reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy czerwcówek

Hej Kochane

Kurcze ja też jeszcze nie mam torby do szpitala. W sumie to 33 tydzień ale lekarz mówi , że mogę urodzić wcześniej więc wypadałoby się spakować. 1 czerwca mam wizytę i prawdopodobnie od tego dnia mam odstawić magnez i nospę i czekać na poród. W ogóle to jakoś nisko mam brzuch i strasznie ciągnie mnie mięsień poprzeczny po lewej stronie. Straszne uczucie jakby miał zaraz pęknąć :szok: Kłucie w pochwie też się pojawia no ale nie dziwne jak tak nas uciskają małe łobuziaki .

reklama
Hahahaha asiorek,Ty mnie rozwalasz tymi swoimi tekstami!!wielki spychacz?;p ja tam staje codziennie przed lustrem i mowie sobie,ze wygladam przepieknie i zajebiscie mimo ze tak nie jest hehe a pozniej ide do sklepu i Panie w sklepie sie zachwycaja jak slicznie wygladam,brzuszek ladnie urosl ale mam taka pileczke ;) czego bym sie w zyciu po sobie nie spodziewala bo ja bez ciazy wygladalam jak spychacz!! Dopiero Chodakowska mnie tak sponiewierala ze doprowadzilam sie do jako takiego porzadku.Juz sie nie moge doczekac jak wroce do cwiczen po pologu...

I nie zazdroszcze Wam tych imprez Kochane bo nie mialabym sie tez w co ubrac...mam same sportowe stroje mimo ze zawsze bylam strojnisia ;) ale w ciazy jakos mi sie nie chce lazic po sklepach i wydawac kasy na rzeczy ktorych prawdopodobnie juz nigdy nie zaloze...wole wydac na cichy dla Malego ;)

Siemanko :)

Kalia, torbę spakowałam na szybko, wrzuciłam to, co najważniejsze i czuje się bezpieczniej ;)
Nunka, ja też nie mogę się doczekać ćwiczeń, biegania, roweru.. ahh!

Ja nie mam parcia na lody, mam za to parcie na MIĘTUSY! Czaicie? :D Jak stara babcia. Zwłaszcza jak mnie coś zdenerwuje, smak i zapach mięty działają na mnie kojąco. Śmieszne.

ja dziś zjadłam znów trzy porcje lodów.. po każdym daniu gorącym czułam, że muszę zmienić smak... na słodki.. taki do zemdlenia i zimny.. taki, że zęby odpadają :D i czuję, że nie położę się do łóżka bez takiej zmiany smaku.. no i mam w lodówce takie pyszne lody z grycana.. tiramisu.. o matko jedyna!:sorry:

a ja też mam zaproszenie na wesele i to do najlepszej koleżanki ze studiów... ale kurcze.. 13 czerwca.. w końcu 38 tygodnia dla mnie.. i kurcze mam dylemat, jak nie wiem.. to jest półtorej godziny drogi od nas.. jakby było bliżej to bym się nie wahała, a tak to chyba nie pojedziemy :/ ja jednak nastawiłam się na poród w moim wybranym szpitalu.. a nawet mam kiecke.. mama mi dała swoją starą z czasów, gdy nosiła rozmiar 46, którą zaledwie raz ubrała na jakieś wesele.. nawet ładna.. co prawda wyglądałabym, jak namiot, ale co tam.. ech ech.. no ale boję się, że im się zapowiemy, a potem urodzę wcześniej i nie przyjdziemy i kasę bez sensu straci dziewczyna za 2 miejsca.. albo lepiej, że mi wody odejdą na weselu i jej wstydu narobię.. w takim tygodniu już chyba lepiej siedzieć w domu na dupsku i myć te okna albo pielić te grządki.. jeszcze ja jestem sentymentalna taka.. jakbym tam zaczęła się wzruszać na tym weselu to za 2 godziny byłoby po porodzie.. sama nie wiem.. lepiej nie ryzykować chyba

Kaliiia powiem Ci ze ja bym sie nie zdecydowała pójść na wesele w 38 tc.Bo jednak to jest ciąża donoszona i można rodzic w każdej chwili.
A tym bardziej jak mówisz ze jestes sentymentalna to sie wzruszysz i jeszcze dostaniesz skurczy.
(Dopisane) my z mężem mamy zaproszenie na wesele 20 czerwca,ale zdecydowaliśmy ze nie pójdziemy,no chyba ze na sam ślub.
Ja to w ogóle mam przeczucie ze urodzę wczesniej,pod koniec maja.Jakos tak mi sie wydaje.
Na razie plan jest na CC,bo dzidzia jest główka do góry. Wiecie w którym tygodniu robi sie CC? Czytałam o 38 lub 39 tc.

Malinka, no właśnie.. też myślę, że byłoby to nierozsądne w ogóle.. ale szkoda mi bardzo, bo ta koleżanka to jedna z najbliższych mi osób.. no ale trudno.. życie
a odnośnie CC to moja kumpela miała wyznaczone na 3 dni przed przewidywaną datą porodu, ale nie wiem, czy to standard

Malinka to zależy od szpitala, kiedy cc robią albo od lekarza. Ja będę miała dopiero kilka dni przed planowaną datą porodu, a w poprzedniej ciąży miałam się stawić na cc idealnie w dniu terminu ;) Dobrze, że nic wcześniej się działo, bo za pierwszym razem i owszem, wody mi odeszły zanim termin ustaliliśmy ;) Ale są i szpitale, w których cc obi się i na 2 tygodnie przed planowaną datą porodu. Osobiście nie chciałabym tak wcześnie.

Ja wlasnie tez nie chciałabym tak wczesnie, zwłaszcza ze na początku ciazy termin miałam tydzień pozniej niż według OM.
W poniedziałek idę do swojego gina to sie wypytam :)

reklama
Sa tez szpitale (niestety jet ich niewiele) kiedy robia cesarke po odejsciu wod...czekaja az porod sam sie zacznie.Osobiscie gdybym miala na 100% cc to zdecydowalabym sie raczej na taki szpital.

Ja mialam zaproszenie na slub i na bycie swiadkiem 20 czerwca i 20 czerwca mam termin ;( no i nici z imprezki ;(

Do góry