reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy czerwcówek

dziewczyny ja tez nie mam nic do szpitala.. zadnej torby .. ubranka mam wyprane w rozmiarach od 56 do 74 ale i tak czekaja na meble do czerwca... dla spokojnego sumienia ostatnio pralam.. ale u mnie 34 tydzien sie zaczyna wiec luzzz.. a mysle ze 1 czerwca gdzies mnie olsni i bede biegac po sklepach..
wczoraj zjechalam na tylku po schodach i mialam takiego stracha bo do wieczora maluch nic sie nie ruszal a pozniej tez ledwo co.. dzis rano jeszcze czekam na porzadnego kopa.. chyba pojde po kole do sklepu..
wozek zakopany gdzies na strychu tez czeka na 1 czerwiec..

inzagata - no to juz bliziutko.. moze na dzien matki :)

reklama
Asiorreek ja się śmieję że musi się wszczelić w odpowiedni termin, 23 i 29 maja jest już zajęty, 23 ja i brat mamy urodziny, 29 moja siostra.
Byle urodziła się po 22 maja, to będzie bliźniakiem tak jak my.
W sumie na Dzień Matki będzie ok, od razu prezent dla mojej mamy będę miała załatwiona, zaoszczędzę na czekoladkach i kwiatku:-D, bo mała ma mieć imię po babci.
Co do ruchów to ja głównie czuje je po lewej stronie brzuch, ale wieczorem cały brzuch mi chodzi, o 23 mała się uspakaja i ruchów nie czuję praktycznie do rana, czasem tylko się przekręci, a i ruchy faktycznie są już bolesne.
Brzuch mi się stawia coraz częściej, magnez odstawiłam, po co skurcze hamować i czekam jak na gwoździach na wizytę 19 maja, wtedy okaże się jak rodzę.

u mnie siostra jest z 28 maja a ja z 1 czerwca.. :) ale teraz im blizej porodu nie wiem dlaczego wydaje mi sie ze przenosze i bedzie lipcowy chlop.. kurcze tez bym chciala wiedziec jak rodze.. czy wisi ten nietoperek czy dalej w budde sie bawi.. ja mam jutro wizyte ale pewno jeszcze sie nie dowiem czy ewentualna cesarka bedzie..
za to wszyscy do okola pytaja kiedy termin bo juz mam taki wielki ten brzuch jak do porodu na dniach.. nawet babki w sklepie i sasiedzi co nigdy z nimi slowa nie zamienilam.. ehhhh ciekawski narod...

dziewczyny ja od wczoraj sie dopiero głębiej zastanaeiam nad tym calym porodem:) Byliśmy w szpitalu, zapisalismy sie na poród i ja dzisiaj slrawdzam co potrzebuje do tej torby calej:)) nawet pizamy pprzadnej nie mam bo sprzed ciąży za male... Pojadę po wizycie do sklepu cos pokupoc. Rozwalaja mnie na tych listach co spakowac do porodu, pozycje typu: książka, cos dla przyjemnosci, zdjecie bliskoej osoby... hahaha

Mamagata ja mialam takie bole tzn klucie w pochwie przy skracajacej sie i miekkiej szyjce.To chyba zalezy w ktorym tygodniu ten bol sie pojawia.U mnie w 32 i dlatego dostalam luteine,no spe i magnez w ogromnych ilosciach.

Malinka tez sie zastanawialam nad tym czy bola Was kopniaki,bo kopniaki mojego Malego to bardziej takie przeciaganie i to mnie laskocze i smieszy bardziej niz boli ;) lekki bol pojawia sie dopiero jak zle usiade i Jego nozka zaplacze sie gdzies pod zebrami albo jak zakladam skarpetki czy buty to czuje stopki na przeponie ;) ale to tez nie az taki bol,bardziej mnie to smieszy

Czoperka mam to samo - jestem w czarnej d... z lozeczkiem,pakowaniem,itd.Czesciowo tez przez mojego M ktory stwierdzil najpierw ze jestem nienormalna ze chce JUZ (w 33t) pakowac sie do szpitala,po czym zmienil zdanie jak wrocilam z wizyty u gin ktora powiedziala ze porod lada moment jak nie bede wypoczywac i lezec hehe tak sie przestraszyl ze tego samego dnia zamowil materac i nakazal mi pakowac torbe ;p

Kalia ja tez mam lodowa faze wlasciwie od samego poczatku ciazy to jedyne slodycze ktore toleruje.Moge jest po kilka dziennie ;) ale nie sprawdzaja sie slodkie smaki na dziewczynke,bo u mnie podobno chlopiec ;)

A wlasnie!!przypomnialyscie mi ze zapomnialam zamowic wozek hehehe ;) no coz...wyparlam go ze swiadomosci,bo twierdze ze nie mam na niego miejsca w domu ;) ale spoko,chusta wyprana i wyprasowana wiec nawet gdyby nie przyszedl na czas to bedziemy sie nosic najwyzej ;)

Milego dnia Kobietki ;)

Asiorreek do 35 tyg. dziecko ma jeszcze czas się obrócić, moja mała do 34 tyg. jeszcze się obracała, co było mega nieprzyjemne, zwłaszcza moment jak była w poprzek, teraz wisi główką w dół i grzecznie czeka, bez tak ekstremalnych wygibasów.
Nunka ja tak samo jak w ciąży z synem jem głównie słodycze, a teraz ma być dziewczynka.
Ostatnio rozbawiła mnie sąsiadka, bo się pyta czy wiem co będę miał, ja mówię że dziewczynkę, ale na 100 % okaże się na porodówce, a ona: eeee to jeszcze masz czas żeby zbrzydnąć, a ja jej że nie bardzo, bo został mi niecały miesiąc :rofl2:

karina no wiesz jak patrze z perspektywy mojego porodu to 4 razy mialam wywolywany i 4 razy lezalam na porodowce pod kroplowka z ksiazka grocholi.. wiec wiesz nie jest to taki zly pomysl z ta ksiazka.. :) w koncu lekarz stwierdzil ze mam sie zajac rodzeniem a nie czytaniem ksiazki a drugi stwierdzil ze pewno jak doczytam do konca to moze w koncu urodze... i tak tez bylo pozniej sie smiali bo o 19 skonczylam ksiazke a o 23 odeszly mi wody... :) : D
ja na bole w 32 tyg dostalam od razu 3x diphergan nospe magnez potas i isoptin...

wiem ze ma czas aczkolwiek lekarz twierdzi ze jest duzy i sam westchnal ze zobaczymy co to bedzie.. ja tam az tak sie nie przejmuje...
bedzie budda to mnie ciachna i po sprawie a jak sie nietoperek odwroci to mam nadzieje ze porod pojdzie sprawnie i tez tak jak za 1 razem w 3 h sie wyrobie..ponoc 2 dzieci lepiej sie rodzi.. przekonam sie czy aby na pewno..

Ostatnia edycja:
Właśnie skończyłam prasować ciuszki. I się okazało, że nie mam nic cieplejszego dla Młodego, jakiejś bluzy czy sweterka za to mam peeeeeeeeeeełno bodziaków z krótkim rękawem i skarpetek. ;)
Przejrzę jeszcze torbę do porodu czy aby na pewno wszystko tam jest. Jeszcze czekam na pościel i ochraniacz do łóżeczka, wanienkę i przewijak. I chyba już wszystko będzie.

Nunka no właśnie niepokoi mnie czy aby szyjka się już nie skraca bo ja przed pierwszym czerwca nie mam zamiaru wypuszczać Tomka na świat ;) W poniedziałek mam wizytę to się dowiemy. A ogólnie jestem ostatnio taka zaniepokojona każdym bólem, ukłuciem aż się sama sobie dziwię.
Mnie też się już coraz częściej pytają czy to już niedługo rozwiązanie bo brzuch mi ostatnio nieźle wystrzelił do przodu :) A na koniec maja idziemy na chrzest i mężuś będzie chrzestnym a ja zupełnie nie mam pomysłu w co się wcisnąć, a nie chcę kupować czegoś co założę tylko raz na tę okazję, chyba odwiedzę jakieś lumpexy może tam coś wynajdę.

reklama
mamagata - masz ten problem co ja.. ja 24 jade na komunie ale ostatnio wyszlam z zalozenia ze na stara ciezarna babe i tak uwagi nie beda zwracac i w najgorszym wypadku zostaja mi spodnie i moja biala ciazowa koszula... i tak we wszystkim wygladam jak wielki spychacz..

Do góry