reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy czerwcówek

koroonka Justyna T ja mam ten sam problem. Nie chcę na razie mówić w pracy, a tu coraz bardziej widać. Chcę poczekac jeszcze ze 2-3 tygodnie, ale nie wiem czy się uda. Ja też mam pracę biurową, ale na szczęście w marynarkach itp. nie musze chodzić. Mam kilka sweterków zapinanych na guziki i pod nie ubieram jakieś bluzki luźniejsze. I najlepiej, żeby sweterek był zapięty, bo jak rozepnę, to tylko za biurkiem mogę siedzieć;-)

Mam obawy czy jutro już ktoś czasem nie zauważy, bo przez te 4 dni wolnego jakoś mnie wybuliło bardziej;-)

O ciuchach ciążowych na razie nie myślę. W poprzednich ciążach kupowałam co najpotrzebniejsze ciążowe nowe czyli spodnie i kilka bluzek, część na allegronowe lub używane i jakoś to zleciało.

Ostatnia edycja:
reklama
Czesc Dziewczyny:-)
Pamietacie mnie??

Kurcze, juz takie fajne tyg na tych suwaczkach:szok::-D

Wpadłam znowu na bb,zeby jakos czas przelecial i odciagnal od mysli w wolnym czasie... A to dlatego, ze znowu jestem w ciazy:szok:
Zamiast okresu po poronieniu - dwie kreseczki...
Trzymajcie prosze kciuki...:zawstydzona/y::baffled: Pewnie z sentymentu bede Was czasem podgladac;-)
Pozdrawiam

Dziewczyny, dziś pierwszy dzień bez plamienia, ostatnio plamilam już skąpo bardzo, a dziś czysciutko! Czuje ze jestem na dobrej drodze, aby wyjsc z tego lozka za jakiś tydzień, dwa.

Nie radzę sobie z mdlosciami, ledwo co jem, ciągle mi niedobrze, imbir slabo pomaga... Z każdym dniem jest co raz gorzej.

Ja mialam w poprzedniej ciazy ubrania ciazowe, dwie pary spodni, dwa swetry, kilka koszulek, inaczej bym brzucha nie zmieściła, normalnie mam rozmiar S więc pod koniec 3 mies wszystko w brzuchu było już za male.

Witam wieczorowa pora. Mlody spi, niedlugo i ja sie klade. Wiecie co, zrobilam sie bardzo wrazliwa i wybucham z byle glupoty. Az mi wstyd...

Justyna po poprzedniej ciazy zostaly mi dwie pary spodni, wiec zamierzam w nich chodzic i w leginsach, do tego tuniki ktore kocham, latrm sukienki.. nie zamierzam nic nowego typowo ciazowego kupowac, wydaje mi sie to zbędne.

Mamuska dzieki, juz dobrze, ale poranek mialam naprawde fatalny. Dobrze ze moj tata sie zlitowal i na godzinę zabral mojego lobuza, jakos przetrwalam. Mam nadzieje ze jutro bedzie lepiej, bo do pracy trzeba iść.

U mnie to juz chyba wszyscy wiedzą, tak bardzo sie ciesze na tę dzidzie ze najchętniej na czole bym sobie wytatulowala "jestem w ciąży" :)))

MamUŚkaa88 - chcemy kupić podwójny wózek. Zrobiłam przegląd dostępnych na rynku i jedyny, który mi pasuje do Baby Jogger City Select. Już nawet go w sklepie oglądałam, bo akurat natknęliśmy się na niego jak coś młodej kupowaliśmy. A cieszy się chyba dużym powodzenie, bo z nami oglądała go jeszcze jedna para.

Dziewczyny co są na dupku, czy nie wzmocniły wam się mdłości??? Jak zaczęłam brać to jeszcze nic nie miałam a teraz łapią mnie takie wraz z kręceniem się w głowie, słabo mi i mam napady gorąca. W pierwszej ciąży miałam mdłości, ale takie klasyczne, bez dodatkowych objawów.

Ubrania ciążowe też mam, ale to są 2 spódniczki i 1 para spodni (kupione na promocji w c&a). Bluzki nosiłam normalne. Raczej nic nie będę dokupować. Ja rodziłam na koniec listopada, więc mam jeszcze płaszczyk ciążowy. Kupowałam używany na allegro, bo to lekka przesada za nowy dać 200-300 zł i nosić tylko kilka machów :(

Dzięki, tak pytam, bo nie chce mi się chodzić do pracy i kombinuję co by tu w domu robić. Odzieży ciążowej jest strasznie mało ( u mnie w mieście nie ma żadnego sklepu), allegro to porażka a jak już coś się gdzieś znajdzie to ceny z kosmosu. A ja też nie lubię wydawać kasy na coś co mi się na dłuższy okres nie przyda. Zostanę przy odzieży rozm. 50 +.

malapralinka gratulację, super że tak szybko Ci się udało. Życzę dużo zdrówka

Ginger masz genialnego męża, bardzo dobrze zrobił, trzeba uczyć chamstwo kultury.

Czytałam dziś o DHA podobno najlepsze jest w postaci tranu i można go pić od samego początku ciąży i podczas karmienia. Jutro się zorientuję u znajomej aptekarki i chyba już sobie kupię.

Dzieki kochane, ja bede musiala chyba postawic na sukienki na ten czas :) moze znajde jakies fajne spodnie z gumka ktore bede mogla uzyc :)
Mala zosia niestety w uk nie uwazaja ciazy do 13tyg, I nie chce mowic swojemu procodawcy. Chce powiedziec jak juz bede miala pierwsze usg z polozna ktora powie ze wszystko jest dobrze :) taki swiateczny prezent dam swojemu bosowi :) I tak nie bedzie mial entuzjazmu bo 2 miesiace temu dal podwyzke :) ale nie martwie sie :) to moje zycie I ja mam byc w nim szczesliwa a pracodawca nigdy nas nie doceni :) xx

To Moja pierwsza ciaza wiec ja na pewno poswiece troche kasy na ciuszki aby miec na nastepne :))

reklama
Nati80, ja teraz biore 6 tabl dziennie i źle sie czuje, w czwartek stopniowo przechodze na 3 dziennie, to napisze czy jest lepiej, w poprzedniej ciazy z powodu krwiaka bralam 2 duphastony i 4 luteiny dziennie i zadnych dolegliwości nie mialam.

Do góry