Cześć dziewczyny, jak się macie? Ja czasem zapominam, że jestem w ciąży, zupełnie nie czuję żadnych dolegliwości
Chciałam się Was dzisiaj zapytać, czy pilnujecie tego co jecie, może ćwiczycie? Dla niektórych może to być fanaberią, ale po pierwszej ciąży, gdy zniszczyłam sobie ciało obżarstwem "bo mogę", postanowiłam, że przy następnych ciążach będzie inaczej. Już po połogu byłam bardzo aktywna i choć nie miałam specjalnej diety, odżywiałam się zdrowo, zresztą w jakiś sposób zmuszało do tego karmienie piersią, a potem tak zostało. Teraz przystopowałam z ćwiczeniami, ale zdecydowałam się, że dziś zacznę taki półgodzinny program z youtube przeznaczony specjalnie dla kobiet w pierwszym trymestrze ciąży
Nawyki żywieniowe mam nadzieję utrzymać - tzn. jem regularnie, piję dużo wody, nie jem słodyczy i fast-foodów - to naprawdę mało wyrzeczeń, a dla naszego organizmu mogą wiele znaczyć (choć dla takich czekoladoholików jak ja to wcale nie mało!
). Dziewczyny, mam nadzieję, że też jesteście chętne na smukłe ciało tuż po ciąży i nie dajecie zbyt mocno ponieść się zachciankom (i nie żebym była jakimś żywieniowym freakiem i healthy fit sportsmenką, ale mcdonald co weekend i codzienne słodkości "bo dziewczynka" to zbyt dużo - tak było w pierwszej ciąży)
)