reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pogaduchy czerwcówek

Witam, moja za niedługo skończy 4 miesiące, aż trudno uwierzyć jakie to już kumate dziecko, jak sobie z nią można pogaworzyć, śmieje się w głos, prawie wcale nie płacze, trochę ze spacerami mamy problem bo w gondoli nie chce jeździć, bo ona bardzo ciekawa jest świata, a wiadomo w gondoli widoczność ograniczona, najbardziej lubi na rękach przodem do świata, mała dalej na cycu, a rozszerzanie diety mamy zamiar zacząć jak się mała zainteresuje jedzeniem, na razie jak coś co nie jest cycem podstawie jej pod buzię to nie robi to na niej wrażenia, wiec pewnie ok. 6 m zaczniemy degustację :-D
Co do przepukliny pępkowej to przerabiałam to z małą miała przez 2m podklejany pępek i się pępuszek wchłoną.
Dziewczyny dzieciaki przeurocze, Asiorreek taki torcik to by się zjadło, ale patrząc na datę postu dawno skonsumowany :rofl2:

Ostatnia edycja:
reklama
Marzycielka gratuluje cycuchowania.. :) super ze się udalo. Uscicki dla córeczki. Do wesela sie zagoi.. )

Inzagata juz4 miechy matko jak to leci... Za chwile trza bedzi do pracy wracać...

Moj teo zaczął przedszkole masakra jakaś.. Znowu sika w nocy do majtek nie chce spać sam placzliwy taki. Czasem zaluje ze juz go poslalam do przedszkola
A Marysia uśmiechnięta tak jak i wasze dzieci.. Chyba taki pogodny rocznik będzie..

WP_20150910_07_46_07_Pro.jpg

Załączniki

• WP_20150910_07_46_07_Pro.jpg
    WP_20150910_07_46_07_Pro.jpg
    15,2 KB · Wyświetleń: 69
Hej dziewczyny :)
Chciałabym do Was dołączyć :)Mój synek właśnie wczoraj skończył 3 miesiące. Dzisiaj byliśmy na kolejnym szczepieniu,na razie go obserwuje i pilnuje czy nie złapał temperatury.
A mam do was pytanie. Urodził się z wagą 3270 jak wychodzilismy ważył 3130 a teraz wazy 6250. Od poprzedniego szczepienia czyli 6 tygodni przybrał 1.130. Z tym ze ważyłam go 3 tygodnie po szczepieniu i przybrał 800g a tym razem po 3 tygodniach tylko 550. Trochę chyba za mało? Dodam że teraz je mniej w nocy dwa czasami raz tylko.karmie go piersia tylko. I nie wiem czy mam dokarmiac?jak myślicie?

Inzagata u nas ten sam problem ze spacerami niestety ;( dlatego wychodze z Malym jak juz widze ze ledwo patrzy na oczy i ze swieze powietrze go "dobije" ;) i spaceruje tyle ile On spi,a potem pedem do domu bo ba rekach juz dlugo go nie ponosze,bo klockiem sie zrobil ;)

Sylwia witaj ;) u mnie ten sam "problem" spedzajacy mi sen z powiek - czy Maly dobrze przybiera.Dolaczylam na fb do grupy "karmienie piersia" (bo mam fiola na tym punkcie) i powiem Ci ze codzienne czytanie postow tam utwierdza mnie w przekonaniu,ze nie kazde dziecko musi miescic sie w jakies tabelki i przybierac 120g tygodniowo.Skoro dziecko jest radosne,chetnie je,zalatwia sie i kupki maja odpowiedni wyglad to uwazam ze nic tylko sie cieszyc.Nie kazde dziecko bedzie pulpecikiem,a jak to pisza na grupie - dziecko to nie tucznik zeby je pasc ;) moj Maly tez odkad jada tylko raz w nocy zaczal mniej przybierac,ale taki jego urok widocznie ;) wiec nie martw sie i karmcie sie na zdrowie ;)

Nunka
Dzięki wielkie za odpowiedz :)
A mój Mały od jakiegoś czasu zaczął oddawać kupki co 3 dni mniej więcej. Czasami nie ma 3 dni a na 4 dzień jest 3 razy.
I są bardzo wodniste,ale to chyba normlane jak karmie tylko piersia prawda?

sylwia witaj.. nie martw sie cycuchowe dzieci moga wcale nie robic kupy tydzien albo moga robic po kazdym karmieniu i tak i tak jest ok. cobdo przyrostow zgadzam sie z nunka jesli dziecko jest radosne zalatwia sie i wogole to znaczy ze jest ok.. przeciez nie bedziesz mu wpychac na sile.. poza tym my dorosli tez roznie jemy niektorzy tony i nie przybieraja a niektorzy troche i tyja.. z reszta mysle ze natura nas tak stworzyla ze przeciez jesli karmisz dziecko to go nie zaglodzisz.. moja wciaz je 2-3 razy w nocy malo kiedy raz .. chyba mialam tylko jedna taka noc. a czy przybiera to nie wiem bo nie wazylam ja juz dawno. zrobily sie jej baksie wiec mysle ze jest ok.. kuzynki dziec na jej mleku jest przeogromny.. ale z jej opowiadan to on dzien i noc wisi na cycu..

Wagą nie ma się co przejmować ważne że dziecko przybiera, jest pogodne, po 3 m dzieci mniej przybierają niż na początki, a przyrost nigdy nie jest równy, raz przybiera więcej raz mniej, ważne że waga nie spada i nie stoi w miejscu, zbyt częste ważenie nie ma sensu bo można do głowy dostać.

reklama
Sylwia kupki wodniste w odcieniach zolci sa ok ;) mnie bardziej martwi to ze Maly robi kupe codziennie ale z takimi bolami strasznymi i takim placzem ze czasami chce mi sie plakac razem z nim. A jak juz zrobi to po pachy a poza tym czasami z dosc spora iloscia sluzu.Podobno to normalne dopoki nie ma niteczek krwi ale jakos mnie to troche od czasu do czasu martwi :( no i kiedy te cholerne kolki przechodza?:( :( :(

Do góry