reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy czerwcówek

No w pełnię mogłabym urodzić spokojnie...jeszcze najlepiej o północy.:-D Ja też jutro mam wizytę u ginki, po cichu liczę na to,że powie,że cokolwiek się rusza w stronę porodu...
Ja też końcówkę ciąży spędziłam na patologii z powodu przeterminowania i dopiero równe 14 dni po terminie zrobili wywołanie. Od tego czekania już korby do głowy dostawałam...:sorry: Jeszcze do dziś pamiętam,że leżałam na sali (z całkiem fajnymi babeczkami zresztą) i niesamowicie głodna byłam,więc poprosiłam P.,żeby mi kupił zapiekankę jak będzie do mnie jechał. No i tak wcinałam tą zapiekankę jakbym wygłodzona od miesiąca była,a tu wpada położna,patrzy na mnie wzrokiem seryjnego mordercy i się drze:" A pani ,to przepraszam CO ROBI??!! Pani nie wie,że to niezdrowe???"...zamarłam z tą zapiekanką,choć już miałam odpowiedzieć,że jem to,na co mam ochotę,ale nie zdążyłam,bo rzeczona położna zauważyła u koleżanki z łóżka obok...butelkę Pepsi i jak nie wrzaśnie: "A pani nie lepsza!!! Przecież to kofeina i sam syf,co wy tym dzieciom dajecie!!"- oczywiście wszystko z zaangażowaniem godnego akwizytora mebli kuchennych.:-D Nie umiałyśmy utrzymać powagi. Zniesmaczona wyszła,a my pokładałyśmy się ze śmiechu.:-) Fajnie było.
Boszszsz....nic mi się nie chce, jutro oprócz ginki mam jeszcze w przedszkolu rozmowę na temat półrocznych postępów mojego dziecka. A 5.06 dzień otwarty w szkole u Sary; jeszcze mnie w sumie nie widzieli,a już chcą 20 euro.:baffled: Paranoja.

reklama
Hej dziewczyny :)
Jak czytam o Waszych ciężkich nocach to bardzo Wam współczuje. Ja przez cała ciąże spałam dość dobrze,dzisiaj w nocy jak wstałam do łazienki,to nie mogłam potem zasnąć bo juz sie denerwuje jutrzejsza cc. Do tego muszę zrobić lewatywę w domu i mega mnie to przeraża.. :(
Marzycielka,Karotka trzymam kciuki za szybkie rozwiazanie ;)
Karotka niezła historia z patologii. Położne tak niby gadają ze sie przejmują,a tak naprawde maja wszystko w dup.ie.
Ja w ciazy jadalam pizzę i zdarzyło mi sie wypić colę,potem mała zawsze była ruchliwa.
Trzymajcie jutro kciuki za mnie proszę,bo nie ukrywam ze mega sie boje..
Powiedzcie mi,mogę mieć umalowane paznokcie u nóg i rak do cc?

Ja słyszałam tylko, że do porodu sn nie powinny być pomalowane bo niby sprawdzają czy pod paznokciami skóra się sina nie robi czy coś takiego. O cc niestety nic nie słyszałam...

Malinka lepiej nie ryzykowac.Na podstawie plytki paznokcia sprawdzaja Twoj stan podczas cc (niedotlenienie,zasinienie,itd.) a gdyby cos nie daj Boze sie dzialo podlaczaja rozne aparatury. Ja przy zapisie do szpitala przy poronieniu mialam zelowe paznokcie u rak i niepomalowane u stop a i tak krecili nosami i kazali mi napisac oswiadczenie ktore dolaczyli do kartoteki,ze paznokcie i rak sa sztuczne i nie dadza sie w zaden sposob zmyc ;( dla wlasnego zdrowia i dobra ja bym nie ryzykowala i pomalowala sobie po powrocie jesli juz trzeba ;)

Asiorek - myslalam ze ten masaz trwa duzo dluzej!w sumie to zawsze chyba mozna kopnac tego lekarza czy polozna i kazac przestac?o cewniku tez slyszalam,ze kupe czasu marnuje i gowno daje,wiec nie wiem po jaka cholere to zakladaja ;/ nie slyszalam zeby ktoras urodzila po nim ;/

Hahaha karotka,ja tam uwazam ze jak sie ma smaka na cos to nie ma co sie hamowac.Ja tam dzisiaj po prostu musialam zjesc cheesburgera z maca i nawet gdyby byla kartka ze ciezarnym nie sprzedaja to bym go jakos kupila ;p

Wczoraj na warsztatach dziewczyna skarzyla mi sie,ze ma jeszcze 2 miesiace do konca a noce ma koszmarne - chodzi do lazienki po 30 razy i nie spi prawie cala noc.Caaaale szczescie ja nie mam tego problemu - jak sie raz przespaceruje to swieto ;)

Dziewczyny-czy da sie sobie samej sprawdzic rozwarcie?mam wrazenie,ze mnie to ze 4 palce juz tam wchodza i zastanawiam sie czy to jest w ogole mozliwe?

Dzisiaj moj Maly napedzil mi stracha - Maz rano zapytal czy juz sie Maly obudzil,a ja uswiadomilam sobie ze juz byla 11 a on nic!cisza od wczorajszego przedpoludnia!a przeciez codziennie kilka razy jest aktywny!juz mialam jechac na ktg bo i tak bylam u endokrynologa i przy okazji chcialam sobie zrobic,ale poczulam jakies male stopki na zoladku.No kamien z serca,bo malo zawalu nie dostalam!!a teraz wariuje jak szalony malo pepkiem nie wyjdzie ;)

Oooo dobrze ze mowicie ze 2 czerwca jest pelnia ;p wprawdzie szykuje sie na 5 ale skoro jest pelnia to trzeba sie szykowac wczesniej ;p ;p

Malinka - jutro wszystkie bedziemy trzymac za Ciebie kciuki!!no i bedziemy tu zazdroscic,ze juz wszystko za Toba ;)

nunka no nie da sie rozwarcia samej sprawdzic :D :D mysle ze wkladasz paluchy do pochwy a nie w szyjke.. :) a swoja droga dobra jestes :D
malinka kciukasy trzymam.. pamietaj strach ma wielkie oczy... :) kobieta silna jest.. :) lap calusy na droge i powodzenia.. :* :*:*:* czekamy na fotki..

Malinka, najważniejsze to mieć nie pomalowane paznokcie u rąk - na 1 palec zakładają pulsoksymetr, który sprawdza, czy nie ma u Ciebie niedotlenienia.. no i w razie sinicy - widać na paznokciach.. u nóg jak chcesz to nie słyszałam ic żeby zabraniali :) Powodzenia jutro! Trzymam kciuki za brak komplikacji i dobre samopoczucie po! Będzie dobrze! Wrzuć maluszka nam tu potem :)

a i jeszcze o paznokciach do zadnych zabiegow nie mozna malowac.. zwracaja na nie uwage czy nie sinieja.

a w ciazy polykam wszystko i chipsy i cole. w 1 to jeszcze patrzalam na to co jem ale terax poprostu jem to na co mam ochote a za cole moge zabic... :)

reklama
Malinka spokojnie i nie stresuj się. Pomyśl sobie, że jutro będzie jeden z najwspanialszych dni w twoim życiu. Operacja to tylko "chwila moment" a później nieograniczona pełnia szczęścia:tak: Bardzo dużo bym dała, żeby usłyszeć mojego maluszka. Już tylko 13 dni by mi zostało :-(

Do góry