reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy czerwcówek

pocieszylyscie mnie Dziewczyny! :) Jak wiem, ze nie jestem sama to latwiej mi to znieść. Dobrze, że mąż jest wyrozumialy ale to, ze cala moja rodzina w Pl nie pomaga. Mam nadzieje, ze po porodzie przejdzie a nie nasili sie, bo kto wytrzyma z taką zmierzłą babą.

reklama
o asiorrek w jednym czasie napisalysmy. Glupio, ze nie chce Cie skierowac wczesniej, czulabys sie spokojniejsza. Ach cos w powietrzu wisi, ze wszystkie takie rozdraznione jestesmy... albo nasze Dzieci sobie z nas zarty stroja

Asiorreek rzeczywiście dziwny ten Twój gin.
Mi moja powiedziała ze w pon mi wypisze skierowanie i żebym juz była zdecydowana, w którym szpitalu chce rodzic.
Przecież nawet jeżeli gin wypisze Ci teraz skierowanie,a dzidzia sie obróci to nikt nie zrobi CC. Na następnej wizycie spróbuj go przycisnąć.Bedziesz mogła sie umówić do szpitala na konkretny termin i będziesz spokojniejsza dzięki temu :)

no dzis go cislam zeby w razie czego miec jakas kartke w drodze na komunie . bo jdziemy 200km w gory. no to pierwsze mi powiedzial ze ja to moge rodzic posladkowo bo mam szerokie biodra i z jego doswiadczenia to dam rade. a dwa to stwierdzil ze jak na porodowce beda mnie badac a glowki nie wyczuja to sami zdecyduja czy mnie ciac czy nie on mi kartki nie wystawi bo do samego porodu moze sie odwrocic a szkoda ciac brzuch.. no masakra totalna olewka... :/ te jego poglady.. rozuiem ze jest stary i ma doswiadczenie ale normalnie wkurzyl dzis babe w ciazy...

a jeszcze malo tego kazal nam sie czesciej kochac zeby go moj podugal do obrotu.. no czaicie... ja z tym brzusiskiem nie mam zamiaru skakac po moim...

Asiorek ja bym poszła po skierowanie do innego lekarza.
Mnie dał dziś takie skierowanie, ale ja muszę mieć cc, choć na skierowaniu nie ma wprost napisane, że musi być cc, ale zaznaczone, że już 2 razy miałam cc. Zresztą w dzień, w którym mam się stawić lekarz ma miec dyżur i to on ma mi robić cesarkę, chyba, że coś losowego się zdarzy, ale po 2 cc, trzecie musi być, zresztą ja mam jeszcze zaświadczenie wypisane od okulisty, więc pokażę w razie czego.

hej no i ja po wizycie.. jakas zdolowana jestem. moj gin stwierdzil ze nie da mi wczesniej skierowania na cc . jestem zla na niego.. ja rozumiem ze dzidzia moze sie obrocic ale nie rozumiem dlaczego chce bym rodzila posladkowo... : /
chyba wszystkie mamy jakiegos dola.. a tak wogole to kolejny raz mi go zmierzyl i znowu stwierdzil ze ma 2 kg te 2 kg to juz wazy od ponad miesiaca....

no dzis go cislam zeby w razie czego miec jakas kartke w drodze na komunie . bo jdziemy 200km w gory. no to pierwsze mi powiedzial ze ja to moge rodzic posladkowo bo mam szerokie biodra i z jego doswiadczenia to dam rade. a dwa to stwierdzil ze jak na porodowce beda mnie badac a glowki nie wyczuja to sami zdecyduja czy mnie ciac czy nie on mi kartki nie wystawi bo do samego porodu moze sie odwrocic a szkoda ciac brzuch.. no masakra totalna olewka... :/ te jego poglady.. rozuiem ze jest stary i ma doswiadczenie ale normalnie wkurzyl dzis babe w ciazy...

No masakra jakaś ale wiesz jak mój syno jaszcze leżał tyłkiem w dole to mój gin też chciał abym rodziła naturalnie! A ja wtedy od razu widzę przyduszenia i wiele innych komplikacji!!

Ja od 2 dni nie czuję się dobrze. Boli mnie brzuch jak chodzę i biodro a jeszcze tydzień temu nic mi nie dolegało. Poza tym humor mam do niczego, płaczliwy.

Stwierdziłam dzis ze koniec użalania sie nad sobą i zaczęłam działać !!! Wyspezatalam mieszkanie, umyłem lodówkę , powiedziałam mężowi ze dzis nie gotuje i pojechałam na firmę zabrać go na obiad do restauracji !!! Wieczorem grill u znajomych.
W przyszłym tyg fryzjer i umówiłam sie na masaż !!! Trzeba sie rozpieszczać przez te ostatnie 3 tyg!!!
Mam nadzieje ze jutro nie wróci depresyjny humor :/

marcysia nawet jakbym bardzo chciala to noe dalabum rady tak aktywnie dnia spedzic. Dzisiaj do południa bylam tak spuchnieta, ze nie umialam dłoni zamknąć. No cos tam robie przez caly dzien, troche poprasuje, troche posprzatam. Ach z jednej strony bym chciala być po, a z drugiej sie boje. Ale jestem rozlazla i placzliwa ostatnio...

reklama
marzycielka.. no dokladnie nie bede ryzykowac niedotlenienia dziecka zwlaszcza ze pierwsze dziecko mialam takie duze... a jak ten tez bedzie duzy.. kurcze jak beda go musieli kleszczami wyciagac albo vaccum allbo wyrwia mu raczki czy nozki.. bo roznie moze byc.. nie mowie ze z gory tak bedzie ale chyba lepiej dmuchac na zimne.. ja to bym ich tam wszystkich chyba rozniosla.. no miej pozniej wyrzuty do konca zycia.. wiesz im to wsio ryba bo pewno nie pierwszy taki przypadek... slyszalam ze jest takie cos ze karzesz im napisac ze nie zgadzasz sie na porod sn w razie nieprawidlowego ulozenia dziecka i to podpisujesz.. a jak nie to ma ci lekarz na pismie potwierdzic ze porod posladkowy nie spowoduje rzadnych urazow u dziecka ani u matki.. i niby wtedy lekarze robia cesarke bo boja sie odpowiedzialnosci... ale nie wiem czy jak czegos takiego zarzadam nie beda mieli ale....

pozatym wiecie inna bylaby gadka z moim gin gdyby np. powiedzial mi no poczekamy jeszcze z 3 tyg. a pozniej zdecydujemy. jak do tego czasu sie nie odwroci dostaniesz wskazanie do cc.. a ten z gory od razu ze bede rodzic posladkowo on rzadnej kartki nie wystawi no chyba ze w szpitalu zadecyduja o cc...

Ostatnia edycja:
Do góry