochotę,ale nie zdążyłam,bo rzeczona położna zauważyła u koleżanki z łóżka obok...butelkę Pepsi i jak nie wrzaśnie: "A pani nie lepsza!!! Przecież to kofeina i sam syf,co wy tym dzieciom dajecie!!"- oczywiście wszystko z zaangażowaniem godnego akwizytora mebli kuchennych.:-D Nie umiałyśmy utrzymać powagi. Zniesmaczona wyszła,a my pokładałyśmy się ze śmiechu.:-) Fajnie było.
Boszszsz....nic mi się nie chce, jutro oprócz ginki mam jeszcze w przedszkolu rozmowę na temat półrocznych postępów mojego dziecka. A 5.06 dzień otwarty w szkole u Sary; jeszcze mnie w sumie nie widzieli,a już chcą 20 euro.:baffled: Paranoja.

reklama
Hej dziewczyny :)
Jak czytam o Waszych ciężkich nocach to bardzo Wam współczuje. Ja przez cała ciąże spałam dość dobrze,dzisiaj w nocy jak wstałam do łazienki,to nie mogłam potem zasnąć bo juz sie denerwuje jutrzejsza cc. Do tego muszę zrobić lewatywę w domu i mega mnie to przeraża.. :(
Marzycielka,Karotka trzymam kciuki za szybkie rozwiazanie ;)
Karotka niezła historia z patologii. Położne tak niby gadają ze sie przejmują,a tak naprawde maja wszystko w dup.ie.
Ja w ciazy jadalam pizzę i zdarzyło mi sie wypić colę,potem mała zawsze była ruchliwa.
Trzymajcie jutro kciuki za mnie proszę,bo nie ukrywam ze mega sie boje..
Powiedzcie mi,mogę mieć umalowane paznokcie u nóg i rak do cc?

Ja słyszałam tylko, że do porodu sn nie powinny być pomalowane bo niby sprawdzają czy pod paznokciami skóra się sina nie robi czy coś takiego. O cc niestety nic nie słyszałam...

Malinka lepiej nie ryzykowac.Na podstawie plytki paznokcia sprawdzaja Twoj stan podczas cc (niedotlenienie,zasinienie,itd.) a gdyby cos nie daj Boze sie dzialo podlaczaja rozne aparatury. Ja przy zapisie do szpitala przy poronieniu mialam zelowe paznokcie u rak i niepomalowane u stop a i tak krecili nosami i kazali mi napisac oswiadczenie ktore dolaczyli do kartoteki,ze paznokcie i rak sa sztuczne i nie dadza sie w zaden sposob zmyc ;( dla wlasnego zdrowia i dobra ja bym nie ryzykowala i pomalowala sobie po powrocie jesli juz trzeba ;)

Asiorek - myslalam ze ten masaz trwa duzo dluzej!w sumie to zawsze chyba mozna kopnac tego lekarza czy polozna i kazac przestac?o cewniku tez slyszalam,ze kupe czasu marnuje i gowno daje,wiec nie wiem po jaka cholere to zakladaja ;/ nie slyszalam zeby ktoras urodzila po nim ;/

Hahaha karotka,ja tam uwazam ze jak sie ma smaka na cos to nie ma co sie hamowac.Ja tam dzisiaj po prostu musialam zjesc cheesburgera z maca i nawet gdyby byla kartka ze ciezarnym nie sprzedaja to bym go jakos kupila ;p

Wczoraj na warsztatach dziewczyna skarzyla mi sie,ze ma jeszcze 2 miesiace do konca a noce ma koszmarne - chodzi do lazienki po 30 razy i nie spi prawie cala noc.Caaaale szczescie ja nie mam tego problemu - jak sie raz przespaceruje to swieto ;)

Dziewczyny-czy da sie sobie samej sprawdzic rozwarcie?mam wrazenie,ze mnie to ze 4 palce juz tam wchodza i zastanawiam sie czy to jest w ogole mozliwe?

Dzisiaj moj Maly napedzil mi stracha - Maz rano zapytal czy juz sie Maly obudzil,a ja uswiadomilam sobie ze juz byla 11 a on nic!cisza od wczorajszego przedpoludnia!a przeciez codziennie kilka razy jest aktywny!juz mialam jechac na ktg bo i tak bylam u endokrynologa i przy okazji chcialam sobie zrobic,ale poczulam jakies male stopki na zoladku.No kamien z serca,bo malo zawalu nie dostalam!!a teraz wariuje jak szalony malo pepkiem nie wyjdzie ;)

Oooo dobrze ze mowicie ze 2 czerwca jest pelnia ;p wprawdzie szykuje sie na 5 ale skoro jest pelnia to trzeba sie szykowac wczesniej ;p ;p

Malinka - jutro wszystkie bedziemy trzymac za Ciebie kciuki!!no i bedziemy tu zazdroscic,ze juz wszystko za Toba ;)

nunka no nie da sie rozwarcia samej sprawdzic :D :D mysle ze wkladasz paluchy do pochwy a nie w szyjke.. :) a swoja droga dobra jestes :D
malinka kciukasy trzymam.. pamietaj strach ma wielkie oczy... :) kobieta silna jest.. :) lap calusy na droge i powodzenia.. :* :*:*:* czekamy na fotki..

Malinka, najważniejsze to mieć nie pomalowane paznokcie u rąk - na 1 palec zakładają pulsoksymetr, który sprawdza, czy nie ma u Ciebie niedotlenienia.. no i w razie sinicy - widać na paznokciach.. u nóg jak chcesz to nie słyszałam ic żeby zabraniali :) Powodzenia jutro! Trzymam kciuki za brak komplikacji i dobre samopoczucie po! Będzie dobrze! Wrzuć maluszka nam tu potem :)

a i jeszcze o paznokciach do zadnych zabiegow nie mozna malowac.. zwracaja na nie uwage czy nie sinieja.

a w ciazy polykam wszystko i chipsy i cole. w 1 to jeszcze patrzalam na to co jem ale terax poprostu jem to na co mam ochote a za cole moge zabic... :)

reklama
Malinka spokojnie i nie stresuj się. Pomyśl sobie, że jutro będzie jeden z najwspanialszych dni w twoim życiu. Operacja to tylko "chwila moment" a później nieograniczona pełnia szczęścia:tak: Bardzo dużo bym dała, żeby usłyszeć mojego maluszka. Już tylko 13 dni by mi zostało :-(

Do góry