reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pogaduchy czerwcówek

witam wtorkowo :)

Julia 0903 mam nadzieję, że już w następnym cylku zobaczysz swoje ukochane II kreseczki.

Malgos 83 witam w klubie chorych. Wczoraj tylko pobolewało mnie gardło. Dzisiaj 38 na termometrze i zatkany nos - L4 do końca tygodnia.

Yustyna88 trzymam kciuki.

reklama
Cześć dziewczyny, jak się macie? Ja czasem zapominam, że jestem w ciąży, zupełnie nie czuję żadnych dolegliwości :)

Chciałam się Was dzisiaj zapytać, czy pilnujecie tego co jecie, może ćwiczycie? Dla niektórych może to być fanaberią, ale po pierwszej ciąży, gdy zniszczyłam sobie ciało obżarstwem "bo mogę", postanowiłam, że przy następnych ciążach będzie inaczej. Już po połogu byłam bardzo aktywna i choć nie miałam specjalnej diety, odżywiałam się zdrowo, zresztą w jakiś sposób zmuszało do tego karmienie piersią, a potem tak zostało. Teraz przystopowałam z ćwiczeniami, ale zdecydowałam się, że dziś zacznę taki półgodzinny program z youtube przeznaczony specjalnie dla kobiet w pierwszym trymestrze ciąży :) Nawyki żywieniowe mam nadzieję utrzymać - tzn. jem regularnie, piję dużo wody, nie jem słodyczy i fast-foodów - to naprawdę mało wyrzeczeń, a dla naszego organizmu mogą wiele znaczyć (choć dla takich czekoladoholików jak ja to wcale nie mało! :D). Dziewczyny, mam nadzieję, że też jesteście chętne na smukłe ciało tuż po ciąży i nie dajecie zbyt mocno ponieść się zachciankom (i nie żebym była jakimś żywieniowym freakiem i healthy fit sportsmenką, ale mcdonald co weekend i codzienne słodkości "bo dziewczynka" to zbyt dużo - tak było w pierwszej ciąży) :))

Ostatnia edycja:
Czesc dziewczyny. Dolaczam do Waszego zacnego grona :) Czerwiec 2015 dopiero sie zaczal, a tu juz tyle spraw do obgadania. :szok:
Ja nie wiem, czy wytrwam z Wami do konca. Mam polipa endometrialnego w macicy i mam ryzyko poronienia. Zreszta jestem mama Aniolka i Antosi (3,5 roku). Wczoraj bylam u lekarza. Powiedzial, ze polip powoduje trudnosci z zagniezdzeniem, a moj pecherzyk juz sie zagniezdzil, wiec powinno byc ok. teoretycznie.
Boje sie bardzo stracic tego dzidziusia....

Hej Dziewczyny, mam cicha nadzieje dolaczyc do was i zostac na dluzej ale jak na razie @ spoznia sie 5 dzien a testy negatywne i w sumie nie wiem co o tym myslec. Mieszkam w UK wiec do lekarza tez tak nie za bardzo moge isc ale licze ze sytuacja sie wyjasni sama.

Witaj malgos :) tak mam dwoch synkow a chcialabym corke :) nie nastawiam sie jednak na dziewczynke tylko czuje trzeciego chlopca :D pewnie i ty chcialabys dziewczynke? :)
tak chciałabym córeczkę ale jeśli będzie drugi synek też będę szczęśliwa:)

Małgos mnie też brzuch pobolewa
mnie boli od wczoraj nie ustannie..podbrzusze mnie kłuje ale miałam tak w pierwszej ciąży też. W dodatku wczoraj złapał mnie atak nerwicy żółądka (choruje na to od ponad roku) i przeleżałam w łóżku dobę bez jedzenia:(((

Witam, jeszcze nie moge wam powiedzieć czy dołącze do Was, gdyz jeszcze za wszesnie, ale śledze wasze pogaduchy i szczerze zazdroszcze. Nawet jesli nam sie uda to nie wiem czy bede rodzic w czerwcu, ale z kalkulatorów internetowych wynika ze jesli udało nam sie to na czerwiec bedzie poród. Zycze wam zdrówka, i trzymam kciuki.
:-)
Trzymam kciuki!

Czesc dziewczyny. Dolaczam do Waszego zacnego grona :) Czerwiec 2015 dopiero sie zaczal, a tu juz tyle spraw do obgadania. :szok:
Ja nie wiem, czy wytrwam z Wami do konca. Mam polipa endometrialnego w macicy i mam ryzyko poronienia. Zreszta jestem mama Aniolka i Antosi (3,5 roku). Wczoraj bylam u lekarza. Powiedzial, ze polip powoduje trudnosci z zagniezdzeniem, a moj pecherzyk juz sie zagniezdzil, wiec powinno byc ok. teoretycznie.
Boje sie bardzo stracic tego dzidziusia....
ojej ..oby tym razem było wszystko dobrze!!!

Cześć dziewczyny, jak się macie? Ja czasem zapominam, że jestem w ciąży, zupełnie nie czuję żadnych dolegliwości :)

Chciałam się Was dzisiaj zapytać, czy pilnujecie tego co jecie, może ćwiczycie? Dla niektórych może to być fanaberią, ale po pierwszej ciąży, gdy zniszczyłam sobie ciało obżarstwem "bo mogę", postanowiłam, że przy następnych ciążach będzie inaczej. Już po połogu byłam bardzo aktywna i choć nie miałam specjalnej diety, odżywiałam się zdrowo, zresztą w jakiś sposób zmuszało do tego karmienie piersią, a potem tak zostało. Teraz przystopowałam z ćwiczeniami, ale zdecydowałam się, że dziś zacznę taki półgodzinny program z youtube przeznaczony specjalnie dla kobiet w pierwszym trymestrze ciąży :) Nawyki żywieniowe mam nadzieję utrzymać - tzn. jem regularnie, piję dużo wody, nie jem słodyczy i fast-foodów - to naprawdę mało wyrzeczeń, a dla naszego organizmu mogą wiele znaczyć (choć dla takich czekoladoholików jak ja to wcale nie mało! :D). Dziewczyny, mam nadzieję, że też jesteście chętne na smukłe ciało tuż po ciąży i nie dajecie zbyt mocno ponieść się zachciankom (i nie żebym była jakimś żywieniowym freakiem i healthy fit sportsmenką, ale mcdonald co weekend i codzienne słodkości "bo dziewczynka" to zbyt dużo - tak było w pierwszej ciąży) :))

ja od wczoraj nie zapominam o ciąży przez ból brzucha..co do zdrowego odżywiania.hmm..zwykle jem to na co mam ochotę..w poprzedniej ciąży przytyłam 15kg ale startowałam z wagi 42kg. wróciłam do dawnej formy poprzez ćwiczenia i aktywny tryb życia..teraz waże 43kg więc startuje podobnie i ciekawa jestem ile przytyje ale chciałabym podobnie:)

witam nowe czerwcowe mamusie.

Zyraffka nie martw się na zapas, wiem brzmi to śmiesznie ale wiem co mówie. Jestem mamą dwóch aniołków. Znaleźli przypuszczalny powód ale żaden lekarz nie da mi gwarancji. Od jutra mam zastrzuki z heparyny i staram się nie myśleć. Trzymam kciuki za szczęśliwą jak to już ktoś gdzieś pisał "nudną" ciążę.

Smile 0206 mi testy wychodziły szybko pozytywne, ale znam osoby co dopiero w 7 tygodniu miały pozytywne. Powodzenia :)

Hini jestem za. Ja z synem przytylam 18kilo i postanowilam ze w drugiej ciąży sobie na to nie pozwolę ;) ćwiczyć jeszcze nie ćwicze przez bol brzucha. Sprawdze u gina i jak dostane zgode to mam zamiar zacząć ;)

zyrafka trzymam kciuki kochana zeby tym razem wszystko sie udalo. :*
malgos mnie boli juz drugi tydzien brzuch. W tym tyg ide do gina sprawdzic co i jak bo w pierwszej ciazy nie bolal i troche sie boje ze tak dlugo...

reklama
Dobry wieczor :) wreszcie mi sie internet naprawil i jakies polaczenie ze swiatem jest :) dzien okropny ciagle leje...
Hini to moja 3 ciaza i tak jak dwie poprzednie bezobjawowa :) nie liczac delikatnego bolu brzucha od czasu do czasu ale to normalne :)
Odnosnie cwiczen i zdrowego jedzonka to bardzo chetnie ale jak juz wroce do siebie :D
Zyraffka witaj :) wierze, ze bedzie wszystko dobrze i dotrwasz z nami do czerwca :) ja tez z Uk mozesz zdradzic z jakich okolic jestes??
Malgos ty kruszynko!! :)
Smile zaciskam &&&&
Ja dzis odwiedzilam ginka zeby sprawdzic czy ktosiek zadomowil sie gdzie trzeba. Rozmiarowo idealnie z terminem na 5 czerwca. Zaluje tylko ze za 100 zl z emocji nie wzielam sobie chociaz jednego zdjecia :(
Milego wieczorka :)

Do góry